Kødsauce er ikke ligefrem raketvidenskab, men jeg vælger alligevel at skrive et helt indlæg om det – eller rettere om tilbehøret.

For kødsauce er fast ret på de fleste middagsborde, og når man nu gerne vil spare på pasta og ketchup – og måske endda også på osten – så bliver kødsauce unægtelig let en kedelig affære. Hvis mit måltid har været for ensformigt i smagen, sukker jeg efter snacks allerede når jeg tager ud af bordet. Derfor skal min kødsauce piftes op efter alle kunstens regler.

 

“Pasta” – enten af squash, gulerod eller rødbede er basen. Hvis man ikke har den smarte masine, kan man skrælle tynde strimler af med en kartoffelskræller.

 

Grønt – i form af salatblade, spinat eller anden bladgrønt. Jeg er vil med ruccula, men varierer efter årstid og lyst.

 

Topping – i form af ristede nødder eller kerner vendt i soya eller olie og salt. Eller bare hakkede hasselnødder.

 

Dip – enten guacamole, tomatsalsa, hummus, chilimayo eller tzaziki.

 

Tilbehør – helst en sød råkost med rødbede og æble vendt i valnøddeolie.

 

Og på den måde blev kødsaucen et festmåltid!

 

 

 

 

Har du brug for inspiration til at komme i gang med en sundere livsstil? Så se nærmere på mit 6-ugers online vægttabsforløb spækket med alle de redskaber, du behøver for at ændre livsstil – og fastholde den! Du får straks efter betaling adgang til hele første modul med vejledning i kostens sammensætning, opskrifter, indkøbsliste, sukkerafvænningsguide, kostdagbog og meget mere, så du kan gå i gang med det samme. Læs mere om forløbet og tilmeld dig lige hér