Hvis jeg spurgte dig, hvad der skal til for at ændre vaner og fastholde en sund livsstil, ville du sikkert have masser af gode bud.

Der skal naturligvis en god portion motivation til. Og viljestyrke til at modstå livets fristelser. Og naturligvis en god portion viden om kost og træning. Tid kræver det også. Og planlægning.

Der er rigtig mange faktorer, der skal spille sammen for at skabe en varig ændring.

Men der er en bestemt faktor, der er helt afgørende for, hvorvidt din ændring holder i længden eller smuldrer efter få uger. “Kongen” over dem alle! Over både motivation, viljestyrke, viden tid og planlægning:

 

Tålmodighed!

 

Tålmodighed er “kongen”, og det må du aldrig glemme, når du skal ændre vaner.

Efter de første par uger (eller dage) af en kostomlægning, vil du typisk ønske at se resultater i spejlet og især på vægten.

Men resultaterne indfinder sig desværre ikke altid i det tempo, du kunne ønske dig, og faktisk er manglende resultater ubetinget den faktor, der er mest ødelæggende for din motivation. 

Kan du genkende det fra dit eget liv? At springe på vægten hver dag, eller måske endda flere gange dagligt? At få ødelagt dit humør, hvis tallet ligger et par hundrede gram fra det tal, du havde håbet på?

Hvis du er meget styret af tallet på vægten, kan det ligefrem spolere din motivation, hvis du ikke ser de ønskede fremskridt.

Men det svarer til udelukkende at kigge på speedometeret, når du kører bil. Hvis du ikke værdiger GPS’en et blik, men kun er fokuseret på at holde en høj fart, vil du sandsynligvis køre forkert igen og igen. Og måske når du aldrig frem til dit bestemmelsessted. Hvis du derimod holder øje med GPS’en, kommer du sikkert frem – selv om farten var lavere. 

Så det er altafgørende, at du får afstemt dine forventninger til hastigheden af forandringerne. Og det er vigtigt, at du overvejer, hvad der skal til, for at den sunde livsstil bliver så attraktiv, at du vil fortsætte med at leve sådan, selv om du er et år om at opnå det ønskede resultat.

 

Se min lille video om tålmodighed hér

 

 

 

På mit online vægttabsforløb er tålmodighed et tema, der dukker op igen og igen.

Ikke kun på forløbets start, men også undervejs i forløbet, hvor deltagerne har lært at spotte, hvilke mentale og fysiologiske ubalancer, de spiser på. For når deltagerne nu kender årsagen til deres uplanlagte spisning, hvorfor kan de så ikke stoppe fra den ene dag til den anden?

 

Fordi det er en indgroet vane!

Når vi i 10, 20 eller 30 år har dulmet vores behov med mad eller sukker, så tager det altså tid at indarbejde nye strategier. 

Det er præcis det samme, som når et barn lærer at gå. Vi jubler og klapper på sidelinjen, hver gang barnet tager et skridt. Og vi skælder selvfølgelig ikke ud på barnet, når det falder. Nej, der viser vi omsorg og roser barnet for forsøget.

Og hér er min rolle helt afgørende. For jeg kan se, hver eneste deltagers fremskridt. Og jeg kan huske dem på, hvor meget de har rykket sig, siden vi startede, og huske dem på at fokusere på deres mange fremskridt i stedet for på deres små tilbagefald.

 

Og det gør en helt afgørende forskel for lysten til at fortsætte.

Når vi ikke lever op til vores egne forventinger, er det nærliggende at give op.

Statistikken viser, at 75 % opgiver en livsstilsændring inden for den første måned, og 39 % har allerede givet op inden for den første uge. Kun 8 % holder ud i 3 måneder. 

8 %!

 

Det tal viser tydeligt, at 92 % af os har brug for en anden strategi. For de strategier, vi normalt har benyttet, er tydeligvis ikke særlig virkningsfulde.

 

Vil du være blandt de 8 %, der holder fast på din livsstilsændring – også efter 3 måneder?

 

Næste online vægttabsforløb starter snart. På forløbet guider jeg dig trin for trin til at få succes med at få succes med dit vægttab.

 

Jeg hjælper dig til at afdække hvilken kostsammensætning, der er optimal for dig, jeg lærer dig præcis hvorfor du “falder i”, og hvordan du bliver bedre til at undgå tilbagefald, og jeg giver dig metoden til at ændre din livsstil en gang for alle og fastholde den i resten af dit liv.

 

På forløbet får du:

 

 
☆  Adgang til lukket onlineforum, hvor du hver uge finder nyt materiale
 
☆  7 lydfiler med ugens trin
 
☆  7 supplerende online workshops med manual og lydfil, der går i dybden med relevante temaer.
 
☆  7 meditationer/visualiseringer (en hver uge), der installerer din nyde viden på et dybere niveau.
 
☆  Supplerende opskrifter (ud over de opskrifter, der er i Sunde vaner Smuk figur), guides, videoer m.m.
 
 
 
 
Buddha
 
Vil du have besked om kommende vægttabsforløb?