Min mand og jeg har lige taget en måned uden sukker.
Generelt er der jo ingen fødevarer, jeg ikke spiser, men der er fødevarer, jeg kun spiser meget sjældent.
Jeg kan godt lide en plade lækker chokolade (ikke nødvendigvis med højt kakaoindhold), en karamelflødebolle fra Lagkagehuset eller en is fra Paradis eller Ben & Jerrys.
Men det er vigtigt for mig at have følelsen af, at JEG bestemmer, om jeg vil spise sukker eller ej. Og ikke føle at sukkeret har kontrollen over min hjerne.
De sidste par måneder har der været lidt for mange udsving, og jeg har kunnet mærke det i min krop. Min mand har åbenbart haft det lige sådan, for han foreslog, at vi tog en måned uden sukker, og jeg sprang straks til.
Flere gange i løbet af den sidste måned har vi spurgt hinanden om, hvorfor vi overhovedet spiser sukker, når man kan lave så mange lækkerier uden tilsat sukker.
Vores favoritter har været Peanutproteinbarer og Moccaromkugler. Og så denne fantastiske hjemmelavede is.
Den smager FANTASTISK! Virkelig! Og der er flere isopskrifter på vej, for vi opfandt også et par andre gode i løbet af måneden.


- 4 dl kokosmælk
- 3 spsk. meget stærk kaffe
- 100 gram dadler
- 2 spsk. kakao
- 50 gram 70 % chokolade
- Eventuelt lidt sukrin gold, hvis du foretrækker isen ekstra sød.
- Alle ingredienserne blendes til en ensartet masse og køres i en ismaskine eller fryses 5-6 timer.
Måneden ud kan du spare op til 75 % på alle mine onlineprodukter!
Tjek dem alle ud lige hér ->
Vil du høre mere fra mig?
Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet, så du får min splinternye serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance.
Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.
Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?
Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.
Anne-Mette Larsen
okt 30, 2017 -
Sukkerfri måned, sikke en god ide! Der fik du lige inspireret mig til sukkerfri november. De lækkerier, du henviser til har chokoladeovertræk, bruger du en med høj kakaoprocent, og lader det være under bagatelgrænsen, eller kender du måske en god sukkerfri mørk chokolade?
Mange hilsener Anne-Mette
Sofia
nov 1, 2017 -
Hvor dejligt at du blev inspireret 🙂
Jeg bruger 70 % chokolade og lader det være under bagatelgrænsen. Du kan også sagtens bruge chokolade med en højere kakaoprocent.
God fornøjelse!
Kærligst Sofia
Henning Thomsen
sep 22, 2022 -
Tak for spændende opskrift. Jeg glæder mig til at prøve den.
Sofia
okt 24, 2022 -
Jeg håber, du kan lide den 🙂
Kærligst Sofia