Jeg tager bare et enkelt lille stykke… 

Eller:  

Nu har jeg alligevel ødelagt dagen, så jeg kan lige så godt spise resten. Jeg starter på en frisk i morgen, og så rører jeg det aldrig mere…

Det passer ikke, det ved vi godt, og alligevel bruger vi de to sætninger med jævne mellemrum.

Og når vi nu VED, hvordan vi skal spise og træne, hvorfor opnår vi så ikke i lyntempo de resultater, vi ønsker os?

Det er der rigtig mange årsager til, og jeg har blandt andet skrevet om emnet hér. Men at vi ikke opnår de ønskede resultater kan også skyldes, at vi er rigtig gode til at “snyde inden for rammerne”.

 

Forleden dag fandt jeg min notes-kogebog, som jeg brugte i 90’erne. Den var selvfølgelig fyldt med opskrifter på lækkert brød, tærter og pastasalater – men også med et utal af opskrifter på fedtfri kager indeholdende store mængder sukker, hvedemel og æggehvider.

De fedtfri kager var på daværende tidspunkt mit “lovlige guf” – ligesom peanutbutter og 85 % chokolade har været det de sidste par år.

Men selvom næringsindholdet i vores lækkerier ligger inden for rammerne i den kostretning, vi følger, bliver vi stadig ikke slanke, hvis vi er for dygtige til at finde alternativer og spiser dem for ofte.

Jeg er slet ikke tilhænger af kalorietælling, jeg mener ikke, vi skal måle og veje vores kost, men i stedet lære at lytte til os selv.

Der er stor forskel på, hvordan vores krop omsætter kalorier fra henholdsvis protein, kulhydrat og fedt, så jeg finder ikke kalorietællingsmetoden ret brugbar. MEN hvis vi er i for stort kalorieoverskud tager vi på – uanset om kalorierne kommer fra fedtfri kage eller mørk chokolade. Hvis vi bilder os noget andet ind, snyder vi os selv.

 

Ud over at være ekspert i at finde alternative opskrifter til søde sager (min kogebog Low carb lækkerier taler vist for sig selv) er jeg også ekspert i at snyde (mig selv), når jeg træner.

Når jeg sprinter, sætter jeg farten ned 10 meter inden “målstregen”, og når jeg styrketræner puster og stønner jeg og skærer de frygteligste ansigter, selvom jeg godt kan tage tre gentagelser mere.

For slet ikke at tale om, at jeg jævnligt får overbevist mig selv om, at min daglige meditation slet ikke er lige så vigtig som at besvare tre e-mails…

Snyder du dig selv? Du ved det inderst inde godt. Første skridt på vejen er opmærksomhed på uvanerne.

 

Snyder du dig selv

 

Vil du høre mere fra mig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min splinternye serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance

Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.

Du tilmelder dig hér ->

 

Læs også mere om mit online vægttabsforløb, hvor vi arbejder helt i dybden med alle de steder du snyder dig selv og saboterer dine gode vaner.