Lad mig komme med en advarsel. Dette stenalderbrød med chokolade smager simpelthen FOR godt – især efter en tur på brødristeren.
Det er perfekt både til brunchbordet og som eftermiddagskage.
Brødet kan holde sig 2-3 dage i køleskab og et par måneder i fryseren.


- 1 dl valnøddekerner
- 1 dl mandler
- 1 dl solsikkekerner
- 1 dl græskarkerner
- 1 dl kokoschips
- 1 dl hørfrø
- 1 dl sesamfrø
- 4 æg
- 1 tsk. salt
- 50 g chokolade 80%
- Mal sesam- og hørfrø fint i en minihakker eller kaffemølle.
- Bland "melet" sammen med de hele nødder, solsikkekerner, græskarkerner og kokoschips.
- Hak chokoladen fint og bland den i sammen med salt og æg.
- Når æggene er rørt ud, hældes massen i en kageform med bagepapir.
- Bag brødet i ca. 60 min ved 150 grader.
- Når brødet er færdig bagt, tages det ud af formen og køler af på en rist.
P.S. Billedet er lånt fra en anden opskrift fra min kogebog Low carb lækkerier – derfor kan du ikke se chokoladen på billedet…
Læs mere om bogen og køb den hér.
Vil du have mere inspiration?
Se alle mine e-bøger, online workshops, bøger og forløb hér ->
Vil du høre mere fra mig?
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance.
Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.
Skal vi følges på de sociale medier?
Find mig på Facebook, på Instagram, på Twitter, på Pinterest og på You tube.
Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?
Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.
Ruth
okt 15, 2014 -
Jeg har spist mit eget hjemmebagte stenalderbrød brød de sidste 3 års tid. Jeg har opbevaret det i køleskabet i op til 3 uger ad gangen og har endda haft det med på rejser. Jeg har aldrig oplevet, at det blev dårligt. Så jeg undrer mig over, at du skriver kun 2-3 dages opbevaring?
Tatjana
okt 16, 2014 -
Denne type kan måske godt holde længere. Jeg bruger ofte revne grøntsager i brødet, og så forkortes holdbarheden. Men jeg synes nu, det bliver lidt kedeligt efter tre dage, og så kan man lige så godt smide det i fryseren (med mindre man er på ferie selvfølgelig) 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Christina
okt 16, 2014 -
Det lyder lækkert…:-) Hvor lang tid tror du de skal have i ovnen, hvis jeg laver dem som små muffins?
Tatjana
okt 16, 2014 -
En halv times tid har jeg haft success med i andre opskrifter 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Sandra nielsen
dec 17, 2014 -
Hej – jeg leder efter dit lækre stenalderbrød med gulerødder som jeg har lavet tidligere, men kan ikke finde opskriften på brødet på din side mere ??? Kan det passe ??? Ville ellers bage et par stykker her til julen…
Mvh Sandra Nielsen.
Tatjana
dec 17, 2014 -
Hej Sandra,
Den opskrift er i min kogebog Familiens low carb Favoritter. Du kan låne den på biblioteket, hvis du ikke vil investere i den 🙂
Kærlig hilsen Tatjana