Måske vil du gerne tabe dig. Og helst på den hurtige og nemme måde. 

Væk med kiloene og derefter hurtigt tilbage til de gamle kost- og motionsvaner! 

 

Men hurtige, nemme løsninger virker desværre ikke 

 

Det er vores livsstil, der har fået os derhen, hvor vi er nu, så vores livsstil skal ændres, hvis vi vil være slankere og sundere.

Det ved vi faktisk allesammen godt, men når det kommer til stykket, er det de færreste, der tænker ret langsigtet.

 

Vi handler ofte som om, vi kun kortvarigt skal “overleve” på vores nye livsstil. Vi presser os selv så hårdt, at vi umuligt vil kunne leve på den måde resten af vores liv.

 

Vi er utålmodige efter at få resultater, og når resultaterne kun langsomt indfinder sig, mister vi motivationen, fordi det bliver for svært at overholde de strikse retningslinjer.

 

Og så ender vi i statistikken blandt de mange, der ikke får succes med at fastholde de sunde vaner.

 

Test dig selv: Får du succes med at fastholde dine sunde vaner?

 Svar ja eller nej til nedenstående spørgsmål:

 

  • Du mener inderst inde, at vægttab er et spørgsmål om vilje og motivation. Du skal bare “tage dig sammen” og komme “op på hesten”.

 

  • Du er overbevist om, at du kan tabe dig uden hjælp. På alle mulige andre områder har du måske brug for hjælp, men at tabe sig er “bare noget man gør”.

 

  • Du tror at vægttab handler om fysiologi, kalorier, kulhydrater og motion (eller mangel på samme). Eller måske ved du godt, det ikke helt er tilfældet, men du HANDLER som om, det er tilfældet. Og du skruer igen og igen på alle de fysiologiske knapper, når du vil tabe dig.

 

  • Du er utålmodig. Selvom du ikke helt vil indrømme det og godt kan se fornuften i alt det, jeg har skrevet til dig de sidste par uger, så tror du inderst inde ikke på, at små ændringer kan have stor effekt. Så ubevidst kommer du til at benytte “all-in” metoden hver gang – også selvom den endnu ikke har givet dig de ønskede resultater.

 

Har du svaret ja til bare et enkelt af de fire ovenstående spørgsmål, kan jeg godt love dig, at dine resultater på ingen måde kommer til at stå mål med dine anstrengelser.

 

Kender du slet ikke til ovenstående overbevisninger?

 

Lucky you!! Så spring blot resten af dette blogindlæg over.

 

Men kan du genkende dem, så læs videre:

Ovenstående 4 overbevisninger er du nemlig nødt til at slippe, hvis du ønsker dig en varig forandring.

Hvis vægttab bare handlede om at følge en “plan” eller en “kur”, ville alle overvægtige jo have haft succes for længst.

 

Udfordringen er, at du er nødt til at skabe balance både i din krop og i dit sind for at få resultater

 

Er din krop ikke optimalt næret – både hvad angår mad, søvn og væske, vil du både opleve øget appetit og en evigt tilbagevendende sukkertrang, der ikke er menneskeligt mulig at modstå.

 

Mad og sukker er faktisk både afstressende og smertelindrende, så er du stresset, utilfreds med visse områder af dit liv – eller måske endda med dig selv, vil du igen og igen finde dig selv med en plade chokolade i maven, fordi du ikke kan holde ud at være i din egen krop og derfor er nødt til at dæmpe de ubehagelige følelser med mad eller sukker.

 

Måske har du et arbejde, der driver dig til vanvid, et ægteskab der er ved at gå i opløsning, eller problemer med økonomien, på boligfronten eller noget helt andet.

 

Det er ikke altid en mulighed at ændre på ovennævnte faktorer med et fingerknips.

Måske er du ikke engang klar til at ændre på dem. Og det er også helt okay.

 

Men det er et valg, du træffer. Og det valg skal du træffe bevidst!

Og har du truffet valget, skal du undlade at skælde ud på dig selv over din manglende viljestyrke eller frustreres over, at din krop ikke vil samarbejde. 

Din krop samarbejder, når du lytter til den.

Og når du ignorerer dens behov, kan du ikke forvente at få den respons, vi gerne vil have.

 

Så er du en af dem, der inderst inde godt ved, du sover for lidt eller konstant har tanker, der kværner rundt i hovedet på dig, så overvej helt ærligt og kærligt, om det også er nu, du skal ændre vaner.

 

Eller om du måske skulle lade være med at kræve mere af dig selv end højst nødvendigt, indtil der kommer lidt mere ro på tilværelsen.

 

Og lad i hvert fald være med at eksperimentere med kostsammensætning, kaste dig ud i juicefaste eller melde dig til en trænings-bootcamp.

 

Brug i stedet energien på at finde strategier til at håndtere det virkelige problem!

 

Vil du have hjælp til at ændre vaner, så læs mere i min bog Sunde vaner Smuk figur. Bogen indeholder alt hvad du behøver for at få et liv i balance og en krop, du elsker. Køb den eller lån den på biblioteket.

 

Pas godt på dig selv!

 

    Knus fra

Skærmbillede 2018-12-04 kl. 10.16.09

 

 

 

Skærmbillede 2018-12-15 kl. 09.45.31

 

Mere inspiration?

Se alle mine produkter hér ->

 

 

Online vægttabsforløb – start når det passer dig!

Mit populære online vægttabsforløb er nu til salg som “selvstudium”. Det betyder, at du kan starte præcis når det passer dig og gennemgå alt det værdifulde materiale i dit eget tempo.

Du sparer 80 % på forløbet, der giver dig et liv i balance og en krop, du elsker.

Læs alt om forløbet og tilmeld dig hér ->

 

 

Vil du høre mere fra mig?

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet, så du modtager inspiration fra mig til et liv og en krop i balance.

Du tilmelder dig hér ->