Er tilskud af fiskeolie egentlig nødvendigt?

Omega-3 er et fedtstof, der især findes i fede fisk. Omega3-fedtsyrer er bygget op af EPA (eicosapentaensyre) og DHA (docosahexaensyre).

Fedtsyrerne indgår i opbygningen af alle kroppens cellemembraner, men er specielt nødvendige i nerveceller og har stor betydning for hjernens  kemiske forhold. Det har en positiv indflydelse på hjernens produktion af lykkehormonet serotonin.

Det gør det selvsagt væsentligt lettere at opretholde en livsstilsændring, såfremt ens hjernekemi er optimal.

Man har i mange år vidst, at Omega3 beskytter mod hjerte-karsygdomme. Mange læger anvender efterhånden rutinemæssigt EPA/DHA til at  forebygge blodprop og slagtilfælde. Ligeledes findes der flere undersøgelser, der konkluderer, at Omega3 har positiv indflydelse på blandt andet depression og kræft.

De fleste af os får alt for lidt Omega3 gennem vores kost. Især fordi Omega3 er nødvendigt for omsætningen af Omega6, som findes i planteolier, animalsk fedt og mælkeprodukter, som vi herhjemme indtager i store mængder.

Den optimale forskel på Omgega6 og Omega3 er 2:1, men for de fleste danskeres vedkommende er den mindst 10:1. Derfor er det for de fleste nødvendigt med et tilskud.

Køb den flydende Omega3 på flaske fra Nordic Naturals (i helsekosten) eller Omega3 liquid på www.charlespoliquin.com (shop online – EU store). De to udgaver er af så god en kvalitet, at de hverken smager eller lugter af fisk.

Der kan også være andre kvalitetsprodukter på markedet. Spørg i helsekostforretningen.

Tag 2 spsk. hver morgen midt i måltidet. Har du svært ved at indtage olien på en ske, så bland den med lidt grøntsagsjuice. Er det helt umuligt for dig at få ned, så tag 6 af kapslerne Omega3 fra Charles Poliquin eller Omega3 kapsler fra Nordic Naturals hver dag.

 

sardines-1326367

 

 

Vil du høre mere fra mig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min splinternye serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance

Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.

Du tilmelder dig hér ->