I virkeligheden har jeg ikke holdt juleferie. Jeg tror hele tiden, jeg er liiige ved at være færdig med alle mine gøremål, men der dukker hele tiden nye udfordringer op. Mails der skal besvares, tekniske fejl osv. Jeg har heldigvis masser at lave! Så meget at jeg er nødt til at have lidt hjælp på sidelinjen, hvis jeg både skal have tid til at hjælpe jer med forsvundne e-bøger, bestillinger, kostvejledning i min lille kælderklinik og udvikling af nye produkter. Heldigvis har jeg gaflet den dygtigste assistent, man kan tænke sig – og som uddannelsesmæssigt nærmest er en klon af mig. Så fremover bliver i både serviceret af Maria og mig selv, når I har brug for hjælp eller har spørgsmål til produkterne.
 
 
I går åbnede jeg for adgangen til online-forummet på mit 6-ugers onlineforløb. Og der er allerede gang i præsentation og erfaringsudveksling. I forløbets første uge fokuserer vi på kosten, og allerede nu er udfordringen omkring morgenmad en genganger. Så hér kommer mine bedste råd om morgenmåltidet.
 
 
Morgenmåltidet siges at være dagens vigtigste måltid. I mange år har vi fået tudet ørerne fulde af, at morgenmaden for himlens skyld endelig ikke må springes over. Men efterhånden tyder flere og flere undersøgelser på, at vi ikke nødvendigvis bliver hverken sundere eller slankere af at spise morgenmad inden for en time efter, vi er stået op.
 
 
Spis morgenmad, når du er sulten, men spis “rigtig” mad.
Nogle mennesker er sultne i det sekund, de slår øjnene op, mens andre har brug for at samle appetit i et par timer. Begge dele er helt fint. Spis når du mærker behov for det.
Hvis du kun har lyst til “søde” og “bløde” fødevarer som frugt, mælkeprodukter, Chia/kokosgrød eller brøderstatninger, kunne et lidt provokerende spørgsmål være, om du så overhovedet er sulten? Hvad ville der ske, hvis du udskød måltidet en time mere? Jeg ved godt, der kan være lidt praktiske udfordringer, men måske kan du få mulighed for at spise et par kogte æg med mayonnaise og grøntsager klokken 10, hvor du har fået appetit?
 
 
Morgenmaden skal holde dig mæt i 3-4 timer og give et stabilt blodsukker resten af dagen.
Giver den det, har du spist det rigtige.
Taber du dig (såfremt det er dit ønske), bliver mæt og har stabilt blodsukker er det fint. Hvis ikke, skal du ændre strategi. I så fald kan du forsøge med en morgenmad baseret på protein og grønt: æg, rester fra aftensmaden, røget laks, frikadeller og en rest salat eller lignende.Som sagt: hvis det virker for dig, gør du det rigtige. Hvis ikke det virker, så prøv at finde løsninger på de udfordringer du har.
 
collage
 
 
P.S. Du kan stadig nå at hapse en plads på onlineforløbet hér!