I fredags var jeg til en event på Skodsborg Kurhotel med Anna Bogdanova i forbindelse med udgivelsen af hendes nye bog Skyhøj forbrænding.

Vi talte om principperne for de anbefalede øvelser og fik fornøjelsen af at teste nogle af øvelserne på egen krop. For mig, der er er meget fysisk aktiv, føltes det absolut som ”ikke at lave noget”, men interessant nok kunne jeg dagen efter sagtens mærke, at mine muskler havde været aktive.

Annas principper går ud på at lave øvelser, der beroliger nervesystemet, så kroppen ikke ”går i baglås” af overbelastning, men villigt samarbejder til øget fedtforbrænding og opbygning af muskelmasse.

Mange af os stresser i virkeligheden vores krop med mange timers ugentlig aktivitet. Anna er fortaler for, at vi, når vi er færdige med et træningspas, stadig har følelsen af, at vi kunne blive ved lidt endnu. Så når vi er helt smadrede og må hjem på sofaen og sove til middag, har vi stresset kroppen helt unødvendigt.

Jeg har en del klienter, der siger til mig: ”Du kan få mig til hvad som helst – hvis bare jeg slipper for at træne”. Visse mennesker bryder sig simpelthen ikke om at være fysisk aktive, og de føler sig ikke engang specielt godt tilpas bagefter, hvor vi andre ellers får en belønning i form af øget energi, god samvittighed og en rar følelse af at have brugt kroppen.
Annas forklaring på dette er, at disse mennesker et par gange eller flere i deres liv er gået fra fuldstændig inaktivitet til en knaldhård body pump eller spinningtime. Dermed har de presset sig selv så hårdt, at kroppen groft sagt er blevet lidt traumatiseret. Så ubevidst forbinder de træning med voldsomt ubehag og ligefrem fare.

Her handler det ikke om at komme ud af sin komfortzone, men derimod at udvide den. At starte med simple øvelser, der giver kontakt til kroppen, uden at presse sig selv for hårdt.

Annas nemme træningsprogrammer finder du i hendes bog Skyhøj forbrænding. Du kan læse min anmeldelse af den lige hér.

Og i øvrigt er Skodsborg Kurhotel bare et superlækkert sted, så hvis du skulle trænge til en selvforkælelsesdag i lækre spaomgivelser, vil jeg klart anbefale dig et besøg.

 

IMG_2243

IMG_2244