Knækbrød er en rigtig god snack at have ved hånden, når sulten pludselig melder sig, og det er også perfekt til et lækkert ostebord.
Kan man bage knækbrød uden noget?
Altså uden mel, uden sukker, uden æg, uden mælkeprodukter?
Svaret er ja, og det er ikke engang svært. Her kommer min opskrift på low carb knækbrød uden mælkeprodukter, gær, æg, gluten, sukker og nødder.
Knækbrød
2014-09-05 10:33:30
2 bageplader
Print
Ingredienser
- 1 dl hørfrø malet til mel
- 1 dl solsikkekerner malet til mel
- 2 dl solsikkekerner
- 2 dl sesamfrø
- 1 dl græskarkerner
- 1 dl hørfrø
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk salt
- 2 spsk FiberHusk
- 4 dl vand
Fremgangsmåde
- Alle ingredienserne røres sammen, rulles ud mellem to stykker bagepapir og ridses med en kniv i passende stykker.
- Det øverste stykke bagepapir fjernes, og knækbrødene bages ved 160 grader i cirka 55 minutter.
- Hørfrø er rige på de gavnlige omega3-fedtsyrer, der ødelægges ved høj varme, så derfor bages de kun ved 160 grader.
Sofiasommer.dk https://sofiasommer.dk/
Se også alle de andre opskrifter på brød og bagværk i opskriftsarkivet.
Vil du høre mere fra mig?
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min splinternye serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance.
Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.
Søster
sep 13, 2013 -
Hej Tatjana.
Jeg vil høre hvilken grund, der skal bagepulver i disse knækbrød? Tænker bare, at de ser flade ud, og kan derfor ikke se nogen grund til at der skal bagepulver i?!
Smil fra Søster Stenalder’kosten’
Tatjana
sep 13, 2013 -
Smut du bare uden om bagepulveret – det kan sagtens undværes 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Charlotte
feb 28, 2014 -
Hej:) hvor mange kalorier er der i et stykke ca, har du evt regnet det ud? 🙂
Tatjana
mar 3, 2014 -
Nej, jeg regner stort set aldrig energiindholdet ud, men du kan gøre det gratis på Mad i tal eller diverse apps.
Kærlig hilsen Tatjana
Kirsten
sep 11, 2014 -
Hørfrø og solsikkefrø malet til mel. Er det noget man selv kan på en blender??????
Tatjana
sep 11, 2014 -
uh, det kommer lidt an på, hvilken blender du har – i en kraftig sag går det nok. Men en kaffekværn fungerer perfekt 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Malene
okt 27, 2014 -
Hej Tatjana
Fedt med denne opskrift!
Dog lige et enkelt spørgsmål – Bliver de sprøde nok, jeg tænker i forhold til der kommer husk i?
Tatjana
okt 27, 2014 -
De bliver helt sprøde og lækre, så det behøver du ikke bekymre dig om. Det er en fantastisk opskrift!
Giv mig endelig en tilbagemelding, når du har prøvet 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Malene
okt 27, 2014 -
De er bagt, og det er et hit, vi elsker dem! De skal klart laves igen, snart!
TAK! 🙂
Tatjana
okt 29, 2014 -
Jeg tænkte det nok 🙂
Dejligt du kunne lide dem!
Kærlig hilsen Tatjana
Karen
nov 9, 2014 -
hej Tatjana
Jeg vil prøve dine knækbrød senere i dag, men har lige et måske lidt dumt spørgsmål::
bager du brødet imellem de to lag bagepapir ? Og når du ridser, så er det i dejen, ikke ?
Mvh Karen
Tatjana
nov 9, 2014 -
Lige præcis, Karen 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Karen
nov 10, 2014 -
Hej Tattjana
Karen
nov 10, 2014 -
Hej Tatjana
Det blev så dagen hvor jeg kunne bage knækbrødene, havde ikke FIberHusk i huset i går
Tatjana
nov 11, 2014 -
Blev de gode?
Karen
nov 11, 2014 -
Hej Tatjana
Resten af kommentaren må være smuttet, men den kommer jeg gerne med her igen….. :o))
Ja, de blev rigtig go’e, sprøde og lækre……..uhmm.
De skal helt sikkert bages igen og igen 🙂
Mvh
Karen
Tatjana
nov 11, 2014 -
Perfekt!
Det er jeg glad for at høre 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Ann Holst
mar 19, 2015 -
Hej,
Kan man evt skifte solsikkekerner ud med chiafrø? 🙂
Ann
Sofia
mar 19, 2015 -
Ork ja, du kan skifte alt hvad du orker. Jeg fik ved en fejl 5 kilo hørfrø, så for tiden udgør hørfrø basen i mine knækbrød 🙂
Kærligst Sofia
Ann Holst
mar 20, 2015 -
Tak for svar 🙂
Kan knækbrødet evt også bruges som morgenmad med ost ift. et vægttab? De smager jo helt vildt godt og hele familien elsker dem 🙂
Sofia
mar 20, 2015 -
Som regel gør det ikke den store forskel i forhold til vægttab, om man spiser rugbrød med ost eller disse knækbrød med ost.
Når ønsket er vægttab, er mit bedste råd at sørge for, at halvdelen af portionen består af grønt, en fjerdedel af protein og den sidste fjerdedel af “krydderi” i form af fedtstof, fuldkornsprodukter eller hvad man har behov for.
Så hvis du spiser en stor portion lækker råkost og et blødkogt æg, kan et stykke knækbrød med ost godt gøre det ud for den sidste fjerdedel af portionen. Men det skal selvfølgelig ikke spises i mængder, så det optager pladsen for protein og grønt.
Kærligst Sofia
Ann Holst
apr 2, 2015 -
Hej igen 🙂
De smager fantastisk med chiafrø og hampefrø også 🙂 Har du nogensinde prøvet at lave rugbrød ud af opskriften eller skolebrød? Hvis ikke, mon man kan…… 🙂
Ann
Sofia
apr 3, 2015 -
Jeg tænker, det måske bliver lige tørt nok.
Men jeg har lavet stenalderboller: http://sofiasommer.dk/stenalderboller-med-soltoerrede-tomater/
Og de blev gode 🙂
Lad mig høre om resultatet, hvis du kaster dig ud i at bage boller af knækbrødsopskriften.
Kærligst Sofia
Anette Jensen
okt 26, 2015 -
Hej Sofia
det der fiber husk, kan man erstatte det med loppefrøskaller HUSK, er det ikke præcis det samme ?
Bedste hilsener Anette
Sofia
okt 26, 2015 -
Jo, Fiberhusk er bare fintmalet, så de fylder mindre.
Hvis mængden i opskriften er angivet i gram, skal du bruge samme mængde loppefrøskaller. Hvis mængden er angivet i volumen, f.eks. spsk eller dl, skal du bruge dobbelt mængde.
Kærligst Sofia
Charlotte Stange Frederiksen
nov 4, 2015 -
Hej Sofia
Læste først nu i tråden at man skal lade det øverste lag bagepapir sidde på ved bagningen. Og det har jeg da aldrig gjort – og nu har jeg efterhånden bagt knækbrød rigtig mange gange. Så man kan også tage det øverste bagepapir af efter udrulningen og bage knækbrødet. Det er blevet super godt hver gang 🙂
Knus Charlotte
Sofia
nov 5, 2015 -
Du har gjort det helt rigtige 🙂
Jeg kan godt se, det kunne misforstås, så nu har jeg rettet i opskriften, så ingen er i tvivl.
Knus fra Sofia