På mine børns skole har de en ret sej kantinedame! Tjek selv menuerne ud på Facebooksiden. Det mest usunde, man kan købe, er grovboller med ost og skinke, og der bliver lavet mange lækre retter med både fisk, fjerkræ og lam. Smoothies, melon i stykker, frugtsalat og råkost er også på menuen – og nu også stenalderboller. Og de sælger godt! Min datter vender lidt øjne af kammeraterne, der gider at købe dem – hun synes jo ikke, de er ret eksotiske.
Men den skønne kantinedame inspirerede mig alligevel til at lave stenalderboller.
De kan jo varieres i det uendelige, og denne udgave blev med gulerod og soltørrede tomater. Jeg brugte (eller faktisk var det min mand – det er ham, der er brødmester herhjemme) soltørrede tomater i olie.
Ingredienser (15-20 små boller):
1 ½ dl mandler malet til mel
1 ½ dl sesamfrø
1 ½ dl solsikkekerner
½ dl græskarkerner
3 æg
1-2 tsk. salt
Lidt olie
2 gulerødder
½ dl soltørrede tomater
Alle ingredienserne røres godt sammen og hældes i små forme. Bollerne bages cirka 25 minutter ved 160 grader.
Opskriften kan selvfølgelig også bages som et helt lille brød – i så fald skal det have omkring 45 minutter.
Er du nybegynder inden for low carb og vil gerne være helt sikker på, at du har helt styr på både kostsammensætningen og de fælder, der kan dukke op undervejs? Så tjek lige min nye begynderguide: Kickstart din low carb livsstil.
Anna
apr 29, 2014 -
Haps, de ser gode ud! 😀 Jeg er vild med stenalderbrød, da min mave ikke er vild med gluten 😉 Næste gang vil jeg helt sikkert prøve at tilføje lidt soltørrede tomater og spise dem mere som madbrød end bare hyggebrød 😛
Anna – wonderwomanwannabe.dk
Tatjana
apr 30, 2014 -
Det kan anbefales 🙂
Cathrine Koefoed
apr 30, 2014 -
Jeg følger ivrigt med på bloggen 🙂
Jeg er selv stifter af en nytænkende yogablog, som måske ville være noget for dig? http://www.cathrineyoga.dk
Kh Cathrine Koefoed 🙂
Tatjana
apr 30, 2014 -
Sikke en smuk og lækker blog, du har!
Den skal jeg helt sikkert fordybe mig noget mere i 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
henriette
maj 6, 2014 -
Hej
De er helt fantastiske. Jeg har også bagt dem hvor jeg byttede tomaterne og guleroden ud med banan, lidt rosiner og mørk chokolade.
Tatjana
maj 6, 2014 -
Dejligt, du kunne lide dem 🙂
Ckokolade og rosiner skal prøves i nærmeste fremtid!
Kærlig hilsen Tatjana
Lone
maj 14, 2014 -
Hej har nu bagt disse brød for anden gang og de er rigtig gode. Meeen, er ikke tilhænger af soltørrede tomater, så tager tørrede abrikoser og hakker fint i stedet for. Uhhhm, det er godt og lidt sødt, og ja det er ikke helt lowcarb venligt, men når den søde tand melder sig, er de her gode. Har også lige bagt hveder til i morgen, så er spændt på dem, de er måske en anelse flade
Tatjana
maj 15, 2014 -
Jeg har også på tapetet, at jeg skal lave en sødere variant med tørret frugt og hakket chokolade 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Connie
maj 9, 2015 -
Hvordan opbevares brødene, kan de fryses ?
Sofia
maj 11, 2015 -
De kan holde nogle dage i køleskab, men kan sagtens fryses.
Kærligst Sofia
Mette
jan 26, 2019 -
Mmm, disse boller er jeg helt syg med. Jeg skal dog tage mig i agt for ikke at spise for mange:- ) Alting er en øvelse..
Tak for en virkelig GOD hjemmeside, Sofia.