Forleden dag lavede jeg de lækreste mandelpandekager.
Jeg har efterhånden lavet mange forskellige udgaver af pandekager og min favorit er peanutpandekagerne fra min kogebog Low carb lækkerier, men disse mandelpandekager er nu heller ikke værst.
Man kan overveje en dråbe mandelessens, hvis man ønsker marcipansmagen endnu mere fremtrædende.
Som bekendt slettede jeg i går uforvarende 400 billeder fra mit kameras hukommelseskort, så går I glip af billedet af disse mandelpandekager (der er i stedet lånebillede fra min kogebog), som blev serveret med den lækreste chokoladesauce – min kræsne datter var meget begejstret.
- 5 æg
- 1 dl kokosmælk (blandet af både den fede og den tynde del)
- 2 spsk. mandelsmør
- 30 gram smagsneutralt proteinpulver
- 2 spsk. Fiberhusk
- 2 spsk. fedtreduceret mandelmel
- 1 tsk. bagepulver
- 4 spsk. sukrin gold (eller tilsvarende sødning)
- Alle ingredienserne blendes sammen og hviler i 10 minutter, så fibrene får mulighed for at suge væske til sig.
- Hvis dejen er for tynd, tilsættes lidt ekstra mandelmel eller Fiberhusk.
- Dejen steges på en pande som små klatter ved middel varme.
Flere pandekageopskrifter? Find dem lige hér.
Vil du høre mere fra mig?
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min splinternye serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance.
Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.
Sølvi Hedemann
feb 10, 2014 -
Hej Tatjana!
Jeg synes rigtig godt om din hjemmeside og alle opskrifterne, men vil gerne høre om du kan skrive noget om proteinpulver – evt hvad man kan bruge som erstatning for det, i dine opskrifter, da mange af dine opskrifter har proteinpulver som en af ingredienserne…?
Jeg kunne godt tænke mig pandekager uden proteinpulver 🙂
Hilsen Sølvi
Tatjana
feb 11, 2014 -
Kære Sølvi,
Som regel kan du godt udskifte proteinpulveret med en smule ekstra mandelmel for konsistensens skyld 🙂
Jeg har skrevet lidt om alle de ingredienser, jeg bruger, under fanen Opskrifter og ingredienser øverst på siden. ( http://sofiasommer.dk/opskrifter-og-ingredienser/ingredienser/ ) – den får du måske brug for en anden gang 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Astrid
jan 16, 2015 -
Hej.
Jeg vil bare lige skyde en fodnote ind til “mandelpandekager – laktose og glutenfri”: Proteinpulver kan indeholde laktose, så hvis der intolerance der, så brug en uden laktose i, eller erstat det med mandelmel:)
– Astrid.
Sofia
jan 16, 2015 -
Præcis!
Tak for din kommentar 🙂