Vinter er simremadens tid, og osso buco er en af klassikerne.
Osso buco
2014-09-22 14:08:27
4 personer
Print
Ingredienser
- 4 skiver kalveskank
- 4-5 spsk. kokosfible eller mandelmel
- Masser af salt og peber
- Olivenolie eller smør til stegning
- 1 stort løg
- 4-5 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- ½ selleri
- 3/4 flaske mosede tomater eller 1 dåse flåede tomater
- 1 lille dåse koncentreret tomatpuré
- 2 dl tør hvidvin
- 5 oksebouillon (1 terning)
- 1 spsk. salt
- Evt. ekstra salt
Fremgangsmåde
- Stykkerne af kalveskank vendes i kokosfibre eller mandelmel blandet med salt og rigeligt peber og brunes i gryden i olivenolie eller smør.
- Det må gøres i flere omgange, hvis ikke man får plads til dem alle på en gang.
- Kødstykkerne lægges på en tallerken
- Løg og hvidløg hakkes fint, gulerødderne rives og det hele svitses i gryden i resten af olien.
- Derefter kommes hvidvin og flåede tomater ved.
- Kødstykkerne fordeles i gryden.
- De må godt ligge i lag, men sørg for at der er grøntsager i bunden og på toppen.
- Hæld bouillon på til kødet lige er dækket.
- Der skrues ned for blusset og lægges låg på.
- Retten simrer i mindst 2 ½ time, smages til med salt og serveres med en fyldig salat og enten squashstrimler eller quinoa.
Sofiasommer.dk https://sofiasommer.dk/
P.S. Der er flere labre opskrifter på sunde middagsretter i min kogebog Familiens low carb favoritter. Køb den hér .
Du kan også finde masser af gratis opskrifter på middagsretter i opskriftsarkivet.
Vil du høre mere fra mig?
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min splinternye serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance.
Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.