Som overskriften (dadelkage) antyder, er her tale om en ikke særlig low carb kage.
Denne kage har jeg lånt af Kernesund Familie, og den hører til min bedre halvdels klare favoritter.
Faktisk ville han gerne have den serveret på sin fødselsdag, men der har jeg andre kageplaner.
Opskriften lyder meget nem, men lad jer ikke narre. Jeg tror nok, jeg undervejs i tilberedningen stod og skreg (for at overdøve Bamix-håndblenderen, der var ved at brænde sammen) noget med, at jeg ikke ville leve videre uden en Magimix. Den oplysning, håber jeg så, er gået igennem blenderlarmen 😀
- 500 gram friske dadler
- 200 gram saltede peanuts
- 5 spsk kakao
- 2 spsk smeltet kokosolie
- 1 tsk vanille
- Hele herligheden blendes - hvis man har en Magimix.
- Vi andre maler først peanuts til mel, hvorefter vi blender dadler med kokosolie. Og til sidst (i vores ansigts sved) rører vi så de to ting sammen med kakao og vanille.
- Kagen stilles på køl til den er gennemkold eller et par timer i fryseren.
Se alle mine opskrifter på lækkerier lige hér.
Vil du høre mere fra mig?
Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet, så du får min splinternye serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance.
Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.
Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?
Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.
Ditte Hvid
nov 5, 2013 -
Phew den er hård at lave når man kun har en mini hakker til rådighed! Mine arme er helt færdige nu 😀 Men for POKKER hvor “dejen” smager lækkert.. Skal man putte den i køleren eller fryseren for at kunne skære den ud? og i hvor lang tid? Hvor lang tid tror du den kan holde sig på køl?
Tak for MEGA lækre opskrifter.. igår lavede jeg de nemme daddelkugler og de brændte mandler med kakao og kanel.. JEG ELSKER DEM! 😀
Tatjana
nov 5, 2013 -
Det er jeg glad for at høre 🙂
Jeg kommer altid kagen i fryseren i en times tid for at kunne skære den – i køleskab tager det lidt længere tid. Den kan sagtens holde sig en uge eller mere i køleskab og principielt meget længere i fryseren. Jeg har dog aldrig prøvet 😀
Kærlig hilsen Tatjana
Sigrid
jan 20, 2017 -
….et generelt trick, hvis man gerne vil reducerer lidt i mængden af dadler er at erstatte 1/3-1/2 af dem med kikærter…man kan ikke smage forskel
Sofia
jan 23, 2017 -
Ih, det må jeg prøve!
Tak for tippet 🙂
Kærligst Sofia