Forleden dag blev jeg spurgt om en opskrift på nøddebrud uden chokolade. Det er jo ellers verdens nemmeste opskrift lige at vende lidt nødder i chokolade, lade det stivne og nyde det.
Men jeg har tidligere kigget langt efter Mette Blomsterbergs opskrift på myslibarer, så jeg besluttede mig til at gøre et forsøg uden chokolade. Fyldet kan selvfølgelig erstattes alt efter, hvad man har i skufferne.
Massen skal være helt afkølet, inden den skæres, og den er stadig ikke helt nem at arbejde med, men barerne smager vildt godt!
Ingredienser (12 stk.):
✿ 50 gram smør
✿ 50 gram sukrin gold
✿ 50 gram agavesirup
✿ ½ tsk. vaniljepulver
✿ 100 gram mandler
✿ 50 gram pistacienødder
✿ 50 gram hørfrø
✿ 50 gram abrikoser (kan udelades)
Smør, sukrin, agavesirup og vanilje smeltes sammen i en gryde. Mandler, pistacienødder og abrikoser hakkes, og alle ingredienserne blandes. Massen trykkes ned i en lille form beklædt med bagepapir og bages 30 min ved 150 grader.
Efter afkøling skæres massen ud i barer, som jo KAN dyppes i chokolade og drysses med lidt pistacienødder.
P.S. Der er mange flere opskrifter på sunde lækkerier i min kogebog Low carb lækkerier – lån dem på biblioteket.
karina
nov 4, 2014 -
Hey,
Jeg prøvede at lave nøddebrud i aftes, men min masse vil ikke blive hård – hvad kan jeg have gjort forkert?
Karina
Tatjana
nov 4, 2014 -
De er ikke helt nemme at arbejde med – de skal være helt afkølede, for at de er skærefaste 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Anna
jan 19, 2015 -
Hej 🙂
Kan man bruge 100 g sukrin i stedet for agave sirup?
Mvh,
Anna
Sofia
jan 19, 2015 -
Uh, den bliver nok svær, fordi siruppen er med til at “binde” massen sammen – desværre!