Kender du til træthed, manglende energi, irritabilitet, vægtøgning og manglende vægttab?

 

Eller til PMS-symptomer såsom kraftige menstruationer, menstruationssmerter og ømme bryster? Hedeture og andre overgangsaldergener? PCO eller stofskifteudfordringer?

 

Det hele hænger sammen! Og det begynder meget ofte med stress

 

Stresshormonerne bliver produceret ud fra de samme ‘moderhormoner’ som dine kønshormoner, og skrues der op for produktionen af stresshormoner, fordi du er stresset, så er kroppen tvunget til at skue ned for produktionen af kønshormoner.

 

Stress ødelægger således den fine balance mellem dine kønshormoner

 

Underproduktion af kønshormoner, eller et ubalanceret forhold imellem dem, kan føre til både PCO, overgangsaldergener, PMS-symptomer og endda voldsom træthed, manglende energi og depressionslignende tilstande. 

 

Desuden påvirker stress dit stofskifte, så der bliver dannet mindre af det aktive stofskiftehormon trijodthyronin.

 

Jeg har skrevet et helt blogindlæg om, hvordan stress påvirker dine hormoner og dermed din vægt. Læs det lige hér ->

 

Og jeg har skrevet lidt om min egen personlige erfaring med (og mine symptomer på) progesteronmangel lige hér ->

 

Har du set min online workshop om ubalancer i hormonerne!

 

I online workshoppen gennemgår jeg Insulin, blodsukker og PCO, Kønshormoner, PMS og overgangsalder, Binyretræthed og Lavt stofskifte. 

 

Jeg gør dig klogere på årsagerne, jeg giver dig tips og tricks til, hvordan du kan støtte din krop med kost, tilskud og livsstil, og jeg giver dig gode råd til, hvordan du kan arbejde videre med din læge eller andre behandlere, hvis du har behov for det.

 

Jeg giver også forslag til, hvor du kan fordybe dig endnu mere i de enkelte områder.

 

Læs mere om online workshoppen om hormoner ->

 

hormoner