Her kommer lige et afbræk i marcipanmylderet – det skal jo nødigt hedde sig, at jeg lever af marcipan…

Hvis du ikke allerede har en Römertopf – også kaldet en stegeso – vil jeg varmt anbefale at anskaffe en. Det er en slags lergryde med låg, som efterhånden fås i isenkræmmere til mellem 100 og 200 kroner. Fordelen ved gryden er, at man ukritisk kaster kød, grønt, krydderier og lidt væske i den, smider den i ovnen et par timer og derefter har et lækreste måltid klart. Og på dage hvor hele familien kører frem og tilbage til møder, fritidsaktiviteter m.m., er det altså guld værd, at maden passer sig selv i ovnen. Hvis du ikke har travlt, kan du give retten længere tid ved en lavere temperatur – det giver superlækkert mørt kød.

For et par måneder siden fik vi leveret en halv Skovlygris, så jeg havde en rullesteg til overs. Den røg i Römertopfen med peberfrugt, tomater, løg, hvidløg, pastinak og broccoli samt lidt salt og paprika og en halv dåse kokosmælk. Ind i ovnen i tre timer ved 175 grader – og så var der lækker aftensmad. Nemmere bliver det da ikke!

Prøv med både hele kødstykker og filéter, koteletter og lignende – alt kan bruges. Og brug grønne bønner, porrer eller hvad du har i køleskabet. Det bliver simpelthen så lækkert.

021

024

Og nu vi er ved det sunde, så får I lige en servicemeddelelse: Fra uge 2 tilbyder Aarstiderne en Low carb kasse, der indeholder både kød, grønt og kolonialvarer til 5 måltider for to personer, samt Umahros lækre opskrifter.

Og hvis du vil med på workshop i januar, sker det i Roskilde den 12. januar, Aalborg den 25. januar og Århus den 26. januar. Så skal du have ekstra motivation og et kærligt skub i den rigtige retning, så nap din plads med det samme – du kan betale i to rater indtil en måned før workshoppen. Læs mere  hér.