For et par hundrede år siden var Store Bededag en arbejdsfri bede- og bodsdag.

Selv bageren skulle have fri og kunne ikke bage brød på selve dagen. Derfor bagte han hvedetvebakker aftenen før, som folk kunne købe og spise dagen efter.

For os der elsker hvidt brød med smør er Store Bededag en særlig højtid, men det er efterhånden en del år siden, jeg har spist de traditionelle hveder.

Her kommer de selvfølgelig i low carb udgaven – en absolut rimelig erstatning, hvis jeg selv skal sige det.

Hvedeknopper
12 stk.
Print
Ingredienser
  1. 8 æg
  2. Den fede del af en dåse kokosmælk (cirka 1 dl)
  3. 100 gram smeltet smør
  4. 1/2 dl FiberHusk
  5. 1 1/2 dl fedtreduceret mandelmel
  6. 6 spsk. sukrin gold
  7. 1 tsk. kardemomme
  8. 4 tsk. bagepulver
Fremgangsmåde
  1. De våde ingredienser blendes eller piskes, hvorefter de tørre blandes og røres i.
  2. Dejen hviler 10 minutter, så fibrene får mulighed for at suge væske til sig.
  3. Hvis dejen er for våd til at kunne formes til boller, tilsættes lidt ekstra mandelmel.
  4. Der formes 12 små boller, der sættes helt tæt på bagepladen, de hæver nemlig ikke lige så meget som en hvededej.
  5. Bollerne pensles med æg eller smeltet smør og bages ved 200 grader i cirka 15 minutter.
  6. Hvedeknopperne skæres over og ristes i ovnen eller på brødrister - de skal have lidt længere end de traditionelle hveder, hvorefter de serveres med tandsmør!
Sofiasommer.dk http://sofiasommer.dk/

Hvedeknopper

Hvedeknopper

Hvedeknopper

Flere lækre opskrifter på brød og bagværk?

Tjek min kogebog Low carb lækkerier eller det store opskriftsarkiv.

 

Vil du høre mere fra mig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min splinternye serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance

Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.

Du tilmelder dig hér ->