Denne opskrift på børneråkost er min bedste metode til at få mine børn til at spise grøntsager til maden.

Mine to børn er vidt forskellige, hvad angår deres kostvaner. Min datter er ligesom mig – hun har et sensitivt blodsukker og skal derfor helst have kød og fedt for at trives. Hun kan græde en hel aften, hvis hun har spist en flødebolle, og hun har et nærmest traumatisk forhold til at holde børnefødselsdag, da det altid er endt med gråd og ubehag efter indtag af de sukkerholdige livretter.

Hun er 10 år og er selv helt klar over, hvordan kosten påvirker hendes krop, så hun træffer ofte fornuftlige, bevidste valg, selvom hun elsker hvidt brød og søde sager. Læs hvordan hun har oplevet sin kostomlægning her. Ved aftensmaden står kød og fedt højest på hendes ønskeliste. Hun er ikke interesseret i ris og rugbrød, men lidt ovnstegte kartofler glider ned.

Min søn er anderledes. Familiens 6-årige mini-Messi har et tårnhøjt aktivitetsniveau og render konstant rundt med en bold. Han er meget slank og muskuløs og har tydeligvis brug for flere kulhydrater.

Han elsker rugbrød og havregryn og kunne sikkert leve af det, hvis han fik lov. Til gengæld er han nærmest uinteresseret i søde sager – det gen er han så den eneste i familien, der har undgået! Han spiser gerne både ris og kartofler samt kød, men er ikke så vild med saucer og dressinger.

Grøntsagerne skal de jo begge have, og selvom de er vokset op med grøntsager til alle måltider, mukker de ind imellem lidt over at skulle spise dem. I saucer og sammenkogte retter glider det ned, men salat er ikke på hitlisten.

Ofte får de derfor grøntsager i stænger eller en børneråkost. Især tilsat nødder eller frugt og bær glider det lettere ned.

Børneråkost
Print
Ingredienser
  1. 4 store gulerødder
  2. 1 stykke frugt, f.eks. æble, pære, appelsin, melon
  3. 1 håndfuld rosiner, hakkede abrikoser eller lignende
  4. 1 håndfuld mandler, valnødder eller hvad de bedst kan lide
Fremgangsmåde
  1. Gulerødderne rives, frugten skæres i tern og det hele blandes sammen eventuelt i lidt appelsinsaft eller en god nøddeolie.
Sofiasommer.dk https://sofiasommer.dk/

Børneråkost

Flere nemme opskrifter på sunde aftensmåltider? Se opskriftsarkivet.

 

Vil du høre mere fra mig?

 

Så tilmeld dig nyhedsbrevet (som du selvfølgelig når som helst kan afmelde igen).

Så får du også helt automatisk min lille e-guide med tips til vægttab og lækre opskrifter.

 

Tilmeld dig lige hér.

 

Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?

 

Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.