Jeg får ofte spørgsmål fra læsere, der ønsker vejledning til, hvilket af mine produkter de skal købe, for at få de bedst mulige redskaber til at få deres vægttab til at lykkes.

Er det en kostvejledning ud fra DNA, hvor de får svar på, hvilke genetiske faktorer, de skal være særligt opmærksomme på, kan forhindre eller forsinke deres vægttab?

Eller er det mon deres hormonbalance, den er gal med, så de vil have glæde af min online workshop Harmoni i hormonerne?

 

Begge redskaber er utrolig brugbare på hver deres måde.

 

MEN…

 

De er ingenting værd, hvis du stadig ”falder i” og overspiser chokolade og peanutbutter, dadelkugler eller det der er værre flere gange om ugen. Og de har ingen som helst effekt, hvis du stadig presser og piner din krop for at slippe af med mavedellen eller appelsinhuden på lårene.

 

Når du presser dig selv, gør du det, fordi du mærker en smerte (deller, appelsinhud, for stramt tøj), som du ønsker at fjerne. I begyndelsen er smerten tydelig, og derfor er motivationen høj. Men efter ganske kort tid med masser af træning og for lidt mad, begynder din krop at modarbejde dig.

 

Kroppen tror, der er hungersnød, så den holder fast på fedtdepoterne, så du kan overleve længst muligt. Den skruer ned for kroppens naturlige processer, f.eks. hormonsyntese for at sikre dig energien til overlevelse. Og den sender særdeles voldsomme sultsignaler, så den sikrer sig, at du vil kaste dig over føde, hvis du skulle støde på det.

 

Og nu lever du jo ikke i stenalderen, så du kommer helt sikkert forbi tre hindbærsnitter før eller siden… Og spiser dem… På en gang… Og får dårlig samvittighed og skælder dig selv ud over TOTALT at mangle rygrad.

 

Men det er ikke dig, der er noget galt med. Det er derimod din metode. Du er nødt til at få afklaret, HVORFOR du spiser, og det er netop den del, de fleste mennesker springer over, når de gerne vil ændre kostvaner. ”Den brik du mangler” kan man kalde det.

 

Læg mærke til, når du begynder at bruge ord som “kæmpe”, “stramme op”, “tage dig sammen” og faktisk også “op på hesten”.

Alle de udtryk er nemlig tegn på, at du er for hård ved dig selv – så hård at din krop før eller siden vil modarbejde dig, så du ikke når i mål med dit ønske om forandring.

 

At du “falder i” er ALDRIG et tegn på, at du skal tage dig sammen. Det er derimod et tegn på, at du skal tage dig af dig selv.

 

VÆR NYSGERRIG!

 

Er du stresset? Sover du for lidt? Er dit blodsukker ustabilt?

Hvad er det, du har behov for at justere?

 

Med den indgangsvinkel er sandsynligheden for at få succes meget større!

 

Vil du vide mere?

 

I min bog Sunde vaner Smuk figur får du masser af redskaber til at knække koden – blandt andet en “tjekliste” til årsagerne til, at du spiser uplanlagt.

Du kan få et gratis uddrag af bogen hér.

 

Og på mit online vægttabsforløb får du hjælp til at komme helt til bunds i dine vaner, mønstre og overbevisninger.

E-cover-e1467279786130

 

Vil du høre mere fra mig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance

Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.

Du tilmelder dig hér ->

 

Skal vi følges på de sociale medier?

Find mig på Facebook, på Instagram, på Twitter, på Pinterest og på You tube.