I sidste uge skrev jeg i et blogindlæg om, at vi ofte tror, at en slank krop vil gøre os lykkelige, men at vi faktisk bør starte et helt andet sted, hvis vi ønsker os både en krop og et liv vi elsker.

Det indlæg kan du læse hér ->

 

Jeg fik lyst til at uddybe emnet lidt, og derfor får du en lille “smagsprøve” fra slutningen af min bog Sunde vaner Smuk figur.

Tidligere i bogen har vi været gennem vægttabsfælder, etablering af nye vaner, kostsammensætning, tilbagefald og meget mere. Men det hele handler jo om at være lykkelig, og hér får du et uddrag af kapitlet om at skabe et lykkeligere liv.

Det handler om at bruge dine følelser som GPS – altså som en rettesnor i forhold til, om der er noget i dit liv, du skal justere.

 

Der eksisterer selvfølgelig ikke en opskrift på et lykkeligt liv, men en god start er at bruge dine følelser som en rettesnor. Dine følelser vil nemlig altid guide dig i den rigtige retning, hvis du handler på dem.

Der er ingen følelser, der er forkerte eller uønskede. De fortæller dig blot, om du er på rette vej, eller om du skal justere kursen og skifte retning.

 

Det er nærliggende at placere ansvaret for dine smertefulde følelser hos andre. Men din smerte handler aldrig om andre. Hvis du vælger at tro det, giver du afkald på den vækst og udvikling, der ligger i de smertefulde følelser.

Oplever du, at din chef er spydig og nedladende over for dig, handler smerten ikke om din chef. Smerten bunder i, at du ikke tager dig selv alvorligt og reagerer på de følelser, du mærker. Så denne smerte er et udtryk for, at du skal justere retning efter dine følelsers GPS.

Måske skal du tage en snak med din chef om, hvad jeres omgangstone betyder for dig. Måske skal du ligefrem se dig om efter et andet arbejde.

Bliver du sur og træt hver dag, når du kommer hjem fra arbejde og ser, at hele huset roder, handler din smerte ikke om, at din mand er respektløs, og dine børn er nogle forkælede rodehoveder.

Smerten handler om, at du med de bedste hensigter har taget hele ansvaret for husarbejdet og nu mærker, at det ikke er en løsning, der fungerer for dig.

Er du misundelig på din kollega, der lige har fået lønforhøjelse, eller på din veninde, der har tabt 20 kilo og ser vidunderlig ud, handler smerten heller ikke om dem. Den handler om, at de har opnået noget, der ligger inden for din egen rækkevidde, men som du endnu ikke har gjort noget ved.

Faktisk er du som regel kun misundelig på mennesker, der har opnået noget, du selv har mulighed for at opnå. Derfor er du ikke misundelig på Bill Gates over hans mange millioner eller på Jennifer Aniston over hendes smukke udseende.

Måske tør du ikke gå efter din drøm, fordi du er bange for fiasko. Og det er netop, hvad smerten handler om.

 

Så du kan altid stole på, at dine følelser viser dig vejen til et lykkeligt liv. Hver gang du mærker tilfredshed, glæde, forventning, håb, tillid og kærlighed, er du på rette vej. Og mærker du frustration, skuffelse, bekymring, usikkerhed eller vrede, er det tegn på, at du skal justere retning. 

At navigere efter dine følelser er en livslang læringsproces. Men jo mere du lytter til, hvad dine følelser fortæller dig og justerer kursen derefter, des mere lykkeligt bliver dit liv.

 

Citat

 

Vil du have dit eget eksemplar af Sunde vaner Smuk figur?

Den kan købes hos boghandlere landet over og er også spottet i Føtex og Bilka. Den kan selvfølgelig også bestilles hos netboghandleren, f.eks. Saxo (også som e-bog), eller du kan bestille et signeret eksemplar hos mig.


Bestil dit signerede eksemplar hér ->

 

Vil du lige se bogen an, inden du køber den?

Du kan helt gratis hente et uddrag af første kapitel som PDF.

Få en smagsprøve i din indbakke om få minutter ->

 

Bogen er så ny, at den endnu ikke ligger på landets biblioteker, men du kan bestille den hjem til dit bibliotek gennem bibliotek.dk.

Bestil bogen til dit bibliotek hér ->