Forleden dag stiftede jeg bekendtskab med chufa. Nogle små rodknolde i familie med jordskokker.

Den lille knold – som også kaldes både “tigernød” og “jordmandel” er rig på både fibre, mineraler, vitaminer og antioxidanter. Næringsindholdet i den svarer nogenlunde til bønner og linser. Den er altså ikke helt kulhydrat- og stivelsesfri. Pr.100 g indeholder den 400 Kcal, 4 gram protein, 24 gram fedt og 25 gram fibre – resten er stivelse og glucose.

Knoldene er tørrede, så de lægges i vand et par døgn, inden de snackes, kommes i salater og råkoster eller laves til chufamælk (efter samme princip som mandelmælk). På emballagen anbefales det iblødsætning 12-24 timer, men knoldene er klart lækrest efter mindst 48 – gerne 96 -timer i blød.

Og døm dem ikke ude på deres udseende, for de smager FREMRAGENDE! Lidt af kokosnød, men sødere og sprødere. Og jeg synes, de mætter langt bedre end mandler. De er allerede blevet min nye snack-favorit.

Og chufa fås faktisk også som et glutenfrit mel, som jeg er nødt til at få afprøvet ved lejlighed.

 

 

Kiloprisen for chufaknoldene er omkring 90 kroner, mens melet koster omkring 130 kroner kiloet.

Jeg er fan, kan jeg love! Har du smagt chufa? Del gerne din oplevelse af rodknolden.

 

DSC04865

P.S. Har du længe tænkt på at komme i gang med grøn juice og greenies? Jeg har lavet den ultimative e-guide til dig med både opskrifter og vejledning, så du nemt kan komme i gang – også selvom du ikke ejer en juicer. Læs mere om guiden hér.