Måske har du brugt mange år på at lede efter den perfekte metode til vægttab. Og du leder sikkert stadig.

Det er vigtigt at huske, at når du lytter til, hvad alle andre mener, glemmer du at mærke efter, hvad der fungerer for dig.

 

Måske overhører du din krops trang til kulhydrater, for den slags skal du jo holde dig fra, eller du spiser efter forskellige kostplaner, skemaer, tidsplaner og kalorietabeller.

Og hvis nogen kunne give dig den perfekte kostplan og love dig et nemt, hurtigt og varigt vægttab, ville du hoppe på den med det samme.

 

Men faktum er, at ingen mennesker kan presses ned i en kasse, så de passer til en bestemt metode. Din krops behov ændrer sig hele tiden, og det er ikke sikkert, at du har godt af at faste om torsdagen eller udelade frugt og rodfrugter om lørdagen.

Du er nødt til at lære at mærke efter, hvad der virker – og det kan du faktisk godt. Du tror bare ikke helt på det, men vil hellere have eksperter til at fortælle dig, hvad du skal gøre.

 

Det er årsagen til, at nogle mennesker slavisk følger bestemte kostretninger, selv om de egentlig har opdaget, at det ikke fungerer for dem – blot fordi de oplever andre få gode resultater.

 

Mange køber slankebøger for at undgå selv at skulle tage stilling. De vil bare have nogen til at fortælle dem, hvad de skal gøre, og hvis ikke de får de ønskede resultater, er det metodens skyld og absolut ikke deres eget ansvar.

 

Men den perfekte metode findes ikke. Og hvis du overlader ansvaret til andre og følger nogle retningslinjer slavisk i stedet for at mærke, hvad der sker i din krop, finder du aldrig frem til årsagen til de overflødige kilo.

 

Det, der gør dig overvægtig, er at spise for meget. Enten generelt alt for store måltider – eller som oftest en eller anden grad af overspisning af søde sager.

Så det gælder om at finde en sammensætning af kosten og en måltidsfrekvens, der betyder, at du er mæt, glad, energisk og selv kan styre dit indtag af søde sager i stedet for at være styret af dem.

Og det er kun dig selv, der kan knække koden.

 

Den proces, hvor du eksperimenterer med kosten og mærker, hvordan forskellige kostsammensætninger påvirker dig, kan være udfordrende. Og det kan tage tid at lære din krop og dens behov og signaler at kende. Men metoden giver holdbare resultater.

 

Du hører sikkert hele tiden modsatrettede råd om, hvordan du kan tabe dig eller leve sundere. Og der kommer konstant nye bøger på markedet om forskellige kostretninger og deres fortræffeligheder. Men brug din sunde fornuft. Stol på, at du faktisk godt selv ved, hvor du skal sætte ind, hvis du gerne vil tabe dig.

Du kender dine egne dårlige vaner, og du ved selv bedst, hvordan din krop reagerer på forskellige fødevarer. Du ved også godt, hvad sund mad er, og hvad der er en passende mængde.

 

Så i stedet for at blive forvirret, når du hører, at nogle udelukker gulerødder fra deres kost, når de gerne vil tabe sig, så spørg dig selv, om du tror, det er gulerødder, der har gjort dig overvægtig eller forhindret dit vægttab.

Og stol på, at du kender svaret.

 

Se min video om emnet hér

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du kan læse meget mere om vægttabsfælder i min bog Sunde vaner Smuk figur

Læs mere om den eller bestil den lige hér ->

 

Du kan også helt gratis smugkigge på første kapitel

Der kan du læse mere om de 4 klassiske vægttabsfælder.

Indtast din mailadresse, så lander der en PDF med et uddrag af bogen i din indbakke om få minutter.

Hent et uddrag af bogen hér ->

 

sunde vaner smuk figur