For næsten 15 år siden tilbragte jeg sommeren på Kreta, hvor jeg – sammen med min svenske kollega, Nina – underholdt gæsterne på et stort resort med diverse sportsaktiviteter. Programmet startede med morgengymnastik klokken 8 og fortsatte med boldspil, vandreture, pool-aerobic m.m. til klokken 19, hvor den sidste holdtime sluttede. Eftersom vi bare var to personer til alle disse aktiviteter, var det til tider ret krævende både fysisk og mentalt. Var den ene uarbejdsdygtig, måtte den anden stille op – uden kompensation forstås.

Under sommeren kom jeg slemt til skade med mit ben og måtte gå på krykker en uges tid, og hen på efteråret døde min farmor af cancer, og jeg måtte rejse hjem til hendes begravelse.

Under mit fravær arbejdede Nina dobbelt, og jeg måtte ikke en eneste gang høre for, at hun havde måttet udføre både sit eget og mit arbejde.

Vi andre brokkede os indimellem over det græske sundhedssystem, der betød at man kunne tilbringe en hel fridag på at vente på en obligatorisk helbredsundersøgelse, der ikke kunne gennemføres, fordi lægen aldrig dukkede op. Og vi brokkede os over maden, der bestod af pomfritter eller udkogt pasta. Nina opfordrede os til at være positive.

Hun var energisk, hjælpsom og en god ven. Og hun betød meget for os alle sammen. Det gør hun heldigvis stadig, men i foråret fik hun konstateret cancer i bughinden og har været igennem et vanskeligt forløb med både operation og kemoterapi. Desværre har det vist sig, at canceren nu er tilbage, og denne gang kan det ikke lade sig gøre at operere – det eneste sygehusvæsnet kan tilbyde er at holde canceren i skak med periodevis kemoterapi, indtil Ninas krop giver op.

Hendes eneste mulighed er privat behandling på Uppsala Cancer Clinic, hvor behandlingen koster 400.000 kroner. Heldigvis har Nina et netværk fyldt med mennesker, der gerne vil hjælpe hende, og der er allerede startet en indsamling, for at hun kan få den nødvendige behandling. Det indsamlede beløb nærmer sig 100.000 kroner, men der er et stykke vej endnu.

Jeg har selvfølgelig givet et privat bidrag, men jeg vil gerne hjælpe mere. Derfor har jeg besluttet, at overskuddet, fra alle de eksemplarer af  min kogebog Low carb lækkerier jeg sælger resten af ugen, går ubeskåret til Ninas behandling.

Bogen indeholder masser af opskrifter på bagværk, kage, dessert og andre lækkerier uden mel og sukker. Jeg sender dig et signeret eksemplar af bogen, uanset hvor i Skandinavien du bor, for 230 (danske) kroner inklusiv porto.

Så havde du alligevel tænkt dig at købe bogen? Eller mangler du en julegave eller tre? Så hjælp mig med at gøre en forskel for Nina i hendes kamp mod cancer.

Du kan læse mere om bogen Low carb lækkerier og bestille den hér.

 

Tak fordi du læste med!