Mange føler sig splittede mellem ønsket om at leve sundt og lysten til desserter og andre søde sager. Det resulterer ofte i følelsen af at lide afsavn, og det øger fokus på de fødevarer, vi ikke under os selv. 

 

Hvis vi lever på den måde, kæmper vi mod os selv. Den sunde, kontrollerede side kæmper mod den lystne sukkergris. Og en kamp mod os selv kan vi aldrig nogensinde vinde. 

Enten er vi utilfredsstillede, eller også har vi dårlig samvittighed. Vi taber kampen uanset hvad.

Pointen med livet er, at vi skal nyde det. Og det samme gælder vores mad. Den skal nydes. 

Men hvad gør man så, hvis man elsker dessert, men ender med oppustet mave og dårlig samvittighed?

 

Du skal både nyde MENS du spiser, EFTER du har spist og PÅ LANG SIGT

 

Det vil sige, du skal vælge at spise de ting, der både giver dig glæde under spisningen, som giver dig en god følelse i kroppen bagefter, og som giver dig de resultater (vægtmæssigt, energimæssigt, humørmæssigt og præstationsmæssigt), som du ønsker.

Det er naturligvis forskelligt fra person til person, hvilke fødevarer der “har det hele”. Men lyt til din krop. Og skriv en liste over, hvilke fødevarer, der for dit vedkommende opfylder alle tre kriterier.

For mig er laks, hjemmebagt kerneknækbrød, humus, kålsalater, mandariner og vindruer eksempler på fødevarer, som jeg elsker, og som samtidig gør mig godt.

 

Jeg understreger ofte, at en krop i balance SAGTENS kan håndtere både en dessert og et glas rødvin, uden at det hverken ødelægger vægttabet eller resulterer i en ond cirkel af overspisning.

Men hvis du dagligt nægter dig selv nydelse, selvom det er ubevidst, ender du med at “over-nyde” og spise for meget, når du først går i gang. Og det er på ingen måde nydelsesfuldt.

 

Tre gode bud på lækkerier der nærer din krop

 
Hér får du 3 enkle og samtidig superlækre opskrifter på lækkerier, der nærer og ærer din krop. De er alle så fyldige i smagen, at du hurtigt bliver tilfredsstillet.
 
 
Dadelkugler med peanuts
 
Er du vild med blandingen af sødt og salt, så må du bare prøve dadelkuglerne med peanuts. De smager så skønt og indeholder kun ganske få ingredienser, som du måske allerede har i skabet.
 

Find opskriften på dadelkugler med peanuts hér ->

 
 

 

Chokoladebrud med friske bær
 
Dette er en af mine yndlingsopskrifter. De friske bær giver en dejlig frisk smag, og du kan variere med lige præcis det, du har i skufferne.
 
 
 
 

 

 

 

Smoothie med banan og peanut
 
Jeg lavede denne skønne smoothie, da jeg skulle afprøve kakaofibre – et nyt og spændende produkt, der smager som kakao, men har et fiberindhold på 65 gram pr. 100 gram og et proteinindhold på 15 gram pr. 100 gram. Det lyder fantastisk ikke?
 
Kakaofibrene er absolut godkendt – og det samme er smoothien.
 
 
 

Find opskriften på kakaosmoothie hér ->

 

 

 
 

Vil du have mere inspiration?

Se alle mine e-bøger, online workshops, bøger og forløb hér ->

 

Vil du høre mere fra mig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance

Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.

Du tilmelder dig hér ->