Her kommer en lille oversigt over low carb essentials – alle de ingredienser jeg ikke kan undvære i mit low carb køkken.

Det kan være svært at komme i gang med en ny livsstil – især hvis man pludselig skal til at lave mad med eksotiske ingredienser, som man ikke anede eksisterede. Low carb livsstilen koster lidt ekstra.

Ris og pasta er jo nærmest gratis, og hverken kød, grøntsager eller nødder er billige, især ikke hvis de skal være økologiske.

Så hvordan ser mine køkkenskabe egentlig ud?

Udgangspunktet i mit køkken er kød og grøntsager. Jeg tjekker hver uge tilbudsaviserne og køber stort ind til fryseren af de gode tilbud.

Oksekød køber jeg på en nærliggende gård med fritgående (ikke økologiske) dyr, men jeg er ikke bleg for at nappe en pakke økoflæsk i Føtex, som er nedsat, fordi den nærmer sig sidste salgsdato.

Ofte afgør de gode tilbud min madplan, og jeg køber stort ind en gang ugentligt – alene den metode er besparende fremfor daglige småindkøb. Jeg går efter årstidens grønt og køber helst dansk eller økologisk. Kål er billigt for tiden, så det spiser jeg meget af. Om sommeren har jeg salat i haven. Jeg har også altid krydderurter og citrusfrugter til mine greenies.

Low carb essentials

 Nødder, frø og kerner er faste ingredienser i min madlavning – både i bagning, som salatdrys eller som snacks. Her køber jeg ikke altid økologisk.

Nødder er ofte billigere i etniske grønthandlere, og jeg køber med jævne mellemrum en stor pakke herfra – hvis du køber for over 100 euro og bruger rabatkoden europe100 er portoen gratis.

Low carb essentials

 Kaffe, te og kakao er selvfølgelig også low carb essentials. Min kaffe er altid økologisk, da kaffe er et af verdens mest sprøjtede afgrøder.

Jeg bruger også penge på god te – Kusmidåserne er fyldt med forskellige af Pukkas tebreve, som jeg elsker – især varianterne “pure” og “refresh”.

Low carb essentials

Til bagning har jeg altid fedtreduceret kokosmel, mandelmel og HUSK – og på billedet figurerer endvidere mit nye bageprotein fra Lowcarbstore.

Low carb essentials

Derudover har jeg en del “unødvendige” særprodukter; kakao nibs, gojibær, chiafrø, hampefrø, kokoschips – lækkerier som jeg bruger i bagværk, chokolade eller i salat og frugtsalat.

Low carb essentials

Sødemidler er naturligvis fast inventar  i skuffen – forskellige sukrinprodukter, yaconsirup og stevia. De bruges til både bagning og chokolade, smoothies og dressinger.

Low carb essentials

Du kan læse mere om alle ingredienserne, deres anvendelse og hvor du kan købe dem hér.