Her kommer opskriften på lækre hvidsløgsflûtes.
Flere af mine læsere har efterspurgt brødopskrifter, der ikke smager af kage. Både kokosmel og mandelmel er søde i smagen, så derfor er første skridt at kaste sig over det fedtreducerede sesammel.
Derudover har jeg tilsat hvidløg og krydderier for at give smag af et rigtigt mad-flûte. Spis det til suppe eller brug det til sandwich.


- 8 æg
- 1 dl skyr, fromage frais eller græsk yoghurt (kan erstattes med den fede del af en dåse kokosmælk)
- 1/2 dl olivenolie
- 3 fed presset hvidløg
- 2 spsk. oregano
- 1 spsk. rosmarin
- 1/2 dl FiberHusk
- 3 dl fedtreduceret sesammel (fra Funktionel mad)
- 1 dl sesamfrø
- 2 tsk. salt
- 4 tsk. bagepulver
- De våde ingredienser blendes eller piskes, hvorefter hvidløg og de tørre ingredienser blandes i.
- Dejen hviler 10 minutter, så fibrene får mulighed for at suge væske til sig.
- Hvis dejen er for våd til at kunne formes til flûtes, tilsættes lidt ekstra sesammel.
- Der formes 12 små flûtes, der pensles med æg eller olie, eventuelt drysses med lidt sesamfrø og bages ved 200 grader i cirka 15 minutter.

Du kan finde mange flere opskrifter på low carb brød og bagværk hér.
Hvis du ikke er vant til at bage low carb brød eller ofte oplever, at bagværket ikke bliver som forventet, så læs mere om fælderne hér.
Vil du høre mere fra mig?
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min splinternye serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance.
Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.
Rikke
okt 25, 2013 -
Hvad er næringsindholdet pr 100 g ?
Mvh Rikke
Tatjana
okt 25, 2013 -
Det ved jeg ikke, men du kan regne det ud gratis på http://www.madital.dk 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Rikke
okt 25, 2013 -
Okay. Kan man eventuelt udelade æggeblommer og kun bruge æggehviderne ? 🙂
Tatjana
okt 26, 2013 -
Det tror jeg måske godt, men jeg må sige, at jeg aldrig selv har prøvet 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Michelle
okt 10, 2014 -
Hej Rikke.
Rigtig godt spørgsmål! Jeg er nemlig også interesseret i at vide, hvad næringsindholdet er pr. 100 g.
Har du prøvet at regne det ud? 🙂
Tatjana
okt 10, 2014 -
Du kan regne det ud gratis på http://www.madital.dk 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Tessa Rasmussen
nov 3, 2013 -
Hvor har du købt sesammellet henne? og kender du prisen??
eller er der en anden mel der kan erstatte, som stadig ikke gør den mere usund 😀
de ser virkelig lækre ud, så det må prøves!
Tatjana
nov 4, 2013 -
Sesammelet er fra Funktionel mad og kan købes i Matas og helsekosten. En pose koster omkring 70 kroner. Du kan uden problemer erstatte det med fedtreduceret mandel- eller kokosmel, men kokosudgaven er for sød til denne opskrift, synes jeg. Vigtigt er det, at melet er fedtreduceret, så det binder væsken i dejen.
Kærlig hilsen Tatjana
Maria
nov 7, 2013 -
Kan brødene fryses ned? 🙂
Hilsen Maria
Tatjana
nov 7, 2013 -
Ork ja 🙂
Tina
okt 7, 2014 -
Tror du, at dejen vil kunne bredes ud på en bradepande og bruges som pizzabund?
Tatjana
okt 7, 2014 -
Der ville jeg nok bruge denne: http://sofiasommer.dk/sandwichbrod/ (og forbage den) – den er væsentligt nemmere at arbejde med 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Tina
okt 9, 2014 -
Tak! Det er afprøvet, og det kommer nok til at erstatte blomkålsbunden! Mums! Så må vi bare have pizza lidt sjældnere. 😉
Tatjana
okt 10, 2014 -
Eller bare ekstra grøntsager ved siden af 🙂
dorthebogh
feb 16, 2015 -
Hejsa, kan man bruge majsmel i stedet for sesammel?
Sofia
feb 16, 2015 -
Desværre kan du ikke umiddelbart bruge majsmel. Det fedtreducerede mel er meget fiberholdigt og binder derfor meget væske i dejen. Derfor vil majsmel formentlig ikke give samme resultat.
Kærligst Sofia
Anita
feb 26, 2015 -
Fiberhusk kan det erstattes med loppefrøskaller??
Sofia
mar 1, 2015 -
Ja, du skal bare bruge dobbelt mængde.
Kærligst Sofia
Kristine Branebjerg
mar 1, 2017 -
Hej.
Jeg forsøgte mig med denne her opskrift præcis som beskrevet men brødet blev enormt bittert, ved du hvordan det kan være?
Sofia
mar 1, 2017 -
Nej, det er da virkelig mærkeligt!
Kan det være hvidløget, der har været bittert?
Jeg har aldrig hørt om det før – det var da vildt ærgerligt!
Knus fra Sofia
Kristine Branebjerg
mar 2, 2017 -
Det kan godt være?
Men jeg tænkte at det måske var sesammelet der havde fået en smule for meget varme. Ligesom mange andre nødder kan bliver bitre hvis de bliver for brændte.
Det kunne jo være du havde et fif til at undgå det. Jeg forsøger mig igen og ser om der er forskel anden gang.