Jeg elsker nye begyndelser. Et tomt køleskab, der skal fyldes op, at rydde ud i de gamle sokker og købe nye, at smide den tomme shampooflaske ud og tage en ny frem – endda at gå ud med skraldespanden og sætte en ny pose i.

Jeg elsker også begyndelsen på det nye år og nytårsforsætterne, der har til hensigt at gøre mig til den lykkeligste version af mig selv.

For det er vel vores allesammens formål med forsætterne, uanset om de drejer sig om vægttab, rygestop eller mere tid med børnene – at øge vores livskvalitet og dermed blive lykkeligere mennesker?

Jeg ser ikke nytårsforsætterne som snærende bånd, som jeg på et eller andet tidspunkt frustreret bryder ud af.

Nej, jeg ser dem som kærlig opmærksomhed på steder, hvor jeg kan lave små ændringer i mit liv, der gør mig lykkeligere – og måske glider ændringerne ud i sandet efter 14 dage, men så fik jeg da de 14 dages opmærksomhed på forandringen, og jeg blev nogle erfaringer rigere.

I 2013 er mit nytårsforsæt nummer et at dyrke meditation og mindfulness hver dag.

Jeg har mange bolde i luften, og jeg vil gerne tilfredsstille alle andres behov, før jeg synes, jeg fortjener at få opfyldt mine egne.

Så jeg er opmærksom på at få en stund midt på dagen, hvor jeg lytter til mig selv og fokuserer på, hvad jeg trænger til. Det lykkes ikke hver dag, kan jeg lige så godt indrømme, men jeg er opmærksom på, at det gør en positiv forskel for mig, så jeg forsøger at prioritere det.

Mit andet nytårsforsæt er at holde mig fra sødemidler og tørret frugt i hele januar måned.

Jeg har et veludviklet “misbrugsgen”, der gør, at jeg i høj grad oplever lykkefølelse ved shopping, koffein, nikotin og sukker(erstatninger).

Det er virkelig sundt for mig at tage nogle perioder uden stimulanser, for på den måde kommer jeg pludselig til at mærke mig selv. Ikke at det altid er særlig rart.

I fredags var jeg ret flad efter årets første uge på arbejdet og ked at nogle uoverensstemmelser, jeg havde haft. Jeg mærkede meget tydeligt lysten til at spise, og det vildeste var, at det ikke engang var lysten til sødt, men snarere lysten til at være stopmæt!

Yes, det er stressdæmpende at fylde mavesækken op! Så koncentrerer kroppen sig om at fordøje maden, så man bliver afslappet. Jeg ville ønske, jeg kunne prale med, at jeg havde mediteret eller dyrket yoga eller noget andet zen-agtigt for at komme ud af følelsen, men jeg er kun et menneske, så jeg spiste i stedet en stor portion frugtsalat med kanel, vanilje og kakaonibs – frugt spiser jeg ikke til dagligt, så det var et udmærket kompromis.

 Mit sidste nytårsforsæt er at handle i kærlighed.

Det lyder ret langhåret, kan jeg godt høre, men jeg er faktisk overrasket over, hvor ofte jeg oplever bevidste ondskabsfuldheder fra andre mennesker. Eksempelvis er det tilsyneladende nemt at skrive et par nedsættende kommentarer på Facebook, når man ikke sidder overfor det menneske, man skriver til. Det skal jeg lige vænne mig til at blive udsat for.

Det er min natur at gå i forsvar/kamp, og jeg har lyst til at bede folk om at uddybe og forklare, hvorfor de skriver sådan. Men jeg øver mig på at lade være.

Jeg arbejder med det, jeg elsker allermest, og masser af mennesker sætter pris på mit arbejde. De dumme kommentarer handler jo i bund og grund ikke om mig, men om folks egne komplekser. Så jeg prøver at være kærligt overbærende – også overfor mig selv, fordi min indre perfektionist har det frygtelig svært med ikke at være elsket af alle.

Og her er vi tilbage til nytårsforsæt nummer et, hvor jeg kan bruge meditationen til at få fodfæste og lytte til, hvad jeg selv har brug for.

Hos mig er nytårsforsætter kommet for at blive. Forsinket godt nytår til jer alle!

Nytårsforsætter

 

Vil du høre mere fra mig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min splinternye serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance

Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.

Du tilmelder dig hér ->