Denne orangemarcipan er simpelthen så lækker!
Jeg er officielt gået marcipan-amok! Jeg har fået den idé, at jeg vil lave marcipan på 10 forskellige måder. Find de andre varianter hér.
Denne orangemarcipan smager så godt, at jeg tror, jeg får svært ved at trumfe smagen med andre udgaver.
Jeg har brugt en lille sjat Cointreau, som er noget fransk appelsinlikør, og det smager fantastisk i marcipanen.
Det kan selvfølgelig udelades, hvis man ikke har det på lager, men det kan købes i miniatureflasker, som kan holde sig i årevis.
Eller stjæles i andre menneskers barskabe… Jeg gik på jagt i mine forældres – den manøvre bliver man tilsyneladende aldrig for gammel til.
Mandler og mørk chokolade er muligvis de to sundeste konfektingredienser, du kan vælge, hvis du skal have julegodter.
Chokoladen (den med det høje kakaoindhold) indeholder antioxidanter, der beskytter mod sygdomme og mandlerne er både rige på kostfibre og protein.


- 150 gram smuttede mandler
- Saft og revet skal fra en mandarin (eller 1/2 appelsin)
- 2 spsk. sukrin gold
- 5 dråber mandelessens (Urtegaarden) - vær opmærksom på, at andre mærker skal doseres anderledes)
- 1 spsk. Cointreau
- Mandlerne køres i foodprocessoren, til de er malet til mel, hvorefter resten af ingredienserne tilsættes og køres, til massen begynder at samle sig.
- Marcipanen trilles til kugler, der dyppes i mørk chokolade.
Har du lyst til en anden variant end orangemarcipan? Alle mine andre marcipanopskrifter finder du lige hér.
Se også min lækre jule e-bog med over 40 opskrifter på alle de traditionelle julelækkerier i low carb/LCHF-venlige udgaver. Du finder den lige hér.
Vil du have mere inspiration?
Se alle mine e-bøger, online workshops, bøger og forløb hér ->
Vil du høre mere fra mig?
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance.
Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.
Skal vi følges på de sociale medier?
Find mig på Facebook, på Instagram, på Twitter, på Pinterest og på You tube.
Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?
Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.
Trine
nov 11, 2013 -
Hej!
kan man bruge alm. sukrin i stedet for gold-udgaven?
Tatjana
nov 11, 2013 -
Sagtens, Trine – eller stevia, agavesirup eller hvad du foretrækker 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Louise Andersen
nov 11, 2013 -
Hvad med cognac som smagsgiver? Baileys er heller ikke dårligt.
Tatjana
nov 11, 2013 -
Gulerod og Grand Marnier er på vej 🙂
Og Baileys skulle der måske have været i den udgave med kakao, jeg lavede i dag… Jeg må på jagt i nogle flere barskabe, kan jeg høre 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Lise-Lotte
nov 12, 2013 -
Jeg lavede en med honning rom fra canarie øerne sidste år mmmums ;o)
Tatjana
nov 12, 2013 -
Hmm, honningrom? Så skal man vist plyndre et velassorteret barskab 😉 Det lyder lækkert!
Kærlig hilsen Tatjana
Sabina B
nov 12, 2013 -
Mmmm…. elsker marcipan i alskens udgaver…. så det ville være lækkert med flere opskrifter 🙂
Tatjana
nov 13, 2013 -
Så kan du godt glæde dig – der er mindst 10 på vej 🙂
Betina
nov 12, 2013 -
Evt put sukkerfri nutella i! Det smager skønt;-)
Tatjana
nov 13, 2013 -
Eller hjemmelavet nougat 🙂
Lone Grønnemark
nov 15, 2013 -
Skal stevia doseres med samme mængde som sukrin. Lækre opskrifter forøvrigt
Tatjana
nov 15, 2013 -
Nej endelig ikke! Stevia søder meget, så du skal kun bruge ganske lidt. Steviaprodukterne er forskellige, så prøv dig frem, men start med en knivspids 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Cecilie Ravn
nov 26, 2013 -
Jeg vil her til aften forsøge mig med en lidt eksotisk marcipan: passionsfrugt-marcipan overtrukket med mango-chilli.chokolade
Tatjana
nov 27, 2013 -
Uh, det lyder også lækkert!
Cecilie Ravn
nov 27, 2013 -
Det blev ret godt, synes jeg. Marcipanen fik en frisk duft og en fin gul farve.
Tatjana
nov 28, 2013 -
Fedt, Cecilie 🙂
Connie
dec 3, 2013 -
Var simpelthen løbet tør for mandler, lige da jeg og sønnike skulle i gang!? WTD….
Brugte 110 g mandelmel, 20 g hasselnødder og 20 g cashew. Og uden sprut og med sukrin… Det blev helt perfekt 🙂
Tatjana
dec 4, 2013 -
Dejligt at høre, Connie 🙂
Randi
dec 9, 2013 -
Jeg har lavet hjemmelavet marcipan med “spritrosiner” i flere år, og det er et hit her i huset.
Den samme marcipan kan tilsættes æggehvider og sprøjtes ud i små kransekagetoppe og bages med en hasselnød i og penslet med mørk chokolade i bunden.
Spritrosiner = et sylteglas 3/4 fyldt op med store hvide rosiner eller moscatelrosiner,tørrede tranebær, friske kirsebær elign. Fyld op med Ameretto og Cognac halv af hver. Rosinerne skal være dækket,,,,,, stå min 1 uge, gerne mete,,,,,også godt til kagefyld, “sovs” til is, fyld i påskeæg, fyldte chokolader omm.
Kirsebær suuuuuper lækre til ris a la manda, men der i glasset også gerne en kanelstang også.
Første gang denne “hemmelighed” deles med andre end familie/venner. Men ALLE har kunnet lide det på den ene eller anden måde
Tatjana
dec 10, 2013 -
Uh, det lyder godt nok lækkert, Randi!
Tak fordi du deler opskriften 🙂
Kærlig hilsen Tatjana