Pizza med grøntsagsbund kan faktisk varieres i det uendelige: blomkål, broccoli, squash, hvidkål, spidskål og alt muligt andet – grøntsagerne skal bare rives helt fint.
I opskriften på pizza med grøntsagsbund har jeg taget udgangspunkt i Blomkålspizzaen, men skiftet lidt af blomkålen ud med squash. Det gjorde bunden noget mere fugtig, og den skulle således forbages i længere tid. Hvis man skifter den halve squash ud med et halvt blomkålshoved er bunden lysebrun efter cirka 25 minutter.
- 1 blomkålshoved revet fint i foodprocessoren eller på rivejern
- 1/2 squash ligeledes revet fint
- 3 æg
- 3 fed presset hvidløg
- 1 1/2 dl parmesanost
- 2 tsk. salt
- 3 spsk. oregano
- Fyld efter smag: jeg brugte mosede tomater, lidt reven parmesan samt resterne fra køleskabet: lidt kødsauce, et par pølser og et ensomt løg.
- Ingredienserne til bunden blandes godt og bredes tyndt (med hænderne) ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bunden forbages 40-45 minutter ved 200 grader til den bliver brun og sprød.
- Fyldet lægges på, hvorefter pizzaen bages færdig i 20 minutter ved 200 grader.
Se også alle mine andre lækre opskrifter i opskriftsarkivet.
Vil du høre mere fra mig?
Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet, så du får min splinternye serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance.
Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.
Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?
Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.