Da jeg gik i gymnasiet, var jeg på min første slankekur.

Jeg startede fra den ene dag til den anden med at dyrke aerobic og skar heftigt ned på min mad. Jeg spiste ikke specielt sundt, men jeg spiste markant mindre end tidligere, og jeg tabte mig i løbet af få måneder omkring 10 kilo.

 

Men det viste sig, at jeg havde temmelig svært ved at holde vægten, og i de følgende år var jeg igennem stort set alle de vægttabsmetoder, der fandtes: Nupo, mærkelige kostplaner og diverse piller. Kom der en ny bog eller et nyt produkt på markedet, afprøvede jeg det straks. Naturligvis valgte jeg også en uddannelse inden for kost og ernæring.

 

Og jeg forventede, at jeg pludselig en dag ville finde metoden der virkede!

 

Det skulle ende med at tage mig utrolig mange år at finde frem til den metode. Og den viste sig desværre at være lidt mere udfordrende end at tage en pille eller at følge en bestemt kostsammensætning.

Jeg var nødt til at erkende, at jeg faktisk inderst inde godt vidste, hvad jeg gjorde forkert.

Jeg vidste nemlig godt, hvornår jeg spiste for meget og forkert. Når jeg f.eks. spiste en hel pose lakridskonfekt.

Jeg vidste faktisk præcis HVAD jeg skulle gøre for at tabe mig og holde vægten.

 

Jeg gjorde det bare ikke!

 

Eller det vil sige, jeg kæmpede og jeg kæmpede for at bevare kontrollen og gøre det, jeg vidste, der skulle til. Men alligevel glippede det igen og igen, og jeg faldt i og gjorde noget andet end det, jeg havde planlagt.

Jeg fattede simpelthen ikke, hvorfor det igen og igen gik galt for mig, og jeg var både frustreret og ked af det.

Jeg ville jo så gerne være slank, og jeg havde følelsen af totalt at mangle rygrad og viljestyrke.

 

Det tog mig sådan cirka 20 år at gennemskue, hvad jeg gjorde forkert!

 

Jeg ignorerede fuldstændig mine behov!

Jeg lagde planer for min kost, jeg spiste kosttilskud i lange baner og jeg trænede i flere timer om dagen. Og jeg tog ikke en eneste gang stilling til, om min krop faktisk havde brug for en træningspause eller et andet måltid mad end det, der stod på min plan.

 

Nu ved jeg, at min krops behov ændrer sig hele tiden!

 

Nogle dage har jeg masser af energi til træning og til at lave mad og presse juice, andre dage har jeg ikke. Nogle dage har jeg stor appetit eller trænger til masser af kød, andre dage har jeg bare lyst til en smoothie.

Når jeg har for travlt, er stresset eller glemmer at slappe af, øges min sukkertrang og min appetit, og mit overskud til træning og madlavning forsvinder.

Jo mere jeg passer på mig selv og giver mig selv lov til at nyde, slappe af og gøre ting, der løfter mig og gør mig glad, des sundere har jeg lyst til at leve.

 

Men at lære at lytte til sin krops behov er en læreproces!

 

Formentlig har du overhørt din krop i mange, mange år, og derfor skal du genlære at tolke dens signaler.

Derfor kan kost og træning ikke stå alene, når du gerne vil ændre din livsstil. Du er nødt til at have det mentale arbejde med. Du må se nærmere på dine vaner og mønstre og arbejde med at ændre på dem.

 

Måske kender du følelsen af at sidden en lørdag aften med en næsten tom slikskål foran dig …

 

Du har fået mere end rigeligt, og du kan faktisk ikke spise mere.

Men alligevel tømmer du skålen.

Og du bilder dig selv ind, at det er fint at få kvalme, for du skal alligevel ikke have slik det næste lange stykke tid. I morgen (eller måske først på mandag) skal kosten og træningen have FULD gas!

 

stop overspisningen

 

Inderst inde ved du, det er løgn! For du har prøvet det mange gange før!

 

Men du har endnu ikke formået at stoppe op og se nærmere på, hvad det mønster egentlig betyder.

Og hånden på hjertet: det mønster betyder faktisk, at du behandler din krop som en skraldespand. At du foragter den i så høj grad, at du er villig til at proppe den til kvalmestadiet.

 

Og den slags mønstre kan hverken kost eller træning ændre på!

 

Der skal masser af selvkærlighed til, så du når dertil, hvor du simpelthen ikke vil BYDE din egen krop så dårlig behandling. Dertil hvor det er en selvfølge, at du under dig selv det bedste og respekterer din krops signaler.

OG du skal finde ud af, hvad de egentlig er for nogle overbevisninger, der bringer dig derud, hvor du ikke har følelsen af, at du kan styre, hvad du spiser, men derimod føler, at det er mad eller sukker, der styrer dig.

Jeg vil nemlig vove den påstand, at det er ganske enkelt at ændre på. Du skal bare først og fremmest blive BEVIDST om, hvad der er, der sker.

 

stop overspisningen

 

Stop overspisningen sådan hér:

 

Prøv at lægge mærke til, måske endda skrive ned, hvad du tænker i situationen.

“Det er sidste gang, jeg spiser så meget”.

“Det er bedst at tømme posen, så den ikke ligger og frister i morgen”.

“Det er bedre at spise meget på en gang end at fordele det på flere dage – kroppen kan ikke optage så mange kalorier på en gang”.

 

Og så videre … Kan du genkende nogle af sætningerne? Ellers skriv dine egne typiske overbevisninger ned.

Og det er tilladt både at grine og vende øjne.

Men overvej, om overbevisningerne gavner dig, eller om de forhindrer dig i at nå dit mål. Om det giver mening at holde fast på dem, eller om det bedre kan betale sig at slippe dem.

 

Vil du have min hjælp?

 

Til både det fysiologiske som kost og træning, men OGSÅ det mentale arbejde med alle dine overbevisninger og mønstre? 

Så jeg kan spotte de overbevisninger, der ikke gavner dig og hjælpe dig med at erstatte dem med nogle, der i stedet støtter dig?
Mit 7 ugers online vægttabsforløb Sunde vaner Smuk figur er sammensat af 7 moduler, der trin for trin HELT ENKELT guider dig igennem alle de redskaber du har brug for, når du gerne vil indarbejde gode, sunde vaner, der holder.

 

Du kommer både igennem de fysiologiske faktorer som kost, træning og udrensning, men du får lige så meget materiale om mentalt arbejde, selvkærlighed og fastholdelse af vaner.

 

Hele forløbet ligger online, så du kan arbejde med modulerne, uanset hvor du er i verden. Og redskaberne er dine for evigt og kan bruges igen og igen – som en værktøjskasse du altid kan dykke ned i efter behov.

 

Og du får ydermere et signeret eksemplar af min bog Sunde vaner Smuk figur (som er forløbets grundbog) sendt til din adresse, OG min personlige vejledning gennem hele forløbet.

 

Læs alt om forløbet og de enkelte modulers indhold lige hér ->

 

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet, så du får min splinternye serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance. 

Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.

Du tilmelder dig hér ->