Tærte med kylling og porre er en lækker ting, og den kan også laves i low carb/LCHF version.
Dejen til tærtebunden er dog lidt sværere at arbejde med end udgaven med hvedemel, men med to stykker bagepapir, en kagerulle og lidt snilde går det.

Tærte med kylling og porre
2014-09-08 10:09:37

4-6 personer
Print
Tærtebund
- 150 gram smør
- 100 gram fedtreduceret mandelmel
- 50 gram sesamfrø
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. Fiber Husk
- 1 æg
Fyld
- 2 store kyllingebrystfileter (enten kogt eller stegt)
- 2 porrer
- 5 æg
- 1 dl hytteost
- 1-2 tsk. salt
- 1 tsk. paprika
- Peber
- Revet parmesanost
Fremgangsmåde
- Mandelmel, sesamfrø, Fiber Husk og salt blandes, og smøret smuldres heri. Til sidst tilsættes ægget, og tærtedejen æltes ensartet. Den rulles ud mellem to stykker bagepapir, lægges i en tærteform og forbages cirka 12 minutter ved 180-200 grader, til den er gyldenbrun.
- Kyllingebrystfileter og porrer skæres ud og fordeles over tærtebunden.
- Æg, hytteost og krydderier blendes med håndblenderen, hvorefter der toppes med en smule revet parmesan.
- Tærten færdigbages cirka 20 minutter ved 200 grader, til osten er gylden.
Sofiasommer.dk https://sofiasommer.dk/
Flere nemme opskrifter på sunde aftensmåltider? Se opskriftsarkivet.
Vil du høre mere fra mig?
Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet, så du får min splinternye serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance.
Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.
Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?
Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.
Mette Kallesen
sep 29, 2013 -
I ingredienslisten står “mandelmel”, men i teksten står der “kokosfibre”? Inden jeg kaster mig ud i opskriften, hvilken af dem skal bruges eller er det begge? Mvh Mette
Tatjana
sep 29, 2013 -
Mandelmel 🙂 Men du kan sådan set bruge begge dele.
Kærlig hilsen Tatjana
Mette Amlund
sep 29, 2014 -
Mums! Super lækker tærte, og lækkert til madpakken! Tak for opskriften
Tatjana
sep 29, 2014 -
Det er jeg glad for at høre 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Luise
nov 2, 2015 -
Jeg har idag for første gang kastet mig ud i benyttelsen af mandelmel. Jeg købte den med 36 % fibre, da jeg nu flittig har læst på siderne herinde ;-). Nå, men problemet er, det var endte med at være utroligt vandet (ikke dejen men fyldet) – kunne faktisk suge væske op med flere stykker køkkenrulle. Jeg tænker, at det er fordi porrerne afgiver vand – skulle de måske have været kogt først? Men den smagte dejligt og skal prøves igen :-).
Sofia
nov 3, 2015 -
Hej Luise,
Jeg har ikke umiddelbart nogen forklaring på, hvorfor dit fyld blev så vandigt.
Men dejligt at tærten smagte godt 🙂
Kærligst Sofia
Rikke Fejrskov
sep 13, 2016 -
Jeg oplevede det samme som Luise skriver – der var rigtig meget væske. Den smagte dig helt fantastisk, men jeg tænker at næste gang skal porrerne en tur på panden inden at der måske bør tilsættes lidt fiberhusk i æggemassen.
Knus
Sofia
sep 14, 2016 -
Tak for tilbagemeldingen!
Jeg må lige have afprøvet opskriften igen, så jeg kan få den justeret 🙂
Kærligst Sofia
Randi
mar 19, 2017 -
Jeg vil gerne modtage opskrifter fra dig.
Hilsen Randi
Sofia
mar 20, 2017 -
Kære Randi
Helt nederst på siden kan du indtaste din mailadresse og modtage kommende indlæg i din indbakke.
Kærligst Sofia