Faste læsere vil vide, at jeg ofte nævner digital detox og anbefaler, at vi alle justerer brugen af elektroniske hjælpemidler, så de ikke tager overhånd for os.

 

Men det skal det ikke handle om i dag – tværtimod.

I dag skal det handle om, hvordan du bruger de elektroniske hjælpemidler til din fordel og lader dem hjælpe dig til at skabe endnu sundere vaner.

 

Jeg vil nemlig dele mine tre yndlings-apps med dig.

 

Way of life

 

Appen Way of life hjælper dig med at holde fokus på de gode vaner, du vil integrere.

Du indtaster de områder, du vil fokusere på, beder om en påmindelse på et bestemt tidspunkt og afkrydser, om du har udført de planlagte tiltag.

 

I gratisudgaven kan du vælge tre ting, du vil fokusere på. I den udvidede version kan du indtaste så mange vaner, du ønsker.

Du indtaster i appen, hvorvidt de valgte områder er gode eller dårlige for dig. Når du træffer det ønskede valg, vil feltet blive grønt – ellers vil det blive rødt.

 

Jeg anbefaler som udgangspunkt altid at fokusere på tilvalg frem for fravalg, men måske er du bare nysgerrig efter at finde ud af, hvor ofte du spiser brød, drikker kaffe eller lignende, og det kan appen også bruges til.

 

Jeg kan afsløre, at jeg mere en en gang har snuppet en smoothie til aftenkaffen for at få et grønt felt – og det er jo netop meningen med tilvalgene.

 

Læs mere om appen Way of Life til iOS-> 

 

Læs mere om appen Way of Life til Android ->

 

IMG_4362

 

Sleep cycle

 

Sleep cycle er egentlig et vækkeur, der måler din søvnrytme og vækker dig på det bedst mulige tidspunkt i forhold til dine søvnfaser.

Men jeg har primært brugt den til at tjekke, hvordan jeg faktisk sover. 

 

Telefonen placeres under madrassen, og om morgenen viser appen dig en graf over dine søvnfaser, så du kan se, om du har sovet dybt eller let. Og hér kan du meget vel finde forklaringen på, hvorfor du måske er træt, selvom du har sovet et passende antal timer.

Det er en ulempe, hvis du deler seng med en anden (altså i forhold til denne app), for appen vil også registrere din partners bevægelser.

 

Appen findes både til IOS og Android.

 

Læs mere om appen Sleep Cycle ->

 

IMG_1175

 

Life cycle

 

Life cycle er min yndlingsapp for tiden. 

Den måler, hvad du bruger din tid på både ude og hjemme. Den registrerer, når du bevæger dig, og den kender forskel på gang, løb og bilkørsel.

Når du har været et nyt sted, kan du indtaste, hvor du var, og hvad du lavede, og efterfølgende husker appen dine valg. Har du handlet i Kvickly, bliver det altså fremover registreret som indkøb.

 

Jeg arbejder jo hjemme, så appen registrerer ikke, at jeg ankommer til en arbejdsplads, men det indtaster jeg manuelt. Således kan jeg også holde øje med balancen mellem arbejde og fritid.

 

Billedet er taget i juleferien, så som det fremgår har der været mange timer på sofaen med en god bog!

 

Jeg har ikke kunnet finde appen til Android, men måske er der andre derude, der kan hjælpe?

 

Læs mere om appen Life Cycle hér ->

 

IMG_1174

 

Dæmp dit skærmlys om aftenen

 

En af ulemperne ved at bruge elektronik om aftenen er, at lyset fra skærmen snyder vores hjerne til at tro, at det er højlys dag.

Søvnhormonet melatonin dannes, når det bliver mørkt.

 

Hvis du har en iPhone kan du (i Indstillinger -> Skærm og lysstyrke -> Night Shift) indstille din skærm til at dæmpe sig inden for et bestemt tidsrum. 

 

Har du tips til gode sundhedsapps?

 

Del endelig med os andre!

 

Læs også mit indlæg om abonnementer, der gør dig endnu sundere og gladere hér ->

 

Vil du have mere inspiration?

Se alle mine e-bøger, online workshops, bøger og forløb hér ->

 

Vil du høre mere fra mig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance

Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.

Du tilmelder dig hér ->

 

Skal vi følges på de sociale medier?

Find mig på Facebook, på Instagram, på Twitter, på Pinterest og på You tube.

 

Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?

Scroll helt ned på siden og indtast din mailadresse i feltet – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.