Bastogne er en af mine favoritsmåkager. Jeg elsker simpelthen den krydrede smag.
Lad mig med det samme slå fast, at glutenfri småkager ikke får samme sprødhed som de traditionelle af slagsen. Både sukker og gluten er nødvendige for denne sprødhed. Derfor gælder det om at bage tynde kiks og småkager – og leve med at bagværket får en blødere konsistens.
I opskriften på Bastogne har jeg jeg brugt yaconsirup, som måske ikke er fast inventar i skabene derude.
Yaconsirup har et lavt kalorieindhold, en kun ganske lille blodsukkerpåvirkning – og giver den rette honning/sirupssmag.
Og hvis du alligevel overvejer at gå i gang med alle opskrifterne i min e-bog Low carb julelækkerier, får du brug for denne ingrediens igen. Den giver nemlig den helt rigtige smag i både honningkager og brunkager.
Du kan købe yaconsirup lige hér.
- 90 gram sukrin gold
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. stødt ingefær
- 1 tsk. kardemomme
- 2 tsk. kanel
- 100 gram fedtreduceret mandelmel
- 75 gram blødt smør
- Saften fra ½ citron
- 100 gram yaconsirup
- De tørre ingredienser blandes, hvorefter de røres med smør, citronsaft og yaconsirup.
- Dejen rulles til 20 små aflange pølser, der lægges i god afstand på en bageplade.
- Pølserne trykkes helt flade og ridses med en kniv.
- Småkagerne bages ved 180 grader i cirka 10 minutter.
- De er bløde, når de kommer ud af ovnen, men bliver sprødere ved afkøling.
Vil du have mere inspiration?
Se alle mine e-bøger, online workshops, bøger og forløb hér ->
Vil du høre mere fra mig?
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance.
Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.
Skal vi følges på de sociale medier?
Find mig på Facebook, på Instagram, på Twitter, på Pinterest og på You tube.
Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?
Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.
Sigrid
okt 20, 2014 -
Hvorfor ikke erstatte Sukrin Gold med kokossukker? Tænker at det vil bidrage til den krydrede smag + give sprødhed.
Tatjana
okt 20, 2014 -
Helt klart!
Men så er kagerne bare ikke low carb længere – derfor er det ikke så ofte, jeg bruger kokossukker.
Kærlig hilsen Tatjana
Lejla
okt 26, 2014 -
Hej
Kan man lave dem med andet end sukrin gold? Vil gerne lave dem idag og der er ingen steder at købe sukrin nu 🙂
Vh lejla
Tatjana
okt 27, 2014 -
Ja, f.eks. honning, rørsukker, kokossukker (så er de selvfølgelig ikke low carb længere), agavesirup, almindelig sukrin eller hvad du har i skabet 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Sofie
jul 8, 2015 -
kan siruppen erstates af fx mere sukker og evt mølk/smør/vand?
Sofia
jul 8, 2015 -
Yaconsiruppen giver jo den dér krydrede smag. Måske du har den nye Fibersirup Gold på lager? Den kan du bruge i stedet. Selvfølgelig kan du også bruge mere sukrin gold, men jeg ved ikke, om smagen lige rammer 🙂
Kærligst Sofia