Disse low carb chokolademuffins er lækre og med den helt rigtige svampede konsistens.
Low carb chokolademuffins
2014-09-05 08:46:48
8 stk.
Print
Ingredienser
- 150 gram smeltet smør
- 150 gram sukrin gold
- 2 æg
- 100 gram fedtreduceret mandelmel
- 2 spsk. Fiberhusk
- 6 spsk. kakao
- 2 tsk. bagepulver
- 1 dl kogende vand
Fremgangsmåde
- Smeltet smør røres godt med sukrin, hvorefter æggene kommes i.
- De tørre ingredienser blandes og kommes i, og kogende vand røres i til sidst.
- Dejen hældes i 8 muffinsforme og bages 15-20 minutter ved 180 grader.
- Stik i dem med en kødnål, så du sikrer dig at de er gennembagte.
Sofiasommer.dk https://sofiasommer.dk/
Vil du have mere inspiration?
Se alle mine e-bøger, online workshops, bøger og forløb hér ->
Vil du høre mere fra mig?
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance.
Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.
Skal vi følges på de sociale medier?
Find mig på Facebook, på Instagram, på Twitter, på Pinterest og på You tube.
Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?
Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.
Anna
maj 19, 2014 -
Haps, de ser lækre ud! Jeg bliver nødt til at gemme alle de lækre opskrifter du lægger op og vente til jeg får gæster, ellers laver jeg jo bare portionen og spiser dem alle selv 😉
Anna – wonderwomanwannabe.dk
Tatjana
maj 20, 2014 -
Ha ha, Anna – det kender jeg godt 🙂
Jeg “snyder” dog altid og bager halv eller kvart portion – ellers ville jeg jo aldrig blive færdig med at spise 😉
Kærlig hilsen Tatjana
Monica
maj 19, 2014 -
Kan man anvende almindeligt/hjemmelavet mandelmel i stedet for fedtreduceret?
Tatjana
maj 20, 2014 -
Nej, desværre. Læs her hvorfor ikke: http://sofiasommer.dk/mel-med-mere-kikser-dit-low-carb-bagvaerk/
Kærlig hilsen Tatjana
Jette
maj 21, 2014 -
Hej
Ang dine tips fra nyhedsbrevet…. 3-5 dage med fisk, grøntsager og gode fedtstoffer… er smør ok her? Eller kun olier?
Tatjana
maj 22, 2014 -
Smør er fint til stegning, men ikke som smørsovs 😉
Kærlig hilsen Tatjana
Maria
maj 24, 2014 -
De er så meget godkendte! Uhm, hvor er de bare lækre. Fuldstændig som en lækker svampet chokoladekage, men uden den dårlige samvittighed 🙂
Tatjana
maj 25, 2014 -
Ja, ikke?
Jeg er også ret vild med dem!
Kærlig hilsen Tatjana
Merete
jun 12, 2014 -
Jeg har lavet dine chokolademuffins flere gange med stor succes.
I aften lavede jeg tre portioner – to til grillhygge med kollegerne i morgen og en portion til fryseren.
Jeg kom hakket mørk chokolade i dem alle sammen og det er altså rigtig godt.
Jeg prøvede også at komme lakridspulver i en enkelt muffin og det tror jeg helt sikkert, at jeg vil gøre igen.
Det giver lige et ekstra pift som når der er spændende krydderier i maden uden at man helt kan definere hvad det smager af. Man ved bare, at der er “noget” 🙂
Tatjana
jun 14, 2014 -
Uh, hvor lyder det lækkert, Merete!
Hvis du også tilføjer hakkede valnødder til den mørke chokolade, har du en lækker brownie 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Mette
jul 7, 2014 -
Hej Tatjana
Ville man kunne bruge almindelig Sukrin?
Tatjana
jul 7, 2014 -
Jeps! Du kan altid erstatte sukrin gold med sukrin – jeg synes bare, sukrin gold har lidt mindre af den kølige eftersmag, så derfor foretrækker jeg den 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Ulla
jul 9, 2014 -
Er det dobbelt op på den grønne HUSK?
Tatjana
jul 12, 2014 -
Halvanden gang så meget grøn husk 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Heidi
feb 27, 2015 -
Hej Tatjana 🙂
Først og fremmest.. Jeg ELSKER din blog, det er super inspirerende!
– Jeg overvejer at lave disse muffins til min fødselsdag sidst på måneden, men hvilket kakaopulver bruger du, har kigget forskellige steder og der er så mange at vælge i mellem! 😀
Sofia
mar 1, 2015 -
Tusind tak for de pæne ord 🙂
Jeg bruger Rapunzels kakaopulver: http://www.naturoghelse.dk/shop/kakaopulver-rapunzel-5743p.html?gclid=COzkte_Qh8QCFeEAcwod00cAKA
Men jeg må indrømme, at det primært skyldes, at dåsen er så pæn 😉 Jeg synes ikke, der er den store forskel på smagen fra mærke til mærke.
Kærligst Sofia
Rikke
mar 27, 2015 -
WAUW! Dette må være absolut favoritkagen…
Jeg opdagede i går 20 min. inden jeg skulle ud af døren til en familiefødselsdag, at jeg ikke havde flere muffins i fryseren. Jeg har ellers altid boller og muffins på lager, så jeg nemt kan tage noget med, når jeg skal til “boller og kagemand”.
Hvad gør man så? Man går ind på din dejlige blok og finder den opskrift der lyder hurtigst og med færrest ingredienser! Det blev denne, og da det kun skulle være til mig, blev portionen halveret. Dejen blev hurtigt lavet, og så ellers transporteret med til fødselsdagen, hvor jeg håbede jeg kunne låne et par muffinforme. Jeg var godt nok lidt bekymret for om dejen ville blive for sej/tør af at stå en halv times tid. Ja, og så glemte jeg jo faktisk også tiden, da de var kommet i ovnen, så de blev nok lidt mørke i toppen 🙂
Men med det resultat jeg fik selvom dejen fik lov at trække, og bagetiden nærmede sig 25 min., så må den “rigtige” version være absolut perfekt 🙂 Der blev selvfølgelig delt smagsprøver ud, og den sidste muffin kom med hjem, endte i køleskabet og er spist med største fornøjelse her til formiddag med en god kop kaffe!
Denne opskrift er nem, smager absolut fantastisk og der skal eksperimenteres med hakket chokolade og valnødder til næste fødselsdag (dog med bedre forberedelsestid!).
Tak for en dejlig blog og nemme og velsmagende opskrifter.
Sofia
mar 31, 2015 -
Tusind tak for tilbagemeldingen, Rikke! Hvor var det dejligt at høre, at muffinsopskriften blev en succes.
Kærligst Sofia
Helle
jul 13, 2015 -
Super lækre muffins. 🙂
Kan de tåle at blive frosset ned ?
Sofia
jul 14, 2015 -
Det kan de sagtens 🙂
Alex Hansen
jul 22, 2015 -
Hey,
Kunne være fedt hvis du skrev energi fordelingen i din opskrifter 😉
Mvh Alex
Sofia
jul 23, 2015 -
Hej Alex,
Energifordelingen i kosten interesserer mig ikke rigtigt.
Jeg synes, det er langt mere interessant at fokusere på at skabe balance i kroppen og mentalt. Er krop og sind i balance, vil vi automatisk have både mindre sukkertrang og mindre behov for overspisning. Og den balance tror jeg ikke på, vi opnår ved at tælle kalorier og kulhydrater.
Du kan læse en længere forklaring hér: http://sofiasommer.dk/de-der-kalorier-skal-de-taelles-eller-ej/
Kærligst Sofia
Gritt
nov 6, 2018 -
Hej, min søn har allergi for mandler (og jordnødder), hvad kan mandelmel erstattes for i denne opskrift ?
Jeg har tidligere forsøgt at erstatte med sesammel, men det smager ikke nær så godt som når man bruger mandelmel. Håber at du kan komme med en god erstatning 🙂
Sofia
nov 6, 2018 -
Hej Gritt
Jeg ville bruge fedtreduceret kokosmel i denne opskrift. Håber det falder i jeres smag.
Kærligst Sofia
Mie Henriette Lund Steinhart
okt 10, 2019 -
Hej !
Tak for en spændende opskrift ! Jeg skal medbringe dessert til et “sammenskudsgilde” og tænkte disse var noget der kunne falde i de flestes smag.
Jeg er begyndt at bruge Pofiber meget når jeg fx laver lchf osteboller og andet (bager egentlig ikke ret meget) og selvom jeg ofte synes det er surt med alle de kommentarer om hvad der kan erstatte hvad vover jeg alligevel at spørge om du har erfaring med Pofiber ? Jeg kan se opskriften er nogle år gammel så måske har du forsøgt med dette produkt ? Altså jeg vil nok bare forsøge mig frem under alle omstændigheder men altid spændende at høre fra en “pro” 🥰
Mvh Mie
Sofia
nov 2, 2019 -
Hej Mie
Jeg har aldrig selv brugt pofiber, så jeg kan desværre ikke hjælpe dig. Jeg håber, dine muffins alligevel blev en succes 🙂
Hilsen Sofia
Helle Nyrup
mar 6, 2021 -
Hej Sofia
Lækker side og opskrifter du har.
Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvor du køber chokolade og fedtreduceret mandelmel. Iøvrigt brugte jeg hjemmemalet (på kaffekværn) mandelmel og puttede ekstra æggehvider i kagen – den blev super lækker.
K.h. Helle
Sofia
maj 22, 2021 -
Kære Helle
Dejligt at du havde succes med opskriften!
Jeg køber mørk chokolade i Føtex – de har en økologiske både 70 % og 85 %, som jeg er glad for.
Fedtreduceret mandelmel fra funktionel mad køber jeg i helsekosten, men du kan også få det i Matas.
Kærligst Sofia
Brian
mar 25, 2021 -
Hej Sofia. Hvis du skulle tilsætte hakket chokolade og hakkede valnødder, hvor mange gram af hver ville du bruge, og skal der stadig tilsættes kakaopulver.
Sofia
maj 22, 2021 -
Hej Brian
Ja, stadig kakaopulver, og 50 gram af hver, ville jeg mene, var en passende mængde.
God fornøjelse!
Kærligst Sofia