Forleden dag da jeg lavede brunsviger til jer, testede jeg lige, om dejen også var gangbar til kanelsnegle.
Kanelsnegle uden hvedemel er jo dødsdømt på forhånd, fordi dejen ikke kan rulles ud, men min praktikant Kia har fået den fremragende idé at sprøjte en spiral af dejen ud på en bageplade og hælde fyldet ovenpå. Så ligner de i hvert fald kanelsnegle.
- 4 æg
- 1 dl kokosmælk
- 25 gram smeltet smør
- 2 spsk. fiberhusk
- 1 dl fedtreduceret mandelmel
- 4 spsk. sukrin gold
- 2 tsk. bagepulver
- 50 gram smør
- 50 gram sukrin gold
- 1 spsk. kanel.
- Alle ingredienserne til dejen blendes sammen og hældes i en sprøjtepose (eller frysepose med et hul.
- Dejen sprøjtes ud på en bageplade som 12 snegle.
- Fyldet fordeles over sneglene, som bages ved 200 grader i cirka 20 minutter.
Hvis det virker som et for stort projekt, så husk at opskriften også kan bruges til brunsviger!
Vil du have mere inspiration?
Se alle mine e-bøger, online workshops, bøger og forløb hér ->
Vil du høre mere fra mig?
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance.
Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.
Skal vi følges på de sociale medier?
Find mig på Facebook, på Instagram, på Twitter, på Pinterest og på You tube.
Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?
Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.
Brianne
mar 5, 2014 -
Hi hi ski….. Smart at sprøjte dejen ud og derefter smørfyldet oven på.
Bagte kanelsnegle i weekenden og måtte tilsidst arbejde med en meget sej dej for, at kunne rulle den ud som jeg plejer.
Mums dem bager jeg i aften
TAK
Tatjana
mar 5, 2014 -
Rent synsbedrag, men det virker 🙂
Jeg har også prøvet rullemetoden uden succes 😉
Kærlig hilsen Tatjana
Brianne
mar 7, 2014 -
De var fantastiske
Tatjana
mar 9, 2014 -
Det er jeg glad for at høre 🙂
Rana Alasadi
mar 5, 2014 -
Hej. Skøn opskrift!
Kan man erstatte mandelmel med affedtet kokosmel? 🙂
Mvh Rana
Tatjana
mar 5, 2014 -
Sagtens 🙂 Du kan altid erstatte de fedtreducerede meltyper med hinanden 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Kristian
mar 5, 2014 -
De ser gode ud. Min dej er godt nok helt flydende. Jeg har brugt mandelmel, som jeg selv har blendet/malet og siet. Så jeg skal sikkert bare have lidt mere af mit mandel mel i eller lidt kokosmel.
Men det ville være super lækkert hvis du vil knytte et billede eller en kommentar til konsistensen af dejen, da den hurtigt kan variere her hjemme i køkkenet, afhængig af størrelsen på øg, salgs mel osv.
Tatjana
mar 6, 2014 -
Hej Kristian,
Som regel får du ikke samme bageresultat med hjemmemalede mandler. Det fedtreducerede mel er meget fiberholdigt og binder derfor meget væske i dejen – i modsætning til det hjemmemalede mel. Jeg har skrevet lidt mere om det hér: http://sofiasommer.dk/mel-med-mere-kikser-dit-low-carb-bagvaerk/
Dejen skal være ret fast, men ikke så fast at den ikke kan sprøjtes ud på pladen. Måske som en ret tyk havregrød? Giver det mening for dig?
Kærlig hilsen Tatjana
Kristian Kormum
mar 6, 2014 -
Ja det var også sådan jeg tænkte den skulle være. Kom op på ca. 2dl hjemmemalet mandelmel og .5dl kokosmel før den blev tør nok.
En sådan konsistent bemærkning i opskrifter er altid godt så man kan se om man er på rette vej. 😉 tak.
De blev super gode.
Tatjana
mar 6, 2014 -
Godt det lykkedes 🙂
Jeg skal forsøge at beskrive konsistensen i fremtidige opskrifter 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
karin Hansen
mar 6, 2014 -
fjordtoften1@gmail.com vet efter Lchf spis dig mæt og slank har holdt vægten men ikke tabt et gram øv øv hilsen Karin
Tatjana
mar 6, 2014 -
Kære Karin,
Ikke alle mennesker taber sig med et (for) højt fedtindhold i kosten.
Jeg vil anbefale dig, at du altid sørger for, at halvdelen af dit måltid består af grøntsager – de mætter, fordi de fylder godt i maven, og de fremmer din fordøjelse. Det kvarte af dit måltid skal bestå af protein fra fjerkræ, fisk, kød, æg eller lignende, og så har du den sidste kvarte del til at tilføje “krydderi” i form af pesto, nødder, mayonnaise, ost, avocado eller hvad du har lyst til. Jeg har skrevet lidt mere om det her: http://sofiasommer.dk/er-lchf-og-low-carb-samme-sag/
Kærlig hilsen Tatjana
Agathe
mar 24, 2014 -
Hvor ser de bare lækre ud! Kan mandelmelet mon erstattes af kokosfibermel?
Tatjana
mar 24, 2014 -
Ja, de fedtreducerede meltyper kan altid erstattes med hinanden 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Maiken
aug 12, 2014 -
Hej.
De ser så lækre ud!
Inden jeg vil begive mig ud i dette vil jeg lige spørge ang. Kokosmælk bruger du både det tykke og tynde? Og hvad gør kokosmælk i forhold til f.eks hvis man tilsatte alm. mælk?
Mvh Maiken
Tatjana
aug 13, 2014 -
Hej Maiken,
Når der bare står kokosmælk, bruger jeg en blanding – hvis jeg kun bruger den fede del, skriver jeg det i opskriften. Det kan også erstattes med syrnede mælkeprodukter. Hvis du bruger almindelig mælk, ville jeg nok bruge mindre – i hvert fald til en start for at sikre, at dejen ikke bliver for tynd.
Kærlig hilsen Tatjana
Hannah Larsen
sep 4, 2014 -
Hej 🙂
Super lækker blog 🙂
Kan jeg bruge hjemmelavet mandelmel og så evt hælde lidt mere fiberHusk i, så dejen ikke bliver flydende? Eller er det bedste bare at anskaffe sig det fedtreducerede mandelmel?
Kh Hannah.
Tatjana
sep 4, 2014 -
Hej Hannah,
Tak for de pæne ord 🙂
Det er risikabelt at skifte det fedtreducerede mel ud med hjemmemalede mandler. Læs her om hvor stor forskel der er på de to udgaver: http://sofiasommer.dk/mel-med-mere-kikser-dit-low-carb-bagvaerk/
Kærlig hilsen Tatjana
Hannah Larsen
sep 4, 2014 -
Eller kan man bruge kokosfibre istedet for fedtreduceret mandelmel?
Tatjana
sep 4, 2014 -
Jeps! De fedtreducerede meltyper kan altid erstatte hinanden 🙂
Hannah Larsen
sep 4, 2014 -
Og tak for svar 🙂
Tea
sep 27, 2014 -
De ser så lækre ud! Vi bare lige dobbelttjekke, at når du skriver Fiberhusk – så mener du den gule pakke? Der findes jo også HUSK i en grøn pakke som ofte er den der refereres til i mange opskrifter (er min erfaring)…på forhånd tak 🙂
Tatjana
sep 27, 2014 -
Jeps – den gule hedder Fiberhusk, og den grønne hedder Husk 🙂
Hvis du bruger Husk, skal du bruge dobbelt så meget, når målet er angivet i spsk. eller dl.
Kærlig hilsen Tatjana
Carina
okt 14, 2014 -
Hejsa. De ser gode ud!
Har du erfaringer med om de kan fryses?
Tatjana
okt 14, 2014 -
Det kan de sagtens 🙂
Jane
nov 14, 2014 -
Et godt råd – sprøjt kanelsneglen ud i en rund folieform – så løber dej og kanel ikke ud. En fin og helt rund snegl. Folieforme kan købes på nettet. Størrelsen svarer til eksempelvis en linseform.
Tatjana
nov 17, 2014 -
God idé! 🙂
Charlotte
nov 16, 2014 -
Efter 2 forsøg må jeg konstatere, at smagen er
rigtig god – men at jeg på ingen måde kan lave så pæne nogle snegle som dig. Hvordan sulan får du fyldet på – uden at ødelægge den fine “snegleform”?? Jeg har prøvet med meget blød/tynd fyld og med fyld af lind konsistens…
VH. Charlotte
Tatjana
nov 17, 2014 -
Jeg lægger bare en skefuld på, så flyder det selv ud.
Godt de i hvert fald smager godt, selvom de ikke er blevet så smukke 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Jannie
jan 31, 2015 -
Har lige forsøgt mig med din opskrift, men min dej var alt for tynd – mistænker måske, at det er fordi jeg ikke har givet Fiberhusken tid nok til at blive geleagtig.. Opløser du det i kokosmælken først eller lidt vand eller hvad gør du for at få en fastere dej, hvor det er nemt at sprøjte dejen ud til en sammenhængende snegl? Og hvor længe lader du det så evt. trække? 🙂
De ser super lækre ud ellers!
Sofia
feb 1, 2015 -
Jeg må lige have afklaret, om du brugte fedtreduceret mandelmel? Hvis du bruger hjemmemalede mandler eller mandelmel, der ikke er fedtreduceret, er der ikke tilstrækkeligt med fibre til at binde væsken i dejen.
Kan det mon være problemet?
Kærligst Sofia
Jannie
feb 1, 2015 -
Jeg havde faktisk ikke lige set, at det var åbenbart almindelig Mandelmel, som jeg har købt.. Kan det ikke bruges eller skal jeg bruge mere fiberhusk så? 🙂
Sofia
feb 2, 2015 -
Det er ikke rigtig velegnet i denne opskrift.
Til gengæld kan du bruge det i alle de opskrifter, hvor der står “malede mandler” – og det er supergodt til at lave marcipan 🙂
Kærligst Sofia
Teresa
aug 27, 2015 -
De ser rigtig lækre ud. Jeg spekulerede hvordan du har fået dem så utroligt flotte, de ligner en rose 🙂 Så læste jeg lidt videre, og fandt ud af hvordan de blev så smukke. Det er en rigtig smart måde. Dem vil jeg også prøve, men jeg tænkte man kunne prøve at bage dem halvfærdige (hvis man gerne vil have dem til at ligne kanelsnegle) og rulle dejen sammen for derefter at skære dem ud som snegle (hvis det kunne lade sig gøre, for det er bare et tankeeksperiment) og bage dem færdige.
Sofia
aug 27, 2015 -
Jeg er spændt på at høre resultatet, hvis du forsøger dig!
Jeg ville dog være lidt nervøs for, at de ville smuldre og knække, men måske fungerer det 🙂
Kærligst Sofia
Mia
sep 10, 2015 -
Tak for inspirationen….
Jeg er ikke så vild med kokossmagen, så jeg skiftede kokosmælken ud med piskefløde (samme mængde). Og så har jeg lavet dem i muffinsforme, så slap jeg nemlig for at det hele flød ud…
Men nej hvor blev de altså gode 🙂
Sofia
sep 10, 2015 -
Det var dejligt at høre, Mia 🙂
Luise
nov 6, 2015 -
Hej 🙂
Vil lige høre om jeg kan erstatte Sukrin med Xucker? Og er det så 1:1?
Tak for mange dejlige opskrifter :-).
Sofia
nov 9, 2015 -
Hej Luise,
Nu har jeg aldrig selv brugt Xucker, men når jeg læser om produktet, lader det til at være Xylitol – altså det vi kender som Birkesød. Og hvis det er tilfældet, erstatter det Sukrin 1:1-
Kærligst Sofia
Luise
nov 11, 2015 -
Ja, det er Xylitol – og det er jo herligt, så ved jeg, at jeg altid kan erstatte det 1 : 1 :-). Tak for dit svar – jeg har pt. stor glæde af at afprøve dine skønne opskrifter :-).
Inge Hertzum
nov 17, 2019 -
Har lige prøvet opskriften. Som andre herinde skriver blev dejen meget tynd. Jeg har brugt pofiber istedet for fiber husk. Er der forskel på de to. Ellers er opskriften fulgt til punkt og prikke, så hvad hør jeg?
Sofia
jan 9, 2020 -
Kære Inge
Der er væsentlig forskel på pofiber og fiberhusk, og de kan derfor ikke umiddelbart erstatte hinanden. Måske vil det hjælpe at bruge 50% ekstra pofiber, men jeg er usikker, da det ikke er noget, jeg har afprøvet.
Kærligst Sofia
Anne-Christine
feb 3, 2020 -
Hej Sofia,
De ser sørme gode ud. Dem vil jeg gerne bage til vores kommende skiferie 🙂
Lige et par spm:
– Jeg kan ikke tåle æggehvide (har lige fået dette konstateret). Kan du anbefale en erstatning til netop disse kager – evt i kombination med æggeblommerne. Og er funktionen af æggene i denne opskrift at binde dejen sammen eller er det for at den hæver? Tak 🙂
– kan jeg bruge alm økologiske loppefrøskaller fra biogan eller skal det være fiberhusk?
Venlig hilsen
Anne-Christine
Sofia
mar 11, 2020 -
Kære Anne-Christine
Der er mange veganere, der bruger ‘vandet’ fra en dåse kikærter i stedet for æggehvide, så det kan du måske forsøge? Æggene binder dejen sammen, så de bliver nok svære at undvære.
Du kan sagtnes bruge andre typer loppefrøskaller, men det er min erfaring at visse mærker skal ‘trække’ i længere tid eller tilsættes i lidt større mængde.
Kærligst Sofia
Ina
jan 27, 2021 -
Hej
Jeg viste ikke der var noget der hed fedtreduceret mandelmel? Så det mandelmel man køber i butikken er ikke godt nok? Fik vist svaret på den måde at jeg først blendede mandler til mandelmel, det gik ikke tog så 1 dl købt mandelmel, men måtte op på 3-4 dl samt en dl. kokosmel for at få en grødet konsistens, som jeg nu ikke engang er sikker på kan blive til noget der ikke blot flyder ud under bagningen – ville have været en kæmpe hjælp, hvis du havde lagt billeder op sammen med denne opskrift for at vise hvordan din konsistens når du sprøjter din snegle.
Sofia
maj 22, 2021 -
Hej Ina
Nej, fedtreduceret mandelmel har meget anderledes bageegenskaber end malede mandler. Du kan læse mere om forskellen hér:
http://sofiasommer.dk/mel-med-mere-kikser-dit-low-carb-bagvaerk/
Kærligst Sofia
Julie
apr 13, 2021 -
Hej.
Nu har jeg forsøgt med denne opskrift 3 gange. Jeg kan slet ikke få dejen til at blive fast nok. Den minder mest af alt om pandekagedej. Jeg har forsøgt at lade det trække så så væsken bliver absorberet af HUSK uden helt. Hvad dælen gør jeg hvis forkert.
Julie
Sofia
maj 22, 2021 -
Hej Julie
Er det mon tilfældet, at du bruger malede mandler i stedet for fedtreduceret mandelmel?
De to har meget forskellige egenskaber.
Læs mere om forskellen hér: http://sofiasommer.dk/mel-med-mere-kikser-dit-low-carb-bagvaerk/
Ellers skriv igen – så indkredser vi problemet 🙂
Kærligst Sofia