Der er altså ikke meget at sige om denne Chili con carne, udover at den smager fantastisk.
Jeg laver den normalt ikke stærk, men det står enhver frit for at give den et ekstra drys chili.
Denne udgave er tilsat en relativ stor mængde finthakket hvidkål. Når chilien har simret et par timer, kan ingen hverken smage eller se forskel på hakket kød og finthakket hvidkål – smart ik´ 😉
Opskriften her er på en stor gryde, enten til 8 personer eller til flere dage.


- 3 løg
- 6 fed hvidløg
- 800 g hakket oksekød
- 600 g finthakket hvidkål (brug foodprocessor)
- 1 dåse kidney bønner
- 1 mellemstor dåse tomatpure, eller ca. 100 g
- 3 dåser flåede og hakkede tomater
- 2 spsk spiskommen
- 2 spsk kanel
- 8 laurbærblade
- 1-2 tsk chilipulver
- 1 spsk sukrin gold
- 2 spsk lys balsamico eller hvidvinseddike
- 3 dl vand
- Salt & peber
- Svits løg og hvidløg i lidt fedtstof.
- Tilsæt krydderier og tomatpure og steg videre 1-2 minutter.
- Tilsæt herefter kød og efter et par minutter den finthakkede hvidkål.
- Når kød og hvidkål er stegt igennem stilsættes resten af ingredienserne, undtaget kidney bønner, og lad simrre i minimum 1 time.
- 20 minutter før servering tilsættes kidney bønnerne.
- Server med blomkålsris - og eventuelt brune ris til resten af familien.
Vil du have en lækker salat til din chili con carne? Se alle de lækre salatopskrifter hér.
Eller find andre middagsretter lige hér.
Vil du have mere inspiration?
Se alle mine e-bøger, online workshops, bøger og forløb hér ->
Vil du høre mere fra mig?
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance.
Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.
Skal vi følges på de sociale medier?
Find mig på Facebook, på Instagram, på Twitter, på Pinterest og på You tube.
Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?
Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.