Jeg har erfaret at en af de vigtigste faktorer i forhold til at fastholde en sund livsstil er planlægning og forberedelse.

Når vi er trætte og rastløse og rækker ud efter køleskabsdøren, gør det en verden til forskel, hvad der gemmer sig bag lågen.

Du har garanteret været så træt efter en lang arbejdsdag, at det føles som en overvældende opgave at skrælle en gulerod (really! De dage eksisterer for mange af os) og i stedet tager posen med mandler med ind i sofaen.

Hvis du er forberedt på de dage, vil det blive meget lettere at træffe gode valg.

Jeg har netop været på ferie under varmere himmelstrøg i 14 dage.

Jeg kom hjem til et tomt køleskab (og en levering fra nemlig.com), og eftersom jeg ikke havde lavet nogen verdens ting i 14 dage, havde jeg masser af overskud og lyst til at gå i køkkenet.

Jeg startede med at ordne ½ hvidkålshoved, et kilo gulerødder, et bundt bladselleri og 2 hoveder broccoli og lægge det hele i bokse.

IMG_4286

 

Salat og spinat blev skyllet, så det var spiseklart (ja, så små ting kan visse dage gøre en forskel).

Og nu ved jeg, nogle vil spørge, hvor jeg har anskaffet mig glasboksene. De er fra Frigoverre.

IMG_4279

 

Broccolistokken og lidt overskydende selleri og gulerod blev skåret i stykker og gjort klart til juicepresningen i løbet af ugen.

IMG_4293

 

Og selvfølgelig blev der presset en stor grøn juice og bagt pulpbrød til fryseren af de overskydende grøntsagsfibre.

IMG_4296

 

Der er noget utrolig tilfredsstillende ved at skære broccolibuketterne i mundrette stykker, presse broccolistokken til juice og bage brød af resterne.

Jeg bagte også to plader knækbrød og satte solsikkespirer i blød, så jeg om tre dage har lækre, friske spirer.

IMG_4277

 

Mandler blev lagt i blød til mandelmælk, og jeg lavede en portion hummus.

IMG_4290

 

Jeg lavede også lige et halvt kilo marcipan – man ved aldrig, hvad man kan risikere at komme ud for, og hjemme hos mig er marcipan ikke forbeholdt december måned.

Efter 3 (måske 4) timer i køkkenet så mit køleskab sådan ud:

IMG_4297

 

Og det har jeg nydt godt af hele ugen.

Hvis nogen undrer sig over den manglende tilstedeværelse af protein, kan jeg informere om, at det er en pakke røget laks, der står på højkant til venstre for æggene.

Kylling og kød køber jeg altid i store partier, så det ligger i fryseren sammen med brød, frosne grøntsager m.m.

Hvordan forbereder du dig til travle uger? Del gerne dine erfaringer i kommentarfeltet. Jeg elsker at høre fra dig!


Vil du høre mere fra mig?

Så tilmeld dig nyhedsbrevet (som du selvfølgelig når som helst kan afmelde igen). Så får du også helt automatisk min lille e-guide med tips til vægttab og lækre opskrifter.

Tilmeld dig lige hér.

 

 

Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?

Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.