Måske har du børn. Men selvom du ikke har, mener du sikkert et og andet om børneopdragelse.


Forestil dig følgende scenarie:

Du har to søde, velopdragne børn. De er vant til, at der er en eller anden grad af retningslinjer, de skal følge. Både i forhold til sengetider, lektielæsning, tandbørstning og generel opførsel.

Ved særlige lejligheder bliver der dog slækket lidt på retningslinjerne, så de får lov at blive længe oppe og se en god film, spise foran fjernsynet fordi der er landskamp eller spise lagkage i stedet for frokost, fordi de har fødselsdag.

Det kan dine velfungerende børn sagtens navigere i, for de ved, der er forskel på hverdag og fest.

 

Forestil dig nu, at du fra den 1. december og lige indtil den 31. december giver dine små englebasser lov til at gøre præcis, som det passer dem.

Du laver en aftale med børnene om, at de får lov til at spise lagkage til frokost og gå i seng efter forgodtbefindende hele december måned. Naturligvis under forudsætning af, at der den 1. januar kommer andre boller på suppen. 

For så er det slut med lagkage og sene sengetider – faktisk skal børnene ENDNU tidligere i seng, end de tidligere har skullet, og de får ENDNU sjældnere lagkage end hidtil – og i øvrigt får de i samme ombæring en del ekstra huslige pligter, for det er virkelig på tide, at de tager lidt ansvar. 

Til gengæld får de et ordentligt læs ekstra lommepenge som plaster på såret!

 

Børnene glæder sig til en december måned uden faste sengetider og med masser af lagkage, og de har allerede planlagt, hvad de skal købe for alle de ekstra penge.

Alt er fryd og gammen. Tror du…

 
For hvordan tror du, børnene vil reagere, når realiteterne rammer den 1. januar?

 
Når de faktisk SKAL tidligt i seng, undvære lagkage og udføre huslige pligter, men endnu ikke har modtaget lommepengene – og synes der er ALT for længe til de faktisk kan høste frugten af deres afsavn?
Helvedet bryder løs, ikke sandt?
Du står med to børn, der i en hel måned ikke har været konfronteret med nogen som helst regler og retningslinjer, men som pludselig skal holdes i kort snor. De vil i den grad slå sig i tøjret! Og de vil have umådelig svært ved at vænne sig til de strammere regler.

 

Har du gættet, hvor jeg vil hen?

 
Hvis du i december måned vælger at give dig selv mere eller mindre frie tøjler til at spise, hvad du har lyst til og samtidig planlægger at gå “all in” i januar måned og forvandle dig selv til det perfekte menneske med den perfekte krop, så vil du opleve dig selv i PRÆCIS samme situation som de to fiktive børn, når vi når den anden uge i januar.

 

De første par dage, kan du trække på din motivation, men når du opdager, at belønningen (uanset om det er lommepenge eller vægttab) ikke indfinder sig prompte (selvom du vidste dette på forhånd), gør din hjerne modstand. 

 

Forandringen er simpelthen for stor til, at du kan kapere den!

 

Så du er nødt til at vælge en anden indgangsvinkel!

 

Du er nødt til at finde en balance i december måned. 

En balance der betyder, at du kan nyde julegodter og lækker mad uden at overspise og bilde dig selv ind, at det er slut for evigt, når du vågner den 1. januar. 

En balance der betyder, at du ikke føler, at du skal lide afsavn hele julen. 

 

Mine 5 bedste råd til en jul uden vægtøgning og madpanik:

 
1. Find alternativer, som du har det godt med. Prøv f.eks. opskriften på det superlækre chokoladebrud – eller lav dine egne marcipankugler.
 
Det kan også være frisk frugt eller bær, tørret frugt, nødder og mandler eller mørk chokolade.
 
 
Er du til low carb opskrifter, kan du i min e-bog Low carb julelækkerier finde alskens lækre opskrifter på sunde udgaver af de traditionelle julelækkerier. 
 
Og i den tilhørende online videoworkshop giver jeg dig alle redskaberne til at komme igennem december måned uden manglende energi, overspisning og ekstra kilo på sidebenene.
 
 
2. NYD det, du vælger at spise og drop skyld, skam og dårlig samvittighed. Det stresser dig bare, og stress er faktisk den sikre vej til både vægtøgning og usunde vaner.
 
 
 
Spis langsomt, så du rigtig når at smage det, du spiser. Læg mærke til din vejrtrækning – når den bliver hurtig og overfladisk, nyder du ikke maden.
 
Når du spiser langsomt, bliver du hurtigere mæt og spiser automatisk mindre – uden at du af den grund føler dig snydt.
 
 
3. Start dagen med et måltid, der holder dit blodsukker stabilt. Det gør det lettere for dig selv at vælge, om du vil have æbleskriver eller ej, og du undgår følelsen af at miste kontrollen.
 
 
 
4. Træf gode valg de steder, hvor det er nemt. Hvis du er ligeglad med tørre pebernødder, så spring dem over. All-in-tankegangen er en dårlig vane.
 
Så vælg en salat, lav et frugtfad om fredagen eller medbring en rødkålssalat til julefrokosten.
 
Hver gang du træffer et sundt valg, gør det en positiv forskel for din krop.
 
 
5. Find en bæredygtig løsning til at skabe sundere vaner efter jul – hvis det altså er det, du ønsker.
 
Hvis all-in-metoden med afsavn og knoklen havde virket, havde du været slank som et liv og sund som en broccolijuice allerede!
 
Se nærmere på mit onlineforløb, der starter 13. januar – der skaber vi balance hele vejen rundt og nærer både din krop og dit sind, så du helt enkelt og uden afsavn kan opnå den krop og det liv, du ønsker dig.
 
 
 
img_0933

 

Vil du høre mere fra mig?

Så tilmeld dig nyhedsbrevet (som du selvfølgelig når som helst kan afmelde igen).

Så får du også helt automatisk et uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.

 

Tilmeld dig lige hér.

 

Skal vi følges på de sociale medier?

Find mig på Facebook, på Instagram, på Twitter, på Pinterest og på You tube.