Min praktikant, Kia, beskriver sine oplevelser af BioSignature:

Mine forventninger er tårnhøje, da Tatjana hiver BioSignature-tangen frem fra æsken og starter computerprogrammet op – nu er vi klar.

Jeg har glædet mig i flere uger til at få en analyse af, hvorfor mit fedt sidder, som det gør, og hvad løsningerne til at ændre på det kunne være.

Jeg er, som kvinder åbenbart er flest, utilfreds med spejlbilledet og har af flere omgange forsøgt at ændre på det.

 

Tatjana vimser rundt om mig, sætter sorte streger 12 steder på mig og griber fat i mine såkaldte fedtfolder, kniber fat med tangen og noterer et tal…. gad vide hvad de betyder?

Den berømte mormor-arm skal også knibes, og jeg får en lille kommentar med i købet: ”Det er da en fast arm, Kia” – YES! Dét må være alle de vægte jeg, øh, nogen gange, til tider, øh, i perioder løfter?

Det var så til gengæld enden på positive kommentarer, eftersom resten af min krop gør ondt under tangens kniberi, sandsynligvis på grund af ophobede affaldsstoffer, især i mine ben.

Da vi når til min lægmuskel, udbryder Tatjana med det samme: ”Hov Kia, hvordan sover du?” BUM, hun ramte selvfølgelig hovedet på sømmet, for jeg sover alt for lidt, kommer for sent i seng hver dag og i perioder vågner jeg om natten og ligger bare der og kigger op i loftet.

 

Efter de 12 målinger bliver resultaterne behandlet på computeren og mine 3 topprioriteter bliver:

 

  1.  Østrogen- og testosteronbalance
  2. Væksthormon (relateret til søvnmangel)
  3. Ophobede affaldsstoffer

 

Det kommer hverken bag på Tatjana eller mig selv, at der er rod i hormonbalancen, da jeg lider af PCO, der netop betyder, at mit kvindelige kønshormon, østrogen, har svært ved at overvinde det mandlige kønshormon, testosteron.

 

Tatjana konkluderer til sidst, at mit fokus den næste uge skal være søvn, meget søvn og selvkærlighed (dette bliver sagt, imens hun aer sin egen kind, netop for at vise, hvad det går ud på, at passe på sig selv)

Men det kan være en smule svært at acceptere, at alt ens motivation for sund mad, motion og hårdt arbejde pludselig skal transformeres om til dyb selvkærlighed og lange søvnfyldte nætter, men måske er det lige netop dét jeg mangler, i min søgen mod større sundhed?

 

Så hvis jeg den næste uge sørger for at komme tidligt i seng, omkring klokken 21.30, så kan vi allerede ved næste måling se på min læg, om jeg har snydt – det er da hamrende spændende og fascinerende?!