Her kommer opskriften på lækre kokoskugler, der nærmer sig de gode gamle havregrynskugler i smag og konsistens.

Kokoskugler
2014-12-03 08:18:52

10 stk.
Print
Ingredienser
- 50 gram blødt smør
- 1 stor spsk. kokosolie
- 5 spsk. Sukrin gold
- 1 ½ dl fedtreduceret mel (f.eks. kokos, mandel eller en blanding)
- 1 spsk. kakao
- Evt. et dryp romessens
- 1 dl almindeligt kokosmel
- 100 gram chokolade (sukkerfri eller med højt kakaoindhold)
Fremgangsmåde
- Smør, kokosolie, sukrin, fedtreduceret mel, kakao og eventuelt romessens røres eller blendes til en fast dej, hvorefter kokosmelet røres i.
- Dejen trilles til kugler, der overtrækkes med chokolade.
Sofiasommer.dk https://sofiasommer.dk/
Flere opskrifter på lækkerier? Du finder dem alle i opskriftsarkivet.
Vil du have den lille e-guide med tips til vægttab og lækre opskrifter? Den kan du få helt gratis lige hér.
Se også kogebogen Low carb lækkerier, der indeholder masser af opskrifter på lækre desserter, brød, bagværk, is og meget mere uden mel og sukker.
Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?
Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.
Vibeke
dec 3, 2014 -
Hej Tatjana. Tak for opskriften. Endnu en gang med få og enkle ingredienser. Lige det jeg har i køkkenskabene, Jeg glæder mig til at lave dem men de bliver nok mest til tre af os i familien. Jeg har en søn som ikke bryder sig om kokos. Har du en ide til hvad jeg kan gøre så vi alle kan nyde disse havregrynskugler.
Tatjana
dec 4, 2014 -
Jeg har faktisk lavet dem uden kokos, med fedtreduceret mandelmel i stedet for fedtreduceret kokosmel – og tilsat lidt romessens.
De smager også vildt godt. Har du Low carb lækkerier? Opskriften er deri og hedder “Svenske romkugler” 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Christina
dec 3, 2014 -
Hvor længe kan de holde sig i køleskabet?
Tatjana
dec 4, 2014 -
En lille uges tid – ellers kan du fryse dem 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Stine
jan 22, 2015 -
Hvorfor fedtreduceret mel når det nu ikke skal bages. Kan man ikke bruge fint blended mandelmel ?
Sofia
jan 22, 2015 -
Det tror jeg godt, du kan – jeg brugte det fedtreducerede, fordi det er helt fint (og fordi det lige var det, jeg havde), men jeg er sikker på, resultatet også bliver godt med malede mandler.
Kærligst Sofia
Birgit Nielsen
jan 22, 2015 -
Jec savner kcal, protein, fedt m.m. indhold
Sofia
jan 23, 2015 -
Kære Birgit,
Jeg energiberegner aldrig mine opskrifter.
Til gengæld vil jeg utrolig gerne inspirere til, at vi lærer at lytte til kroppens signaler, så vi formår at spise en passende mængde og spise med nydelse og opmærksomhed.
Det mener jeg ikke, vi opnår gennem vejning og beregning.
Derfor kan det selvfølgelig være rart for nogle at have lidt overblik over, hvad de egentlig indtager – som et skridt på vejen til at finde ud af, om de virkelig lytter til kroppen, eller om de uden at vide det spiser for meget. Er det tilfældet, kan man regne næringsindholdet ud på http://www.madital.dk.
Men efter min mening er bergninger og kontrol simpelthen ikke den optimale løsning til vægttab (og den metode har de fleste sådan set også afprøvet uden succes), så derfor energiberegner jeg kun meget sjældent mine opskrifter.
Kærligst Sofia