Low carb gulerodsboller til madpakken, mellemmåltidet, søndagsbrunchen, suppen eller skovturen.
Bollerne er bløde og saftige – lige til at sætte tænderne i.
Gulerodsboller
2015-01-26 08:01:54
12 stk.
Print
Ingredienser
- 8 æg
- 1 dl skyr, fromage frais eller græsk yoghurt (kan erstattes med den fede del af en dåse kokosmælk)
- 1/2 dl olivenolie
- 2 store revne gulerødder
- 1/2 dl FiberHusk
- 2-2 1/2 dl fedtreduceret sesammel (fra Funktionel mad)
- 2 tsk. salt
- 4 tsk. bagepulver
Fremgangsmåde
- De våde ingredienser blendes eller piskes, hvorefter først gulerødderne og sidenhen de tørre ingredienser blandes i.
- Dejen hviler 10 minutter, så fibrene får mulighed for at suge væske til sig.
- Hvis dejen er for våd til at kunne formes til boller, tilsættes lidt ekstra sesammel.
- Der formes 12 små gulerodsboller, der pensles med æg eller olie, eventuelt drysses med lidt kerner eller birkes og bages ved 200 grader i cirka 15 minutter.
Sofiasommer.dk https://sofiasommer.dk/
Og find alle mine opskrifter på brød og bagværk lige hér.
Vil du høre mere fra mig?
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min splinternye serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance.
Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.
Emilie
sep 30, 2013 -
Hej 🙂
Nu har jeg bagt disse boller én gang og de er jo MEGA GODE!! 😀
Jeg har lige købt ind til en ny omgang og kom til at tænke på om man kan blande lidt hakkede nødder i dejen? Altså mandler, græskarkerner osv.?
Vil helst ikke ødelægge noget da det både er ærgerligt og lidt dyrt – og så er jeg ret ny i bagværk med sesammel 😀
Tatjana
sep 30, 2013 -
Dejligt du kan lide dem 🙂
Og du kan sagtens være kreativ med nødder og kerner uden at spolere bollerne!
Kærlig hilsen Tatjana
Joan
okt 6, 2013 -
Min mave kan ikke tåle fiberHUSK, kan jeg lave dem uden?
Tatjana
okt 6, 2013 -
Så ville jeg prøve med lidt ekstra fedtreduceret mel – det, tror jeg godt, kan lade sig gøre 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Dorte Wedege
okt 14, 2013 -
Kan man bruge fedtreduceret mandelmel i stedet for sesam?
Tatjana
okt 15, 2013 -
Ja, du kan altid erstatte de fedtreducerede meltyper med hinanden. Jeg synes dog, at sesamudgaven binder lidt mindre væske, så måske skal du starte med en anelse mindre mandelmel.
Kærlig hilsen Tatjana
Mai Moss
feb 26, 2015 -
Så det ville også være okay at erstatte med fedtreduceret kokosmel? Det er lige, hvad jeg har på lager 🙂
Sofia
mar 1, 2015 -
Jeps. De fedtreducerede meltyper kan altid erstatte hinanden.
Kærligst Sofia
Samah
okt 18, 2013 -
Ser rigtig lækre ud:-) kan man bruge den grønne Husk istedet for fiberhusk – hvis ja er det den samme mængde som i opskriften?
Tatjana
okt 19, 2013 -
Hvis du bruger den grønne Husk, skal du bruge 50 % mere.
Kærlig hilsen Tatjana
Sandra Nielsen
okt 18, 2013 -
Jeg har prøvet et par gange at bage disse boller, men hver gang synes jeg de bliver for bløde. Jeg har prøvet at lave som du skriver samt ladet dejen stå i køleskabet til næste morgen. Sidst kom jeg mest hørfrømel og sesammel i, men de blev fortsat meget bløde.
Jeg kan godt lide boller der er lidt mere faste i det – kan du anbefale en opskrift. Jeg vil gerne både bruge bollerne til morgenmad og til en sandwich.
Tatjana
okt 19, 2013 -
Har du prøvet dette? http://sofiasommer.dk/macho-brod/
Det er selvfølgelig ikke boller, men det kan skæres i passende stykker til både morgenmad og sandwich.
Ellers er der en del forskellige opskrifter i min kogebog Low carb lækkerier på sandwichboller af lidt grovere karakter.
Kærlig hilsen Tatjana
Nana
okt 18, 2013 -
Vildt lækre boller og dine ser virkelig flotte ud. Men da jeg tog mine ud af ovnen, var det sim om luften sivede ud af den og de blev nærmest helt flade (de var ellers store og flotte i ovnen) har du nogen ide om, hvad der er gået galt?
Tatjana
okt 19, 2013 -
Brugte du fedtreduceret mel?
Nederst i indlægget er der et link til et andet indlæg, hvor jeg skriver en masse om, hvad der måske er gået galt.
Kærlig hilsen Tatjana
Susanne K
jan 13, 2014 -
Hej.
Jeg kunne vildt godt tænke mig at lave disse boller, da min kæreste er startet på Keto-kuren og jeg prøver at spise sundere. Men kan sesammelen erstattes med noget andet, da det er lidt dyrt?
Og har du en ide til en anden grønsag eller andet, man kan bruge i stedet for gullerødder?
Ville gerne eksperimentere 🙂
Mvh Susanne K
Susanne K
jan 13, 2014 -
Og kan de fryses? 🙂
Tatjana
jan 14, 2014 -
Hej Susanne,
Sesammel kan erstattes af de andre fedtreducerede meltyper, f.eks. mandelmel. I stedet for gulerødder kan du f.eks. bruge squash, og du kan sagtens fryse bollerne.
Kærlig hilsen Tatjana
AC
jan 17, 2014 -
Har du energifordelingen på dem? 🙂
Tatjana
jan 18, 2014 -
Nej desværre, jeg regner aldrig kalorier og kulhydratindhold ud – men du kan beregne det gratis på http://www.madital.dk 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Tine petersen
feb 5, 2014 -
Jeg har netop bagt dem – super smag. Men det er som om de punkterer, når de kommer ud af ovnen… Kan der være for lidt sesammel? Har brugt ca 3 dl.. Dejen var så klæg, at den bestemt kun kunne formes med en ske. Håber på svar 🙂
Ps – tak for en god blog!!!
Tatjana
feb 5, 2014 -
Det var det fedtreducerede mel, du brugte, ikke?
Æggenes størrelse og den slags kan jo variere, så måske er det en god idé at tilsætte lidt ekstra næste gang.
Og tak for de pæne ord om bloggen 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Tine petersen
feb 5, 2014 -
Ja har metop købt fedtreduceret mel til formålet 🙂 men må prøve med mere mel. Er det meningern at dejen skal være så fast, at den kan formes med hænderne? Lige så jeg har lidt “konsistens-pejling”? 🙂
Tatjana
feb 6, 2014 -
Arh, den vil være noget klistret. Måske lidt i stil med en frikadellefars 😀
Jeg håber, det lykkes 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Emilie
feb 7, 2014 -
Hej Tatjana
Her kommer måske et helt utroligt dumt spørgsmål, men jeg spørger altså alligevel:
Kan man sådan uden videre bage dejen i en franskbrødsform?
Tak for skønne opskrifter! 😀
Tatjana
feb 9, 2014 -
Det tror jeg godt, du kan – jeg ville nok give det i hvert fald en halv time 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Nanna Sørensen
feb 12, 2014 -
Denne opskrift på gulerodsboller, var det den man også kunne bruge som pizzabund?
Synes jeg for længe siden læste et sted på din hjemmeside, at du havde en pizzaopskrift med gulerodsbund, men kan ikke finde den?
Hilsen Nanna
Tatjana
feb 13, 2014 -
Jeg brugte gulerodsbrødet, som nu er i min kogebog Familiens low carb favoritter – derfor ligger opskriften ikke længere på hjemmesiden. Men dette sandwichbrød minder om det: http://sofiasommer.dk/sandwichbrod/
Kærlig hilsen Tatjana
Tabita
maj 5, 2014 -
Hej Tatjana…
Jeg har forsøgt med bollerne, og tror de kunne have været super lækre – hvis de lykkedes ;-(
Jeg har brugt fedtreduceret sesammel som du skriver – bollerne så rigtig fine og store ud i ovnen – men da jeg tog dem ud, faldt de helt sammen ;-( Har du en ide til hvad der er sket? Gjorde som der stod i opskriften..
Mvh. Tabita
Tatjana
maj 5, 2014 -
Hej Tabita,
I dette indlæg har jeg skrevet om forskellige ting, der kan gå galt under bagningen: http://sofiasommer.dk/mel-med-mere-kikser-dit-low-carb-bagvaerk/
Kærlig hilsen Tatjana
Camilla
maj 12, 2014 -
Hej! Er det muligt at anvende fedtreduseret sesammel fra et andet firma end Funktionel Mad?
Tatjana
maj 12, 2014 -
Hej Camilla,
Ja da – alle slags fedtreduceret mel kan bruges. Væs bare opmærksom på, at forskellige mærker har forskelligt fiberindhold, så brug lidt ad gangen og tilsæt ekstra, hvis dejen er for våd.
Kærlig hilsen Tatjana
Camilla
sep 4, 2014 -
Hej Tatjana
Tak for en skøn blog med masser af inspirerende opskrifter. Jeg vil helt sikkert prøve dine boller og har 2 små piger som elsker pølsehorn, så tænkte om man evt kunne bruge denne dej til det også?
Hilsen Camilla
Tatjana
sep 4, 2014 -
Hej Camilla,
Tak for de pæne ord!
Jeg ville bruge en smule mere mel i dejen, så du kan trykke den rundt om pølserne, uden at dejen klistrer for meget til dine fingre. Men jeg er helt sikker på, det bliver nogle gode pølsehorn 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Camilla
sep 5, 2014 -
Tak for din tilbagemelding:-) de blev rigtig gode, både pølsehorn og boller. Kunne ikke finde sesam mel så brugte mandelmel.
Hilsen Camilla
Tatjana
sep 5, 2014 -
De fedtreducerede meltyper kan fint erstatte hinanden!
Dejligt at høre, at de blev vellykkede 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Helle
sep 12, 2014 -
Jeg kunne godt tænke mig der stod ved de forskellige opskrifter hvor mange kulhydrater der er i
Tatjana
sep 12, 2014 -
Hej Helle,
Jeg har faktisk den holdning, at hvis kalorietælling virkede, ville der ikke være nogle overvægtige mennesker i verden.
Jeg anbefaler derfor slet ikke, at man regner kalorier, men i stedet at man arbejder med at finde tilbage til den naturlige appetitregulering, som mange har ødelagt med kalorietælling og diverse pulver- og suppekure – efterfulgt af perioder med overspisning.
Og at man arbejder med sine spisemønstre – altså analyserer i hvilke situationer, man spiser for meget og for usundt, og finder ud af, om man spiser på stress, træthed, rastløshed eller andre faktorer.
På den måde bliver kalorierne helt uinteressante, og derfor kalorieberegner jeg aldrig opskrifterne.
Jeg har skrevet et helt indlæg om det her: http://sofiasommer.dk/de-der-kalorier-skal-de-taelles-eller-ej/
Kærlig hilsen Tatjana
Maja
okt 4, 2014 -
Smagen er dejlig, men jeg oplever, at de er meget “ægget” i konsistensen? Har jeg for meget eller for lidt sesammel i måske? 🙂
Tatjana
okt 5, 2014 -
Der er jo forskel på størrelsen af æg – måske har dine været store, og så kan du godt bruge et æg mindre. Eller mere mel, men det er også lidt en balancegang, så de ikke bliver for tørre.
Kærlig hilsen Tatjana
Connie
dec 4, 2014 -
Tak for en inspirerede blog
Tatjana
dec 5, 2014 -
Selv tak, Connie!
Tusind tak for de pæne ord!
Kærlig hilsen Tatjana
Kristina
jan 26, 2015 -
Hvor købes og hvad hedder de der fedtreducerede meltyper. Og koster det kassen?
Sofia
jan 26, 2015 -
De fedtreducerede meltyper kan købes i Matas eller (net)helsekosten – der er som regel lidt at spare på nettet.
De er af mærket Funktionel mad og findes i udgaverne sesam, kokos, mandel og peanut.
Hvis du kigger under fanen Ingredienser, står alle mine mest brugte ingredienser i alfabetisk rækkefølge med link til produktet.
De er kostbare – omkring 100 kroner posen plus minus – men der bruges heldigvis ikke så store mængder ad gangen.
Kærligst Sofia
linda
jan 28, 2015 -
Hejsa
Jeg har både fedtreduceret kokosmel ( fra funksjonel)og kokosfibermel ( fra urtekram), er det sammen produkter?
Og de ville også kunne erstatte sesam melet?
tak for inspiration, kan ikke tåle hvedemel og rugmel, men er ikke glutenallergier
men prøver at udforske de forskellige bagværk der er.
har din bog low carb lækkerier. med personlig hilsen i <3
også har jeg bagt dine rosiner boller en del gange de dælem gode, fra et hæfte jeg har fra et blad.
Sofia
jan 28, 2015 -
Dejligt at høre, Linda 🙂
De to typer kokosmel har nogenlunde samme bageegenskaber, og de kan ligeledes erstatte sesammelet. Måske skal du justere en smule i mængderne, så vær opmærksom på dejens konsistens.
Kærligst Sofia
Marianne
feb 6, 2015 -
Hejsa
Jeg skal lige høre, jeg har nogle loppefrøskaller fra Matas. Er de det samme som fiberhusk, eller er det de noget helt andet?
Sofia
feb 6, 2015 -
De svarer til den almindelige grønne HUSK. Du kan sagtens bruge dem, men du skal bruge omtrent dobbelt mængde, når der står Fiberhusk i opskriften og samme mængde, når der står Husk.
Kærligst Sofia
Tenna
apr 30, 2015 -
Hej:) ved du om skyr kan erstattes af alpro yoghurt? det er mælkefri yoghurt (har mælkeallergi)
Sofia
apr 30, 2015 -
Det tror jeg sagtens du kan. Jeg bruger ofte kokosmælk i stedet for syrnede mælkeprodukter, og det bliver også fint 🙂
Kærligst Sofia
Astrid
maj 7, 2015 -
Tak for endnu en fantastisk opskrift. Forleden, da jeg skulle bage bollerne igen, var jeg løbet tør for gulerødder, så jeg tog tre klumper frossen spinat, som jeg overhældte med kogt vand. Da det var tøet, siede jeg vandet fra, blendede med stavblenderen og blandede det i dejen. Bollerne blev bare SÅ gode! Så den anbefaling ville jeg lige give videre 🙂
Sofia
maj 8, 2015 -
Uh, det lyder godt, Astrid!
Det vil jeg helt klart prøve af 🙂
Kærligst Sofia
Rikke
maj 27, 2015 -
Tror du, det er muligt at erstatte noget af det fedtreduceret sesammel
med mere fiber husk?
Sofia
maj 27, 2015 -
Noget af det kan du formentlig godt erstatte med ekstra fiberhusk, men hvis du erstatter for stor en del, tror jeg, bollerne vil blive tørre.
Hvis du ikke er glad for sesam, kan du også erstatte med de andre fedtreducerede meltyper.
Kærligst Sofia
Chalotte
okt 6, 2015 -
De ser super lækre ud – glæder mig til at prøve dem:) jeg tænkte på, om det er muligt at udskifte mel med evt havregryn eller andet?
Sofia
okt 6, 2015 -
Uh, det tror jeg ikke… Det fedtreducerede mel binder meget væske i forhold til havregryn. Hvis du ikke er sart mht kulhydrat, ville jeg da bare søge efter en god opskrift på grovboller – eventuelt glutenfri 🙂
Kærligst Sofia
Nadia Fuks
maj 15, 2019 -
Er det almindelig ovn eller varmluft?
Sofia
jun 14, 2019 -
Jeg bruger altid varmluft, men ovne kan varme meget forskelligt, selvom de er indstillet til samme temperatur, så vær opmærksom.
Hilsen Sofia