Bløde, sukkerfri flødekarameller lyder næsten for godt til at være sandt, ikke?
Men ikke desto mindre er det præcis, hvad jeg lavede, da jeg eksperimenterede med den nye fibersirup fra Funktionel mad. De har den helt rigtige smag og konsistens.
Kender du ikke fibersiruppen, kan du læse mere om den lige hér.
Desværre kan jeg ikke vejlede omkring holdbarheden, for hele herligheden var væk i løbet af 10 minutter.
Skulle det lykkes andre at gemme nogle af dem natten over, hører jeg meget gerne om, hvorvidt de stadig er faste dagen derpå.
- 100 gram Fibersirup Gold (IMO)
- 25 gram smør
- 1 dl piskefløde
- ½ tsk. vaniljepulver
- Et nip salt
- Alle ingredienserne koges op og koger ved middel varme i cirka 25 minutter.
- Der røres lidt i massen af og til.
- Når massen begynder at blive klistret, hældes den i en lille form beklædt med bagepapir og afkøles i køleskab et par timer.
- Derefter kan karamellen skæres i passende stykker med en skarp kniv.
Vil du have flere opskrifter med Fibersirup?
Tjek også Proteinbarer med chokolade, Kokoskonfekt med ekstra protein, Proteinbarer med peanut, Sukkerfri rabarbersaft og Sukkerfri granola.
Vil du høre mere fra mig?
Så tilmeld dig nyhedsbrevet (som du selvfølgelig når som helst kan afmelde igen).
Så får du også helt automatisk min lille e-guide med tips til vægttab og lækre opskrifter.
Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?
Scroll helt ned på siden og indtast din mailadresse i feltet – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.
carina
sep 18, 2015 -
Kan man bruge honning i stedt for 🙂
Sofia
sep 18, 2015 -
Uh, det er jeg lidt i tvivl om. Så tror jeg måske, du får bedre resultat med glykosesirup, men jeg må desværre være dig svar skyldig.
Kærligst Sofia
Cindy
nov 4, 2016 -
Kan man gøre den lidt mere blød ved hjælp af lidt mere fløde eller smør? Så den ikke bliver så fast, og kunne bruges som fyld i chokolader?
Sofia
nov 4, 2016 -
Hej Cindy
Det kan du sikkert godt! Du kan eventuelt tage udgangspunkt i denne opskrift på blød karamel: http://sofiasommer.dk/lchf-karamelsovs/
Kærligst Sofia
Karsten
dec 9, 2016 -
Lyder vildt godt :O Men jeg vil gerne lave en vegansk version. Tror du det vil gå at bruge kokosolie istedet for smør? Og kokosmælk istedet for piskefløde?
Sofia
dec 12, 2016 -
Uh, det tør jeg slet ikke svare på. Men jeg vil utrolig gerne høre fra dig, hvis du gør forsøget 🙂
Kærligst Sofia
Karsten
dec 15, 2016 -
De blev rigtig gode! 🙂
Lidt for hårde i konsistensen, men tror bare det var fordi jeg lod det koge lidt for længe.
Sofia
dec 16, 2016 -
Hvor skønt at høre, Karsten! Mine bliver faktisk som regel lidt for bløde, så det er bare at koge dem kortere tid næste gang 🙂
Kærligst Sofia
Mette
mar 25, 2017 -
Kan man bruge normal sirup i stedet?
Sofia
mar 26, 2017 -
Jeg tør ikke love, du får samme resultat. Men jeg er sikker på, du kan finde mange opskrifter på flødekarameller med almindelig sirup eller sukker 🙂
Kærligst Sofia
Kristina
aug 18, 2017 -
Kan jeg mon bruge agave sirup eller andet produkt? Jeg er insulinresistent, så jeg vil helst undgå risikoen for blodsukkerstigning.
Sofia
sep 30, 2017 -
Desværre er det kun fibersirup, der giver netop den konsistens, så den er ikke sådan lige til at erstatte.
Kærligst Sofia
Susan
jun 12, 2020 -
Glæder mig til at få nyheder fra dig
Claudia
maj 3, 2022 -
Jeg synes desværre karamellen ofret skiller for mig. Har du et godt råd?
Sofia
aug 1, 2022 -
Nej, desværre – det har jeg aldrig oplevet.
Mon temperaturen bliver for høj? Hvis du har induktion, kan det godt gå stærkt.
Hilsen Sofia