I har efterspurgt den længe – brunsvigeren. Og nu er den her. Brunsviger hører dog ikke til mit foretrukne bagværk, så jeg skal ikke kunne sige, om den helt kan måle sig med originalen. Men den smagte dejligt! Dog blev selve kagen lige en tand for tyk, og så går æggesmagen fra dejen igennem, så jeg vil anbefale at smøre dejen ret tyndt ud på bagepladen.
- 8 æg
- 2 dl kokosmælk
- 50 gram smeltet smør
- 4 spsk. fiberhusk
- 1 1/2-2 dl fedtreduceret mandelmel (eller andet fedtreduceret mel)
- 8 spsk. sukrin gold
- 4 tsk. bagepulver
- 150 gram smør
- 150 gram sukrin gold
- Evt. en spsk. kanel
- Alle ingredienser blendes sammen og smøres tyndt ud på en halv bageplade eller i en form i samme størrelse.
- Bages ved 200 grader i 10 minutter, hvorefter fyldet lægges på.
- Smørret smeltes og blandes med smør og sukrin.
- Når kagen har bagt 10 minutter, hældes fyldet over, og kagen bages færdig i 15-20 minutter.
- Stik eventuelt en gaffel ned et par steder i din brunsviger, så fyldet synker ned.
I et andet indlæg har jeg bevist at opskriften på brunsviger også kan bruges til kanelsnegle!
Se også alle mine andre opskrifter på brød og bagværk i opskriftsarkivet.
Vil du have flere opskrifter på lækkerier uden mel og sukker, så tjek mine kogebøger Low carb lækkerier og Familiens low carb favoritter – lån dem på biblioteket.
Malen
feb 27, 2014 -
Det lyder spændende og især til mig, der elsker brunsviger
Nu kan jeg se, der skal kokosmælk i. Jeg kan ikke lide kokos, men er det noget, man smager?
Tatjana
feb 27, 2014 -
Jeg synes ikke, man smager det, men jeg kan også godt lide kokos 🙂
Du kan erstatte kokosmælken med skyr, creme fraiche eller lignende – eller piskefløde 😉
Kærlig hilsen Tatjana
Malene
feb 27, 2014 -
Okay. Det kunne godt være, jeg skulle erstatte det så. 😉
Bare samme mængde?
Tatjana
feb 28, 2014 -
Jeps – samme mængde 🙂
Malene N.
feb 28, 2014 -
Kan jeg erstatte sukrin med noget andet (der var ikke mere tilbage i skabet, og kan ikke nå ud og handle før der skal bages)?
Tatjana
feb 28, 2014 -
Du kan sådan set erstatte sukrin med et hvilket som helst andet sødemiddel, der har samme volumen som sukker, men når nu vi er ude i brunsviger, ville jeg da synes, at det burde være enten almindelig brun farin, rørsukker eller kokossukker. Men så er kagen jo absolut ikke low carb længere 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Louise
mar 7, 2014 -
Fiberhusk, kan det erstattes af andet ? Jeg husk den grønne og alm lommfrøskaller, ved ikke lige hvad den store forskel er ?
Tatjana
mar 7, 2014 -
Du kan erstatte med begge dele, men du skal bruge 50 % mere – altså 6 spsk.
Kærlig hilsen Tatjana
Janni
aug 22, 2014 -
Er det den tykke eller tynde del af kokosmælken, eller er det det hele blandet sammen?
Pft.
//Janni
Tatjana
aug 22, 2014 -
Hej Janni,
Jeg bruger en blanding 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Stine
sep 5, 2014 -
Tak for opskriften 🙂
Har lige bagt en brunsviger efter denne opskrift, og har samme problem med dejen. Mon bunden skal have længere tid i ovnen alene? Eller færre æg? (jeg brugte altså bare almindeligt hjemmekværnet mandelmel – ikke fedtreduceret – og 8 små æg).
Meeen, så galt er det nu heller ikke gået. Den skal nok blive spist!
Tatjana
sep 6, 2014 -
Hej Stine,
Der er meget stor forskel på bageegenskaberne i det fedtreducerede mel og i kværnede mandler, så det er helt sikkert derfor, du ikke har fået et perfekt resultat. Prøv at læse dette indlæg, hvor jeg beskriver forskellen: http://sofiasommer.dk/mel-med-mere-kikser-dit-low-carb-bagvaerk/
Godt den kunne spises alligevel 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Stine
sep 6, 2014 -
Det forklarer jo en del. Og jeg kan se at fedtreduceret mandelmel faktisk har bedre egenskaber end alm. mandelmel, selvom nogle af de gode fedtstoffer er taget fra. Der kan man bare se. Må skrive mig bag øret at navnet på noget ikke altid er en fyldestgørende beskrivelse :p
Tatjana
sep 8, 2014 -
Præcis!
Der er mange, der er blevet narret 😉
Trine Simonsen
maj 20, 2015 -
Hejsa 🙂
Jeg er nysgerrig på næringsindholdet til kalorieregnskabet pr. 100 g kage?
Mvh Trine
Sofia
maj 20, 2015 -
Hej Trine,
Det kan du regne ud helt gratis på http://www.madital.dk 🙂
Kærligst Sofia
Malene
sep 11, 2016 -
Kan den fryses? 🙂
Sofia
sep 12, 2016 -
Det kan den 🙂
Anja Nielsen
jun 4, 2019 -
Super:-)
Anne
feb 22, 2019 -
Hvis i tilsætter kagecreme til sukkeret, så blir det blødt og lækkert ligesom en Fynsk-Bronner og undgår hårdt sukker.
Anja Nielsen
jun 4, 2019 -
Kan brunsvigeren mon fryses ned?
Sofia
jun 14, 2019 -
Ja, det kan den sagtens.
Hilsen Sofia
Mia
nov 9, 2019 -
Jeg kan ikke læse indlægget om fedtreduceret mandelmel? Det er jeg meget nysgerrig på.
Sofia
jan 9, 2020 -
Hej Mia
Du må lige uddybe, hvilket indlæg om fedtreduceret mandelmel, du tænker på?
Hilsen Sofia