Her kommer en opskrift på lækker LCHF jordbærtærte – glutenfri naturligvis.
Den indeholder både smør og piskefløde, men intet mel eller sukker.
Den består af tærtebund af mørdej med et marcipanlag overtrukket med chokolade toppet med jordbærmousse og friske bær.
Og den smager helt fantastisk!
Den tager et døgns tid at lave (eftersom moussen skal stå og sætte sig), men den er hele besværet værd.
- 250 gram blødt smør
- 100 gram sukrin gold
- 100 gram fedtreduceret mandelmel
- 3 spsk. FiberHusk
- 1 tsk. vaniljepulver
- 1 tsk. bagepulver
- 2 æggeblommer
- 1 æg
- 250 gram smuttede mandler
- 75 gram sukrin gold
- 2 æggehvider
- Mandelessens (5 dråber fra Urtegaarden eller en spsk. fra Dr. Oetker)
- 1/2 liter piskefløde
- 500 gram friske jordbær (frosne optøede kan også bruges)
- 50 gram sukrin gold (eller mere, hvis bærrene ikke er så søde)
- 1 tsk. vaniljepulver
- 100 gram chokolade
- Alle ingredienserne til mørdejen røres sammen til en ensartet masse og stilles koldt 4-6 timer - ellers er dejen ret svær at arbejde med.
- Dejen rulles ud mellem to stykker bagepapir, lægges i en tærteform med høj kant og bages 15 minutter ved 180 grader til den er lysebrun.
- Mandlerne blendes til ultrafint mel i foodprocessoren, hvorefter sukrin, æggehvider og mandelessens blendes med til massen er ensartet. Når tærtebunden har bagt 15 minutter, rives eller presses marcipanen ud over bunden og bunden bages igen 5-7 minutter ved 180 grader.
- Når bunden er færdigbagt, smeltes 100 gram 85 % eller sukkerfri chokolade og hældes over bunden. Bunden afkøles helt, inden moussen hældes over.
- Fløden piskes til hårdt skum. Bærrene moses med sukrin og vanilje og blandes med flødeskummet.
- Når bunden er helt afkølet, hældes massen over og stilles på køl natten over.
- Tærten pyntes med masser af friske bær.
Mere inspiration?
Vil du høre mere fra mig?
Så tilmeld dig nyhedsbrevet (som du selvfølgelig når som helst kan afmelde igen).
Så får du også helt automatisk et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur, hvor du kan læse mere om de 4 klassiske vægttabsfælder.
Skal vi følges på de sociale medier?
Find mig på Facebook, på Instagram, på Twitter, på Pinterest og på You tube.
Pennie
jun 10, 2014 -
SLURP! Jeg elsker jordbær tærte men har haft svært ved at finde en god sukkerfri version.
Tak for god inspiration.
Kh. Pennie
Anne-Marie
jun 10, 2014 -
Den ser godt nok også lækker ud. Jeg lavede en gang en jordbærmousse/creme med mascarpone. Det kunne måske være et fif for de utålmodige… Den satte sig nemlig med det samme.
Kh.
Anne-Marie
Tatjana
jun 11, 2014 -
God idé!
Kristine
jun 10, 2014 -
Denne så fanatisk god ut!
Jeg skal prøve. Takk 🙂
Kristian Andersen
sep 1, 2014 -
Lækker kage.
Jonna Vestergaard
apr 17, 2015 -
Opskriften på jordbærkage ser super god ud. Kan man bage bunden med marcipan og så fryse den til senere brug?
Sofia
apr 20, 2015 -
Du kan sagtens fryse bunden, men den er lidt porøs i det, så du kan måske godt risikere, at kanterne smuldrer lidt.
Kærligst Sofia
Anni
maj 22, 2015 -
Jeg vil lave denne jordbærtærte til min fødselsdag på tirsdag, men jeg er lidt i tvivl om cremen. Skal der ingen husblas i? kan flødeskummet blive stift, så man kan skære den i stykker?
god pinse til dig
fra Anni
Sofia
maj 26, 2015 -
Hej Anni,
Jeg har lavet den uden husblas, og det gør selvfølgelig cremen lidt tyndere. Du kan sagtens bruge lidt husblas for at være sikker på, at kagen står helt skarpt og smukt 🙂
God fødselsdag!
Kærligst Sofia
Joy
maj 5, 2017 -
River du alt marcipanen over tærtebunden? ? syn godt nok at der er meget.
Sofia
maj 6, 2017 -
He he – du er velkommen til at spare lidt på det, hvis du ikke er lige så marcipanglad som mig 🙂
Kærligst Sofia
Karina
jul 13, 2018 -
Hvor stor er formen du bruger?
Sofia
aug 28, 2018 -
Omtrent 25 cm i diameter – et almindeligt tærtefad 🙂