Denne opskrift på LCHF tarteletter kommer med en advarsel!
Jeg kan vel næppe være bekendt at skrive “don’t try this at home”, men jeg vil med det samme gøre opmærksom på, at de tarteletter flere gange var ved at få mig til at græde.
Jeg gentager nok aldrig denne opskrift, men hvis jeg gør, bliver det en kæmpe tærte med fyldet i.
Glutenfri dej er væsentlig sværere at arbejde med, så dejen gik konstant i stykker. Jeg rullede, udstak, afkølede, opvarmede og prøvede alverdens metoder.
Men til sidst måtte jeg sande, at det letteste simpelthen var at trykke dejen fast i de små forme – uden udrulning.
Nu får I selvfølgelig opskriften alligevel, men skæld mig ikke ud, hvis tarteletbagningen koster både sved og tårer! Jeg tog udgangspunkt i en helt almindelig opskrift fra Arla, men brugte mere kød og grønt.
Jeg har brugt majsmel til at jævne stuvningen. I alt er der 20 gram majsmel i opskriften, hvilket samlet set giver 5 gram majsmel pr. portion.
Jeg har opgivet at jævne med både Husk, guar – og hvad man ellers kan forsøge. Jeg synes simpelthen, det giver for slimet en sovs. Men hvis du vil undgå stivelsen fuldstændig, så vælg noget andet end majsmel. Eller blend suppens grøntsager i sovsen – det gør sovsen tykkere.
- 600 gram kylling (f.eks. overlår)
- 3/4 liter vand
- 2 løg i grove stykker
- 2 gulerødder i grove stykker
- 2 porrer i grove stykker
- 3 laurbærblade
- 1 tsk groft salt
- Bring kyllingekød og vand i kog i en stor gryde.
- Skum suppen og tilsæt resten af ingredienserne.
- Kog suppen i ca. 45 min.
- Tag kød og grønsager op.
- Si suppen og skum fedtet af - du skal bruge 2 dl suppe.
- Lad hønsekødet køle lidt af og riv det i trevler - med 2 gafler.
- 1 glas hvide asparges
- 30 g smør
- 20 g majsmel
- 2-3 dl fond
- 1 tsk groft salt
- friskkværnet peber
- Hæld aspargesene til afdrypning i en sigte - gem vandet.
- Smelt smørret i en tykbundet gryde ved jævn varme.
- Tilsæt majsmelet under kraftig omrøring i ca. 2 min.
- Tilsæt aspargesvand og bring opbagningen i kog.
- Tilsæt fonden og bring stuvningen i kog.
- Vend hønsekød, asparges, salt og peber i.
- Kog stuvningen ved svag varme og under forsigtig omrøring i ca. 2 min. Smag til.
- 150 gram blødt smør
- 50 gram fedtreduceret mandelmel
- 50 gram fedtreduceret sesammel
- 1 tsk. salt
- Alle ingredienserne æltes sammen og stilles koldt et par timer.
- Derefter trykkes dejene ud i 12 små siliconeforme.
- Tarteletterne bages 20 minutter, til de er lysebrune, ved 180 grader.
- De er bløde, når de kommer ud af ovnen, så lad dem afkøle inden servering.
- Tarteletterne vendes forsigtigt ud af formene og fyldes med stuvning og serveres med ekstra grønt.
Vil du finde en lækker salat som tilbehør, så slå dig løs i alle mine andre salatopskrifter hér.
Vil du have mere inspiration?
Se alle mine e-bøger, online workshops, bøger og forløb hér ->
Vil du høre mere fra mig?
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance.
Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.
Skal vi følges på de sociale medier?
Find mig på Facebook, på Instagram, på Twitter, på Pinterest og på You tube.
Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?
Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.
Jette Hansen
maj 3, 2014 -
Det ser lækkert ud. Tænker at den dej kan bruges til en kagetærte, blot med lidt vaniliepulver istedet for salt.
Tatjana
maj 4, 2014 -
Det kan den sagtens!
Kærlig hilsen Tatjana
Anne-Marie
maj 7, 2014 -
De ser da utrolig flotte ud de tarteletter. Men hvorfor bruge fedtreduceret “mel” og bagefter tilsætte så meget smør? Er kernernes fedt ikke sundere?
Tatjana
maj 8, 2014 -
Jeg tror, de bliver umulige at få til at hænge sammen med mindre smør og malede mandler/frø. Men lad mig høre om resultatet, hvis du prøver 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Anne-Marie
maj 16, 2014 -
Hej igen
Det gik helt fint med malede mandler og frø. Vedhæfter link: http://www.opskriftsamleren.dk/opskriftsamleren/378/LCHF-tarteletter-
Kh.
Anne-Marie
Tatjana
maj 17, 2014 -
Ih, de ser flotte ud!
Kærlig hilsen Tatjana
Birgit
okt 5, 2014 -
Du kan “jævne” saucen med blomkål, se paleofolkets opskrifter
V.H.
Birgit
Tatjana
okt 5, 2014 -
Jeps, som jeg skriver, kan man sagtens jævne med blendede grøntager, men jeg har intet problem med at indtage en smule majsmel 🙂
Kærlig hilsen Tatjana