Denne lækre pizza med blomkålsbund kaldes i folkemunde blomkålspizzaen. Den er en lækker måde at få mere grønt ind i aftensmåltiden.
Og pizza med blomkålsbund smager virkelig godt! Virkelig! Prøv det! Min kræsne datter kom hjem senere på aftenen, fik et stykke og sagde: “Godt det ikke er den med grøntsagsbund”.
Begge børn spiste med voldsom appetit, og ingen nævnte blomkål undervejs.
- 1 1/2 lille blomkålshoved revet fint i foodprocessoren
- 3 æg
- 2 fed presset hvidløg
- 1 1/2 dl parmesanost
- 2 tsk. salt
- 2 spsk. oregano
- Fyld efter ønske
- Alle ingredienserne blandes godt og bredes tyndt (med hænderne) ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bunden forbages 20-25 minutter ved 200 grader til den bliver brun og sprød.
- Derefter lægges fyld på. Nederst et lag tomatsauce - jeg brugte bare lidt af en flaske mosede tomater - og et ekstra drys parmesanost. Derefter skinketern, kyllingepølse i skiver, løg og frisk basilikum - eller hvad man foretrækker.
- Og så 20 minutter mere i ovnen ved 200 grader - og så er der pizza med blomkålsbund!
Vil du høre mere fra mig?
Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet, så du får min splinternye serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance.
Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.
Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?
Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.
zanne
aug 18, 2014 -
er der ikke hvedemel i pølserne? Jeg troede at Lowcarb var grøntsager over jorden også? for løg er da under! Eller er der noget som jeg har misforstået?
vh Zanne
Tatjana
aug 18, 2014 -
Hej Zanne,
Du kan sagtens få glutenfri pølser 🙂
Jeg spiser (og anbefaler) alle slags grøntsager og endda rå rodfrugter. Jeg tør godt vove pelsen og påstå, at det hverken er løg eller rå rødbeder, der forhindrer et vægttab – hvis vægttabet går i stå, skal man kigge andre steder hen 😉
Low carb er ikke så striks som LCHF – læs mit indlæg om forskellene her: http://sofiasommer.dk/opskrifter-og-ingredienser/low-carb-lchf-og-stenalderkost/
Kærlig hilsen Tatjana
Henriette
sep 7, 2014 -
Kan man erstatte osten med et andet produkt, der ikke stammer fra mælk? Fx vha HUSK eller andet, der kan binde det samme?
Tatjana
sep 8, 2014 -
Jeg har også haft succes med at tilsætte et ekstra æg – og eventuelt lidt fiberhusk til bunden, så det kan du sagtens.
Kærlig hilsen Tatjana
Sarah Steensen
sep 8, 2014 -
Ser rigtig lækkert ud! Hvor stor en bradepande er den til? Bare en alm. på ca. 20×30 cm? 🙂
Tatjana
sep 8, 2014 -
Jep! Den almindelige standard ovn-bageplade. I gamle ovne er pladerne lidt større, men så går bunden måske bare ikke helt ud til kanten 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Iben Frandsen
mar 27, 2015 -
Hej.
Sådanne en blomkålspizza skal jeg da helt klart have i weekenden.
Kan man genopvarme den i microovnen dagen efter ?
Hilsen Iben
Sofia
mar 31, 2015 -
Det kan du sagtens – og den kan også fryses, hvis du vil gemme lidt til travle dage.
Kærligst Sofia
Ida
maj 26, 2015 -
Hej,
Hvor mange kalorier er der i en hel pizza som denne?
Sofia
maj 27, 2015 -
Jeg har aldrig energiberegnet den, så det ved jeg ikke. Du kan regne kalorieindholdet ud gratis på http://www.madital.dk
Kærligst Sofia