Dette er et godt sandwichbrød – til alle anledninger. Nemt og hurtigt at lave – og selvfølgelig low carb og glutenfrit.
Det er nemt at have sandwichbrød med pålæg med i madpakken, men det kan også sagtens spises til søndagsbrunchen. Eller prøv at bruge det til en parisertoast med ost og skinke.
- 4 æg
- 1 dl creme fraiche
- 1 1/2 dl blandede frø og kerner
- 1/2 dl fedtreduceret kokosmel (eller andet fedtreduceret mel)
- 3 spsk. Fiberhusk
- 2 tsk. bagepulver
- 2 tsk. salt
- Alle ingredienserne blandes, bredes ud på bagepapir og bages 20 minutter på 200 grader. Nemmere bliver det da ikke, vel?
Find alle mine andre opskrifter på brød og bagværk i opskriftsarkivet.
Vil du høre mere fra mig?
Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet, så du får min splinternye serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance.
Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.
Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?
Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.
Vibeke Granberg
nov 21, 2013 -
Har du prøvet at bytte kokosfibrene ud med noget andet, eks sesam eller mandelmel? Jeg er ellers en sucker efter kokos, men ikke som eftersmag i mit madbrød! Ellers kan jeg faktisk rigtig godt lide konsistensen
Tatjana
nov 21, 2013 -
Du kan sagtens skifte det ud med fedtreduceret mandel- eller kokosmel 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Ina
sep 21, 2014 -
Hvor vigtigt er det, at det er fedtreduceret? Kan man selv gøre det på nogen måde?
Tatjana
sep 21, 2014 -
Lige præcis i dette brød, kan du muligvis godt erstatte det fedtreducerede mel med malede mandler – måske en lidt større mængde, fordi det er ret fladt.
Men i kager, muffins og luftigt brød går det ikke. Du kan læse en lang forklaring på hvorfor i dette indlæg: http://sofiasommer.dk/mel-med-mere-kikser-dit-low-carb-bagvaerk/
Kærlig hilsen Tatjana
jannie kruse
sep 21, 2014 -
Hejsa
Kan man udskifte creme fraiche med noget andet. Tåler ikke så godt mælkeprodukter af nogen art 🙂
Tatjana
sep 21, 2014 -
Du kan udskifte det med den fede del af en dåse kokosmælk – og tilsæt da bare lidt tahin også 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
jannie kruse
sep 21, 2014 -
Måske tahin…sesampasta??? Så får man et skud calcium også 🙂
Sissel Svendsen
okt 27, 2014 -
Jeg har lavet det her brød i et hav af variationer – det er simpelthen den bedste opskrift jeg har kunne finde på hurtigt og lækkert glutenfrit brød! Jeg er studerende og har været glutenfri de sidste 2 år – og fordi de fedtreducerede meltyper er så dyre har jeg forsøgt mig med erstatninger som proteinpulver, kartoffelmel, majsmel, jyttemel og jeg må sige, at det er en meget overbærende dej – den bliver lækker og luftig uanset hvad!
(jeg ved godt det ikke er low carb med de meltyper – men jeg følger mest med på din blog fordi den er så allergivenlig. jeg er VILD med det! Keep it up <3)
Tatjana
okt 27, 2014 -
Tusind tak for de pæne ord, Sissel! Jeg er meget glad for, at du har glæde af mine opskrifter 🙂
Mange kærlige hilsner Tatjana
Josephine
aug 11, 2015 -
Ser ud til at være en super lækker opskrift!
– Ved du, hvor mange kylhydrater, protein, fedt og kcal. brødet indeholder pr. 100g? 🙂
Sofia
aug 12, 2015 -
Det ved jeg ikke, men du kan regne det ud gratis på http://www.madital.dk eller på diverse apps.
Kærligst Sofia
Stine Elgaard Jacobsen
aug 27, 2015 -
Sikke en masse lækre opskrifter, jeg skal prøve dem alle sammen! 😀
Kan man skifte creme fraiche ud med fx skyr? 🙂
Sofia
aug 27, 2015 -
Det kan man sagtens, så gå bare i gang 🙂
Kærligst Sofia