Savner I blød nougat til al marcipanen?
Denne opskrift er den nemme “snydeudgave”, som indeholder kulhydrater (i form af sukker) fra chokoladen.
Vil du selv lave nougaten helt fra bunden, skal du have fat i min kogebog Low carb lækkerier – deri findes opskriften.
Der er også masser af low carb juleopskrifter i min e-bog Low carb julelækkerier.
Jeg har brugt 72 % chokolade for at nærme mig den lyse nougatsmag. Hvis du foretrækker 85 %, er det en god idé at tilsætte lidt ekstra sukrin.
- 75 gram hasselnødder
- 100 gram 72 % chokolade
- 50 gram kokosolie
- 2 spsk. sukrin gold
- Hasselnødderne ristes 10 minutter i ovnen ved 180 grader.
- Når de er afkølet, gnides skallen af, og nødderne køres i foodprocessoren til en helt fin masse sammen med sukrinen.
- Chokolade og kokosolie smeltes over svag varme og blandes med nøddesmørret.
- Nougatmassen smages til med eventuelt mere sukrin, hældes i en lille form beklædt med bagepapir og stivner i køleskab.
Vil du have marcipan til din nougat? Alle mine marcipanopskrifter finder du lige hér.
Se også min lækre jule e-bog med over 40 opskrifter på alle de traditionelle julelækkerier i low carb/LCHF-venlige udgaver. Du finder den lige hér.
Vil du have mere inspiration?
Se alle mine e-bøger, online workshops, bøger og forløb hér ->
Vil du høre mere fra mig?
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance.
Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.
Skal vi følges på de sociale medier?
Find mig på Facebook, på Instagram, på Twitter, på Pinterest og på You tube.
Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?
Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.
Lene
nov 23, 2013 -
Kan men egentlig ikke bare bruge sukkerfri chokolade i opskriften?
Tatjana
nov 24, 2013 -
Sagtens, Lene 🙂
Elisabeth
nov 23, 2013 -
Hei, jeg lurer på om du starter ditt online-forløp allerede uke 1 2014? Vil det du legger ut være tilgjengelig hele perioden på 6 uker, slik at man kan bruke det du legger ut ex i uke 2 senere i forløpet? Jeg skal nemlig på en ukes ferie uten internett i januar og lurer på om jeg vil få med meg alt om jeg melder meg på. Ditt opplegg for kurset ser bra ut:)
Tatjana
nov 24, 2013 -
Hej Elisabeth,
Alt forløbets materiale er tilgængeligt for dig, så længe du vil, så du kan tage det helt i dit eget tempo. Vi starter i uge 1, og uge 2’s materiale handler om mentale faktorer. Det kan sagtens enten gemmes til uge 3 eller printes og medbringes på ferien 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Anna
nov 25, 2013 -
Gud, det får jo tænderne til at løbe i vand! 😀
Min familie og jeg skal lave konfekt og julegodter sammen i starten af december og jeg vil meget gerne introducere dem for lidt sundere, men stadig velsmagende, alternativer til det vi plejer, men det skal være lækkert for at det bliver godtaget tror jeg 😉 Derfor finder jeg stor inspiration i dine opskrifter på sundere og mere nærende søde sager! 🙂
Hilsen Anna
http://thewonderwomanwannabe.blogspot.com/
Tatjana
nov 25, 2013 -
Dejligt at høre, Anna!
Jeg håber, julegodterne falder i familiens smag 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Louise
nov 29, 2013 -
Hej.
Sikke lækre opskrifter.
Hvilket sukkerstof er sukrin gold en erstatning for?
Hvilken chokolade bruger du til overtræk. Jeg har kun kunnet finde 70% som et højeste. Har hørt, at der skulle findes andet, men at det er meget dyrt.
Vh
Louise
Tatjana
nov 29, 2013 -
Hej Louise,
Jeg køber 85% øko-chokolade fra Börnsted. Den fås i Netto for 17 kroner 🙂
Jeg forstår ikke helt spørgsmålet om sukrin gold. Det erstatter sukker og er et naturligt sødestof. Du kan læse mere om det under fanen Ingredienser øverst på siden.
Kærlig hilsen Tatjana
simone
dec 9, 2013 -
Kan man bruge anden olie end kokosolie?:-)
Tatjana
dec 9, 2013 -
Uh, så skulle det måske være lidt mandel eller macadamiaolie – men så bliver konsistensen lidt blødere. Du kan også forsøge med smør, men jeg er i tvivl om, hvorvidt det smager igennem. Lad mig gerne høre om resultatet, hvis du forsøger 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
ingelise jakobsen
dec 2, 2014 -
jeg har set at nogle af opskrifterne skal man
bruge en foodproccrer
sådan en har jeg ikke,
jeg har en minihakker jeg bruger til at
male nødder fint.
kan man bruge en køkkenmaskine i stedet for
når det skal røres sammen ?
hilse Ingelise
Tatjana
dec 3, 2014 -
Hvis du maler nødderne fint, kan du sagtens bare røre ingredienserne sammen i hånden bagefter 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Tenna
nov 19, 2016 -
Hejsa.
Kan jeg erstatte sukrin med kokossukker tror du?
Hilsner Tenna
Sofia
nov 21, 2016 -
Det kan du sagtens 🙂
Umiddelbart tænker jeg dog, at almindelig rørsukker ville gøre sig bedre, da kokossukker har en ret gennemtrængende smag. Men kan du lide smagen, så brug det endelig!
Kærligst Sofia
Katrine
dec 19, 2016 -
Hej.
Min nougat knaser??
Sofia
dec 20, 2016 -
Så er din nøddekværn ikke god nok 🙂
Det skyldes, at nødderne ikke er kværnet tilstrækkeligt.
Kærligst Sofia
Martin
okt 8, 2018 -
Hejsa
Jeg er diabetiker, og har et spørgsmål til opskriften på blød nougat. Jeg har endnu ikke kunne finde sukkerfri mørk chokolade med højere kakao % end 60 %, kan det bruges? og hvor meget skal der ca. i af sukrin?
Hilsen Martin
Sofia
nov 2, 2018 -
Hej Martin
Opskriften bliver helt fint med 60% sukkerfri chokolade, så den ville jeg bare bruge i stedet. Du kan også vælge en 90-100% chokolade, men så skal du tilsætte et par ekstra spsk. sukrin.
Hilsen Sofia