Her får du min yndlingsopskrift på glutenfrit havreknækbrød.
Opskriften er ikke low carb, så foretrækker du at spare på kulhydraterne, kan du i stedet prøve denne opskrift.
Jeg bruger Rema 1000’s økologiske havremel, der er billigere end mange andre glutenfri meltyper. Vi bruger det både til pizzabund, tærtebund, boller – og naturligvis til knækbrød.
Faktisk kan du godt skifte havremelet ud med andre glutenfri meltyper, f.eks. boghvedemel, majsmel eller rismel, ligesom kernerne sagtens kan varieres. Du skal bare være opmærksom på, at konsistensen skal være som en tyk grød, når du ruller dejen ud.
Jeg elsker som bekendt tapas, og glutenfrit havreknækbrød er fast inventar på mit tapasbord sammen med den fantastiske pesto med mandler og basilikum.
Prøv også den lækre dip med ærter og mandler.
- 1 dl havregryn
- 1 dl hørfrø
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl græskarkerner
- 1 dl solsikkekerner
- 2 ½ dl havremel
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. oregano (kan udelades)
- 1 tsk. rosmarin (kan udelades)
- ½ dl olivenolie
- 2 ½ dl vand
- Alle ingredienserne røres sammen til en tyk grød. Den må ikke være for fast.
- Dejen deles i to og rulles en ad gangen ud mellem to stykker bagepapir. Det øverste stykke bagepapir fjernes, og dejen bliver på det nederste stykke trykket over på en bageplade og ridses med en kniv i passende stykker.
- Knækbrødene bages ved 160 grader i cirka 30 minutter til de er lysebrune.
- Kan opbevares mindst en uge i en kagedåse ved stuetemperatur.
Online vægttabsforløb – start når det passer dig!
Mit populære online vægttabsforløb er nu til salg som “selvstudium”. Det betyder, at du kan starte præcis når det passer dig og gennemgå alt det værdifulde materiale i dit eget tempo.
Du sparer 80 % på forløbet, der giver dig et liv i balance og en krop, du elsker.
Læs alt om forløbet og tilmeld dig hér ->
Vil du høre mere fra mig?
Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet, så du får min splinternye serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance.
Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.